Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(161)

Nerozlučné duo kocoura Toma a myšáka Jerryho spolu soupeří v tomto americkém animovaném seriálu ve 163 dílech. Tom se neustále snaží chytit vychytralého Jerryho, který se jen tak nedá a dělá hloupému kocourovi naschvály. Nakonec ale stejně všechno dobře dopadne a Tom a Jerry jsou zase "kámoši jak hrom". (Zoiberg)

Recenze uživatele Paity k tomuto seriálu (18)

Tom a Jerry (1940) 

Tom a Jerry patří k animovaným klenotům naší doby. Je neuvěřitelné, že tohle začalo vznikat už v roce 1940, tedy v době, kdy se ve vodách Atlantiku proháněly nacistické ponorky. Skvělé krátké příběhy o tom, jak si kočka chce vyšlápnout na drzou myšku od té doby obletěly svět a dodnes je děti milují. ()

Tom a kráska (1942) (S01E06) 

Další z řady "namlouvacích" epizod, která se ale tentokrát až tak úplně nevydařila. Možná je to tou použitou "magií", která nevyznívá nijak extra legračně. ()

Myš přijde na večeři (1945) (S01E18) 

Tentokrát to Tom skutečně potentil. Přivede si vymazlenou kočičku, chce jí pohostit a mrouskat se s ní, ale to by do toho nesměl navézt Jerryho, ten samozřejmě nikdy spolupracovat nebude. :-) ()

Kočka a mořská myš (1949) (S01E43) 

Jakmile se Tom přiblížzí k vodě, byť je to jen akvárko, hrozí to průšvihem a šedá kočka pak není ta, která tento souboj vyhraje. ()

Milované štěně (1949) (S01E44) 

Všechny tyhle "psí díly" jsou úžasné, hlavně ty, kde figuruje štěně, které je překrásné a hodně roztomilé. ()

Jerry a lev (1950) (S01E50) 

Jerry má zase štěstí, že narazí na většího, silnějšího a hrozivějšího než je tom a tenhle tvor se s ním zase stejně jako v ostatních případech bude chtít skamarádit. A netak má kočka Tom na růžích ustláno. ()

Ukřivděná kočka (1950) (S01E53) 

Až při sledování těchto epizod si člověk uvědomí, kolik je téhle povedené dvojce let.... až budou slavit další narozeniny, budou mít na dortu pěkných pár svíček. ()

Jerry a zlatá rybka (1951) (S01E56) 

Skoro by se zdálo, že taková malá zlatá mrška klouzavá nemá ve svém miniakvárku žádnou šanci a ono ejhle.... na druhou stranu Tom je ukázkové supernemehlo. ()

Ostrov kanibalů (1951) (S01E59) 

Když si vás někde budou chtít upéct, asi tam moc dlouho nezůstanete a takový plán má i Tom co by hlavní chod kanibalů, kterým už se řádně vaří voda v "kotlíku". ()

Milovník Tom (1952) (S01E66) 

Když si chce Tom nějakou kočulindu namluvit, nemůže to dopadnout dobře, kdy neodpálí Jerryho alespoň do stratosféry. To se ale tentokrát nestalo apodle toho to celé dopadlo. ()

Uprchlá myš (1953) (S01E73) 

Jerry opět doběhne řádně Toma, který se paradoxně nechá honit malinkou, bílou, "výbušnou" myškou, za kterou se skrývá zlomyslný Jerry. ()

Jerry a Jumbo (1953) (S01E74) 

Moc větších zvířátek než je slůně Jumbo se v sérii Toma a Jerryho skutečně neobjeví. A není se co divit, moc už toho tvůrci k dispozici v říši zvířat nemají. ()

Zaměřeno na Jerryho (1955) (S01E93) 

Jeden z dílů, kdy se Tom vážně ukrutně snaží, aby Jerryho dostal, ale místo toho dostane ukrutně na budku a nejenom na ní. ()

Létající čarodějnice (1956) (S01E98) 

Tom pálí dobré bydlo a tak si myslím, že se někde bude mít mnohem lépe, ale naprosto spláče nad výdělkem. ()

Vejce a Jerry (1956) (S01E99) 

Tak tohle je naprostá klasika žánru. Datlí mládě, které ze sebe udělá potomka Jerryho a vyžaduje od něj krmit mám zapsáno v hlavě, jako jeden ze základů téhle animoavné megasérie, na kterou se už lidé dívají desítky let. ()

Velikonoční káčátko (1958) (S01E110) 

Jeden z mála dílů, kdy se uhlavní sokové Tom a Jerry postaví vedle sebe, protože mají před sebou větší hrozbu, kterou není nic menšího než malé káčátko. ()

Neviditelné káčátko (1958) (S01E112) 

Když to není rybka, je to malý papoušek, nebo jako v totmo případě káčátko, tak proč se do něj hezky nezakousnout, že? ()

Souprava Toma a Jerryho (1962) (S02E09) 

Tak tohle pro mně tedy není v žádném případě Tom a Jerry. Tohle je něco, co se tomu má podobat, ale nepodobá. ()

Související novinky

Warneři posouvají své filmy

Warneři posouvají své filmy

13.06.2020

Tenet, Wonder Woman 1984, čtvrtý Matrix i duel Godzilly a King Konga - studio Warner Bros. posunulo celý svůj kalendář. V případě prvního zmíněného se jedná o dvoutýdenní odsun, snímek tak dorazí do… (více)

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama