Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Bohatým předměstím Stockholmu otřese tragédie, která se odehrála ve škole. Z vraždy je obžalována zdánlivě vyrovnaná studentka. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

ER 

všechny recenze uživatele

Solidní TV prdukce, která poukazuje na toxický vztah mladých lidí, jenž vyústí v tragédii. Právě vztah Maji a Sebastiana patří k přednostem seriálu, což už nelze tvrdit o násilném činu, který částečně postrádá logiku (např, chybí forenzní vyšetření vypálených kulek aj.). Celá vězeňská část pak ztrácí na dramatičnosti i díky dlouhé stopáži jednotlivých epizod. Pár věcí je podáno zkratkovitě a jsou jen řečeny u soudu jako vliv médií na svědectví. A tým obhájců mi už nesednul vůbec, klidně to mohlo zůstat u jednoho. Ale jako varování nebo poučení, kam se může dostat "slepá láska" , nabídnutá story funguje dobře. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Severské národy mě neustále nepřestávají překvapovat. Jak je možné, že jim natáčení kriminálních dramata jde tak dobře od ruky? Tekutý písek je velice kvalitní drama, které překvapí svou mimořádně pochmurnou atmosférou, povedenými hereckými výkony a především velmi silným námětem. Od začátku se mi líbila ukázková gradace děje, mrazivé napětí a postupné odkrývání minulosti, jednotlivé epizody tak mají spád a ani na chvíli nenudí. Počet epizod je dle mého názoru tak akorát, postupné rozkrývání událostí působí poutavě, příběh mladé Maji je rovněž natočen docela přesvědčivě. Celá minisérie krásně poukazuje na složitost lidských vztahů, citovou závislost, sílu médií a okrajově nahlodává migrační problematiku, se kterou se v současnosti Švédsko potýká. Já jsem spokojený, Švédi opět dokázali, že dokážou natočit kvalitní drama, plné překvapení a nečekaných situací. 8/10. ()

Reklama

Iktus 

všechny recenze uživatele

No já vám nevim. Atmosféra a nálada severu je tu cítit, to jo,ale už je dost prořídlá yankee vlivem. Takže klasika teenage highschool téma. Bohatej rozmazlenej zmrd a nevinná krasotinka, která jedná a reaguje jak po lobotomii. Chce se nám tu ukázat jak to občas je ve ztahu s alkacem nebo právě smažkou. Zdánlivě vyrovnaná a spoky typka si myslí že má energii a spousty dobrého vlivu který může předat a změnit vyjetýho degeše, který ale ze dna nechce, pač být dole s koxem je lehčí a pohodka, než cesta hore. Fety, párty, bouchačky. Pak prostřelený kebule nebo plíce. No... Je tam prostě příliš premrštěného chování, nebo iracionálních reakcí na věci. (scéna příchodu otce do baráku po party málem srazila mé hodnocení do odpadu) Mám zmrda synatora, tak ho už vůbec nenechám dělat party na baráku. Nemyslím si, že na vazbě se s vámi dozorci budou objímat poté co je vyzvoníte na bzučáku a co máte na krku 2 vraždy slonovkou. Smradi to ale zahráli pěkně a natočený je to na 1. Takže dal bych 2,5*. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Někdy prostě nepochopitelně zůstáváme ve vztazích, ve kterých už nechceme být....Sebastian byl doslova na  zabití a Maja...vlastně si to všechno udělala sama, protože od něj už dávno měla odejít...Dlouho jsem tomu seriálu odolávala, ale pak jsem si už řekla - tak už to zapni a zhltla jsem to na jeden zátah...Myslela jsem si, že to bylo jinak....a jsem ráda, že v závěru - a to jsem si myslela, že ukážou - ukážou, co se skutečně stalo...Miluji severskou filmografii, tudíž jsem byla spokojena v mnoha směrech...Za mě to má skvěle poutavou atmosféru a několikrát jsem měla slzy v očích, protože ty momenty tam nebyly vůbec snadné... ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Nesmírně zajímavá série a nebýt toho okatého nadržování "chudákům" migrantům, dal bych za 5! Nejvíce mě pobavila hláška Labbyho matky, že většina imigrantů, kteří dorazí do Švédska patří ke vzdělanějším. Tak proto z předloňských 160 000 jich ve Švédsku našlo práci neuvěřitelných 585 lidí, vykonávajíc většinou pomocné práce. Ale dost žertování, zpět k dílu. Maja se zamiluje do rozmazleného, bohatého fracka a i přes některá varování jej odmítá opustit. Ani Sebastian to však nemá v životě lehké a tak se po násilném konfliktu s otcem rozhodne pro zoufalý a tragický čin, kterého se aktivně zúčastní i Maja. Je vinna? Musím přiznat, že rozsudek mě šokoval! ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o první švédský seriál v produkci Netflixu. (KGBelik)
  • V čase 20:50 si můžeme všimnout, že matka Maji (Hanna Ardéhn) má u soudu spletený culík do drdolu, nicméně když je za chvilku přestávka soudu a matka odchází – v čase 19:41 – tak si můžeme všimnout, že má sice culík, ale ne spletený do drdolu, ale rozpuštěný. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno