Reklama

Reklama

Stáří není pro sraby

  • Česko Plavčík (pracovní název) (více)
Česko, 2022, 85 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Máte sny? Nějaká nesplněná přání? Parta důchodců si je vyrazila na výlet splnit a vzpomíná na svá mladá léta brigádničení v obecních lázních. Kňoura (Jiří Krampol), Josefa (Rudolf Hrušínský ml.), Janatu (Luděk Sobota), Kačera (Jan Přeučil) a vnuka Tomáše (Robert Cejnar) čeká výlet, na který nezapomenou. Let vrtulníkem, spaní pod širákem, večeře v nóbl restauraci, závod s pilotem Formule 1, ale i zábava na kolotoči... Co byste si ještě v životě chtěli splnit? (TV Prima)

(více)

Recenze (100)

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si říkal, že tomuto snad nikdo nemůže dát 5 hvězdiček, ale když jsem si přečetl ty komentáře, tak už to chápu. Dávají je lidé, kteří nesnáší kulturu a film je pro ně jen na pobavení. Takoví lidé by u Bergmana nebo Felliniho nevydrželi ani pět minut, ale Magnusek je jejich kůň. Já jsem dal jednu hvězdičku za tu snahu, kterou jistě herec, režisér a scenárista v jedné osobě vynaložil na to, aby mu tam ty bývalé herecké hvězdy přišly. Je také zajímavé, že v těch jeho filmech i herci, kteří v jiných filmech zahráli docela dobře, hrají jako naprostí ochotníci. ()

VelkejViktor 

všechny recenze uživatele

Nedá se svítit, film u mě propadl. Těšil jsem se na setkání hereckých legend v jednom filmu po tak dlouhé době a na mnoho fórků, které budou mezi sebou střílet ze strany na stranu, to ale nenastalo. Do toho se tam každé 3 minuty spouštěla hudba, která se do snímku vůbec nehodila. Bohužel, lepší hodnocení dát nemůžu, ale abych něco vyzdvihl, malá role Fittipaldiho byla povedená. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Po zdařilém filmu Kluci z hor jsem čekal, že už si tvorba Tomáše Magnuska udrží vyšší standard, ale bohužel se nestalo. Na komedii tam bylo příliš málo vtipu, na melancholický film o stáří příliš málo atmosféry. Jenže zatímco v Bastardech Magnuskovi vyšel dokonalý kontrast mezi thrillerem a odzbroujujícími humornými scénami, tady to nevyšlo. A i když se herci snažili hrát, neměli co. To si opravdu 77letí důchodci nedokáží vymyslet lepší přání než doslova konfekci z katalogu firem na zážitky? A pokud už samotná realizace přání na diváka  moc nefungovala, proč nám youtuber tedy neukázal, jak to zpracoval do svých úspěšných videí a v příběhu figuroval jen jako jakýsi nezúčastněný pozorovatel? Navíc jsem na rozdíl od něho nezískal dojem, jací to byli v mládí borci, k čemuž přispíval fakt, že jsem ty scény z bazénu vůbec nepochopil. Jediný konflikt navíc nebyl nikterak nosný. S klidným svědomím nemohu dát víc než dvě hvězdičky, ale adekvátní by asi bylo ještě jednu ubrat. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Autor nemá dobrou pověst, a tento film to opět potvrzuje. Opět velmi kvalitní obsazení plné zvučných jmen. Opět hlubší myšlenka, kterou ale nedovede přenést na plátno a předat ji dál. Opět všechno působí velmi amatérsky a křečovitě, až je mi chvílemi herců líto a autora také. Jestli to měla být komedie, tak nevtipná. Jestli to měla být road movie, tak zcela zanikly jednotlivé zastávky této cesty. Nicméně 1 bodík dávám. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pozitivni je, ze se zde objevili slavni herci Krampol, Hrusinsky, Sobota, Frej, Preucil. Ale casto propaguji sponzorske vyrobky ("Jsme pojisteni na celou dobu cesty"). Dej je ridky, k nemu lazenske historky, sentimentalni klavir. Tema posledni panske jizdy se objevilo v mnoha filmech. Napriklad Nez si pro nad prijde, Supernova, Frajeri ve Vegas. Zde jsou protagoniste nenarocni. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Stříbrný Sprinter Mercedes-Benz, ve kterém cestují hlavní postavy, se také používal pro převoz štábu a techniky při natáčení filmu Bastardi 4: Reparát (2022) a je v některých scénách vidět v obraze. (ugugege)
  • Premiérové uvedení na televizní stanici Prima sledovalo 705 tisíc diváků starších 15 let. (rublik05)

Reklama

Reklama