Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dr. Borelli navštíví 4077, aby demonstroval novou techniku arteriální transplantace. Ale blízkost fronty u něho znovuoživí dávný problém s alkoholem a opije se v nejnevhodnější čas - před operací, a tak musí operovat Hawkeye. (TV Nova)

Zajímavosti (4)

  • Za britským velitelem (Joseph Maher) je fotografie krále Jiřího VI. Je z roku 1945, těsně před koncem druhé světové války. Má na sobě uniformu jako admirál flotily. Zemřel v únoru 1952, když ještě probíhala korejská válka. (sator)
  • Postava, kterou hraje Robert Alda (Anthony Borelli), má stejné příjmení jako Giovanni Alfonso Borelli, italský fyziolog ze 17. století, který provedl přelomový výzkum krevních složek a biomechaniky. Jeho datum narození bylo 28. ledna, což je také datum narození Alana Aldy (Hawkeye). (sator)

M*A*S*H (1972) (seriál)

  • Robert Alda, otec Alana Aldy (Hawkeye), se objevil ve dvou dílech jako hostující herec - v 66. díle Konzultant a ve 194. díle Pomocná ruka. V Pomocné ruce si zahrál i Anthony Alda, bratr Alana Aldy. Podle slov Alana Aldy byla 194. epizoda jeho způsobem k usmíření se s otcem. Robert potom vymyslel scénu na konci dílu, kde spolu operují společně jako "Doktor pravá ruka" a "Doktor levá ruka", což mělo symbolizovat jejich usmíření jako postav i jako otce a syna ve skutečném životě. (HappySmile)

Reklama

Reklama