Reklama

Reklama

VOD (1)

Agentka FBI je zatažena do vyšetřování kolegy ohledně nadpřirozena. (Disney+)

Recenze (84)

Bachy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám seriál neuvěřitelně rád. Jako malej jsem prosil rodiče, aby mě nechali večer koukat a nakonec jsem se u něj vždy strašně bál. Tak to chodilo týden, co týden. Jenže vzpomínky a nostalgii stranou. Nyní koukám na celý seriál znovu a pilotní patří (samozřejmě jen dle mého názoru) k těm slabším. Což samozřejmě neznamená nic špatného. Naopak jsem rád, že úvod nebyl slabý a přesto byl v dalších částech překonán. Chemie Scullyová/Mulder funguje od samého začátku a ufouni již začínají ufounovat. Jen to pořád trošku drhne. Kvalita teprve přijde. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní díl nejlepšího scifi seriálu všech dob. Mimozemské únosy, implantáty, první setkání legendární dvojice Muldera a Scullyové a první objevení Kuřáka. Atmosféru to má perfektní a pilotní díl splnil svou úlohu dokonale. Můžeme se tedy vydat na dlouhou cestu paranormalnich jevů a konspirací a, že to bude pekelná jízda o tom není třeba diskutovat. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"The Truth is out There." aneb Pravda je tam venku. Úvodní pilot do Akta X se ani nedá hodnotit jinak. Jeden z nejlepších dílů celého seriálu. David Duchovny se zde představil jako agent Fox Mulder a stalo se to jeho ikonickou rolí. Doplňuje ho krásná a sympatická Gillian Anderson jako Dana Scullyová. Ačkoliv Mulder hledá ve všem paranormální jevy (V mnoha případech právem) tak Dana je více skeptická a hledá "rozumné vysvětlení". Jako kolegové na obrazovce se často špičkují a Mulderovy vtípky a hlášky jsou boží. Pilot jako samotný má dobrý děj a tajemno a otázky jsou zde na každém kroku. Zkrátka a dobře Akta X tímto začli výborně a jen dali předzvěst dalším super devíti sériím tohoto kultovního seriálu. (100 %) ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď sa to u nás objavilo, tak som si myslel, že lepší seriál ani neexistuje. Mulder a Scullyová boli dvojka, ako sa patrí. Do konca piatej série to bola paráda, vrátane filmu. Šiesta a siedma séria už šla dole vodou. Výborné oživenie v ôsmej a deviatej sérii. Robert Patrick bol oproti Mulderovi ťažký drsňák. A ostatné postavy ako Muž s cigaretou, Skinner, Krycek, Deepthroat boli vždy vítanou vzpruhou. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelá kamera výborne zaznamenávajúca exteriéry zaujme, avšak pozornosť dostáva najmä ústredná dvojica vyšetrovateľov, Mulder-Scully, v podaní D. Duchovneho a G. Anderson. Pre znalého diváka najkultovejšie vyznieva Cigarette Smoking Man, čo dodáva udalostiam tajuplnú atmosféru. Už prvý prípad vynára viac otázok, ako odpovedí a necháva vyniknúť Mulderovu otovrenú myseľ v súboji s racionalitou Scullyovej. Na plný počet to nie je, ale ako úvod do seriálu rozhodne vydarená epizóda. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Scéna ze sídla FBI byla později znovu použita v epizodě Lazar (1994). (Kubaaa97)
  • Zasazení děje epizody do města Bellefleur je odkazem na rodné město Chrise Cartera Bellflower v Kalifornii. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama