Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(161)

Nerozlučné duo kocoura Toma a myšáka Jerryho spolu soupeří v tomto americkém animovaném seriálu ve 163 dílech. Tom se neustále snaží chytit vychytralého Jerryho, který se jen tak nedá a dělá hloupému kocourovi naschvály. Nakonec ale stejně všechno dobře dopadne a Tom a Jerry jsou zase "kámoši jak hrom". (Zoiberg)

Recenze uživatele WANDRWALL k tomuto seriálu (32)

Zamilovaný pták (1945) (S01E21) 

V Čechovově povídce se zamiluje karas do ženy a zblázní se z toho. Zde se zamiluje tedy pták. A dopadne celkem dobře. ()

Kocouří rybaření (1947) (S01E27) 

Tom to s Jerrym zase nemyslí dobře. To je o něm známé. Raději než Jerryho by v tomhle díle chytil pořádnou rybu. Ale je zde ještě jedna překážka. Dobře cvičený pes, který hlídá rybník. Napovídal jsem Tomovi, aby šel jinam, na jiný, méně střežený rybník, ale neposlechl mě. Aby mě taky poslechl, když tenhle díl byl natočený v roce 1947 a to jsem tehdy o životě nevěděl vůbec nic. Ani o animovaném filmu. ()

Časný přítel (1947) (S01E28) 

Tom byl pověřen úkolem, kterého si velice vážil. Dlouho mu jeho ostražitost nevydržela, nechal se zabavit něčím, čím neměl, a tentorkát ho tahá z bryndy Jerry, a má to hodně obtížné. ()

Doktor Jekyll a pan Myš (1947) (S01E30) 

Kdo jinému jámu kope, tak to ní klidně může spadnout sám. Tohle je jeden z důkazů, že tohle pravidlo může platit. ()

Zmařené plány (1948) (S01E34) 

Kam vedou nadměrné plány a lpění na nich. Zmaří je kdekdo plánovači, a ještě se mu vysměje! ()

Malý sirotek (1949) (S01E40) 

Dvojice, c se navzájem tolik potřebuje se dovede postarat i o sirotka. Ale ten z toho musí mít trauma. ()

Jerryho deník (1949) (S01E45) 

Copak si zapisoval Jerry do svého deníku? ()

Večírek (1950) (S01E48) 

Představy o dobrých večírcích má každý různé. Tohle je dobrý typ, na jaký způsob se to dá taky zkusit. ()

Psí bouda (1952) (S01E72) 

Vtipné, ale tyhle malé a kráké gagy nemohu hodnotit více než celovečerní filmy. Napsal jsem po staru celovečerní film, a přece mi to slovník češtiny bere! Film na celý večer? A pak spát? ještě že v takové době nežiji. ()

O myši Johannovi (1952) (S01E75) 

Z náhody se staal produkce, která byla nakonec dobrá i pro královské oko. ()

Kačátko neplavec (1953) (S01E77) 

162 hodnotitelů, ale nikomu se dosud nechce napsat obsah. Ale dá se to zde shlédnout. A já jsem 163, co se mu nechce psát obsah. ()

Život s Tomem (1953) (S01E79) 

Život s Tomem je stejně obtížný jako život s Jerry.***(1.10.2010) ()

Kuchařův kocour (1954) (S01E81) 

Ke kuchařskému cechu dříve neodmyslitelně patřil koucour. Ne kočka. Kocour proto, že do kuchyně si to rády směřovaly myši, aby se tam zdrama najedly. A to z potravin, které kuchař potřebuje. A tak se zadarmo nají kocour, protože myší je víc, a kuchař mu za to, že chytá myši dává bezva prezenty. Pochopitelně v jedlé podobě. Ale jen když vychytá myši. ()

Myší škola (1954) (S01E83) 

Je vůbec etické učit zvířata, aby pak učily sami sebe a dělily se na schopné a méně schopné na základě výsledků ve škole? Otázka je to vážná a homo sapiens se prý liší od zvířat jen tím, že myslí a pracuje. Jerry učí jako zkušený myšák, myška je jeho oddanou žákyní, ale i když toho umí hodně, tak vždy má správný učitel radost, když ho žák předčí, ba později sám vyučuje. Zda je Jerry dobrým učitelem, tak to není podle tohoto dílu dostatečně průkazné. ***(1.10.2010). ()

Lest (1954) (S01E84) 

Chránit si své obydlí a své potraviny musí každý. A pokud se objeví vetřelec, tak je třeba ho poučit. ()

Mazlíčci v ohrožení (1954) (S01E88) 

Mazlíček není jen na hraní. Je třeba se o něho i starat. A pokud se tak neděje, tak potom jsou i mazlíčci vystavení různých nástrahám života, jako každý živý tvor. ()

Volání jihu (1955) (S01E90) 

Teplé krajiny, kdo by tam nechtěl, když žije sedm měsíců k chladné krajině. A Jižní krajiny, tak tam jsou zase lidi často ze sluníčka unavenější, než lidi v chladných či zimních krajinách. "Volání jihu" je tedy vždy určeno obyvatelům chladných a zimních krajin. Tak už to bývá. ()

Štěně na pikniku (1955) (S01E91) 

Jerry a Tom chtějí zažít i piknik. Aby byl jejich život zase o něco bohatší. Udělají proto všechno, a tak jim nic nebrání užít si pěkný piknik. ()

Zaměřeno na Jerryho (1955) (S01E93) 

Dobrá past na myši, to je pro značně samostatného kocoura pohodlnější, než stále nahánět myši. Jenomže vymyslet dobrou past není jen tak, ale Tom je spokojený s tím co vymyslel a zakreslil a jde si po dobré práci dát dvacet. A tu se odehrává příběh oživlých postav z jeho nákresů a následně, když se Tom probere, tak netušíc co se dělo když spal, tak zažije zase příběh, z kterého šťastně vyjdou myši, protože bez nich by byl seriál u konce. ()

Související novinky

Warneři posouvají své filmy

Warneři posouvají své filmy

13.06.2020

Tenet, Wonder Woman 1984, čtvrtý Matrix i duel Godzilly a King Konga - studio Warner Bros. posunulo celý svůj kalendář. V případě prvního zmíněného se jedná o dvoutýdenní odsun, snímek tak dorazí do… (více)

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama