Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(161)

Nerozlučné duo kocoura Toma a myšáka Jerryho spolu soupeří v tomto americkém animovaném seriálu ve 163 dílech. Tom se neustále snaží chytit vychytralého Jerryho, který se jen tak nedá a dělá hloupému kocourovi naschvály. Nakonec ale stejně všechno dobře dopadne a Tom a Jerry jsou zase "kámoši jak hrom". (Zoiberg)

Recenze (651)

ASSBURGER 

všechny recenze uživatele

Bez tohto animovaného skvelo natočeného animovaného seriálu by som nevedel spoznať dobrí animák. Proste dva veľmi vtipné komédiou založené zvieratá ktoré sa údajne nemajú radi a stále si robia len problémy. Proste nemohol som dať len štyri hviezdičky lebo líši sa od ostatný svojou jednoduchosťou ale aj vtipnosťou na ten rok to až príliš velké dielo bez ktoré by to proste nešlo naozaj musel som dať päť hviezd lebo táto animovaná rozprávka je dá sa povedať rozprávkou môjho detstva.... ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Opět takové to zachvění na srdíčku, když slyším úvodní znělku z Toma a Jerryho. Tady na tom seriálu jsou opravdu hodně znát nostalgické důvody, které jsou u mně velké, jelikož jsem jako malá holka Toma a Jerryho přímo zbožňovala a rodiče mně nemohli odtrhnout od televize. Takže tohle je velký podklad pro mé hodnocení seriálu a ostatní už nějak nepozoruji, musela bych se stydět, kdybych nedala plný počet hvězdiček. Navíc se mi seriál stále líbí, sice už ne tolik, jako dříve, ale stále líbí a občas se na něj jen tak pro zábavu ráda s někým, kdo ho má rád také, podívám. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V mladosti som si tiež tento seriál nahrával na video, ako píšu mnohí a vydržalo to nahrané pomerne dlho. Mal som to nahrané na niekoľkých VHS kazetách. A ani teraz by mi nebolo proti srsti sa k tomuto seriálu sem tam vrátiť. Násilie som tu nikdy nevnímal nejako negatívne. Naopak, prišlo mi vtipné a necítim sa poznamenaný a nebral som ho vôbec vážne. Nemyslím si, že by deti boli zas tak hlúpe. Navyše teraz už násilie z televízie len tak chŕli skoro v každej relácii a to nehovorím o správach. Seriál mal určite veľa svojich krásnych okamihov - napríklad sa mi vždy páčilo to občasné zmierenie oboch hlavných protagonistov, ktoré ale nikdy dlho nevydržalo. ()

danco123 

všechny recenze uživatele

V detstve asi môj najobľúbenejší animovaní seriál. Vždy na konci dielu som sa pýtal hneď mami kedy bude ďalší diel, proste pekné spomienky na tento krásny animovaní seriál. Vždy som fandil tej malej myške Jerry, pretože mi jej bolo ľúto a Toma som bral za toho zlého ,ale odstupom času na nich pozerám ako najlepších kamarátov ,ktorí by nevedeli bez seba žiť. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tom a Jerry" sú jasnou, nespochybniteľnou klasikou americkej, animovanej grotesky. Krátkometrážne filmy, v ktorých sa nie príliš bystrý kocúr Tom snaží za každú cenu zlikvidovať malého, hyperaktívneho myšiaka Jerryho, si obľúbilo už niekoľko generácií televíznych divákov. Ešte aj dnes zarába táto bláznivá kreslená dvojica slušné peniaze. Zdá sa, že je to geniálna, nadčasová záležitosť. "Tom a Jerry" jednoznačne patria do Svetovej siene slávy animovaných hrdinov. Onedlho oslávia svoje sedemdesiate piate narodeniny. A stále sú v dobrej forme. **** ()

Galerie (278)

Zajímavosti (40)

  • Nápad umístit Toma a Jerryho do podmořského světa byl použít i ve filmu Dangerous When Wet (1953). Rovněž byly použity i některé gagy z této grotesky (napodobování plavání želvy, útok mečouna a jeho přibití na stožár, fackování Toma ploutvemi či zajmutí chobotnicí). (Jan.Kanak)
  • Autoři čelili obvinění z rasismu. Jedna z vedlejších postav, ze které jsou vidět jen obrovské boty, sukně a ruce (většinou se smetákem), byla černošská hospodyně s jižanským přízvukem, ztělesňující řadu rasových stereotypů. Od 50. let ji vystřídal mladý, středostavovský a hlavně bílý pár. (zdeny99)

Související novinky

Warneři posouvají své filmy

Warneři posouvají své filmy

13.06.2020

Tenet, Wonder Woman 1984, čtvrtý Matrix i duel Godzilly a King Konga - studio Warner Bros. posunulo celý svůj kalendář. V případě prvního zmíněného se jedná o dvoutýdenní odsun, snímek tak dorazí do… (více)

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama