Reklama

Reklama

Stáří není pro sraby

  • Česko Plavčík (pracovní název) (více)
Česko, 2022, 85 min

Obsahy(1)

Máte sny? Nějaká nesplněná přání? Parta důchodců si je vyrazila na výlet splnit a vzpomíná na svá mladá léta brigádničení v obecních lázních. Kňoura (Jiří Krampol), Josefa (Rudolf Hrušínský ml.), Janatu (Luděk Sobota), Kačera (Jan Přeučil) a vnuka Tomáše (Robert Cejnar) čeká výlet, na který nezapomenou. Let vrtulníkem, spaní pod širákem, večeře v nóbl restauraci, závod s pilotem Formule 1, ale i zábava na kolotoči... Co byste si ještě v životě chtěli splnit? (TV Prima)

(více)

Recenze (100)

Tominni 

všechny recenze uživatele

Samotný nápad je vlastně fajn, ať si parta důchodců splní své sny a třeba vyřeší i nějaké křivdy z minulosti. I herecké obsazení bych bral, jenže.......když o no to tak nějak pořád skřípe, táhne se a moc nepobaví? Škoda, mohlo z toho být sakra výrazně více......Podruhé už se na partu z plovárny nekouknu. ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si říkal, že tomuto snad nikdo nemůže dát 5 hvězdiček, ale když jsem si přečetl ty komentáře, tak už to chápu. Dávají je lidé, kteří nesnáší kulturu a film je pro ně jen na pobavení. Takoví lidé by u Bergmana nebo Felliniho nevydrželi ani pět minut, ale Magnusek je jejich kůň. Já jsem dal jednu hvězdičku za tu snahu, kterou jistě herec, režisér a scenárista v jedné osobě vynaložil na to, aby mu tam ty bývalé herecké hvězdy přišly. Je také zajímavé, že v těch jeho filmech i herci, kteří v jiných filmech zahráli docela dobře, hrají jako naprostí ochotníci. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Po zdařilém filmu Kluci z hor jsem čekal, že už si tvorba Tomáše Magnuska udrží vyšší standard, ale bohužel se nestalo. Na komedii tam bylo příliš málo vtipu, na melancholický film o stáří příliš málo atmosféry. Jenže zatímco v Bastardech Magnuskovi vyšel dokonalý kontrast mezi thrillerem a odzbroujujícími humornými scénami, tady to nevyšlo. A i když se herci snažili hrát, neměli co. To si opravdu 77letí důchodci nedokáží vymyslet lepší přání než doslova konfekci z katalogu firem na zážitky? A pokud už samotná realizace přání na diváka  moc nefungovala, proč nám youtuber tedy neukázal, jak to zpracoval do svých úspěšných videí a v příběhu figuroval jen jako jakýsi nezúčastněný pozorovatel? Navíc jsem na rozdíl od něho nezískal dojem, jací to byli v mládí borci, k čemuž přispíval fakt, že jsem ty scény z bazénu vůbec nepochopil. Jediný konflikt navíc nebyl nikterak nosný. S klidným svědomím nemohu dát víc než dvě hvězdičky, ale adekvátní by asi bylo ještě jednu ubrat. ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Samsung asi dost zaplatil. Telefon, televize, za je hodně okatá. Až úsměvně. Homo vztah je naprosto zbytečný, až je to možná výsměch toho jak je to dnes všude, těžko říct. Na černochy se naštěstí nedostalo. Pobavila urna tour, poznámka o bordelu mě fakt dostala, mockrát jsem se pobavil. Fittipaldi super. Herecká hitparáda, proti tomu se nedá moc namítat. Někteří herci by ještě rozhodně měli hrát, protože mají hodně co nabídnout. Film mě velmi potěšil, byť trapnost se občas standardně objevila. Ale jinak tenhle zvláštní druh humoru opravdu můžu. Zdejší takto nízké hodnocení nechápu, možná to prostě jen není film pro každého, za mě palec nahoru s doporučením. ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Scénář, i když ne zrovna originalní, by nebyl zas tak zlej, stejně jako zhruba první půlka filmu, pak to ale začne bejt divný, přestane to bavit, a nakonec se to zesere úplně. Film je plnej herců a bohužel ještě plnější těch, co nikdy před kamerou nestáli nebo nedej bože promluvili, což nechává nemilou stopu na celým filmu, stejně jako všudepřítomnej PP. Jako by nestačily 4 bloky reklam, co tam nasere televize. 40%. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Scény v bazénu se natáčely v Dobrušce. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Hlas prostitutky v poslední scéně filmu nahrál režisér Tomáš Magnusek. Hlas je počítačem upravený. (ugugege)
  • Malou roli ve filmu má dvojnásobný mistr světa Formule 1 Emerson Fittipaldi. Svou roli hrál pouhý den. (Zix.)

Reklama

Reklama