Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Posádka Červeného trpaslíka se po desetileté odmlce vrací s třemi novými díly. Lister, Rimmer, Kocour a Kryton se setkají s hologramem bývalé vědecké pracovnice Kateriny Bartikovské, která zbaví Rimmera velení a objeví způsob, jak otevřít dimenzionální bránu a poslat Listera do jiné dimenze pro ženu, s jejíž pomocí by obnovil lidskou rasu. Náhodou se celá parta dostane branou na Zemi. Tam její členové zjistí, že jsou hlavními postavami seriálu Červený trpaslík... (Weissik)

(více)

Recenze (430)

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Člověk čekal comeback tisíciletí s kdovíčím a zatím se vrátila "pouze" zestárlá a zatuchlá banda našich oblíbených hrdinů(nj očekávání jsou zrádná). Absence nahraného smíchu vytvářela hluchá místa. Překvapilo mě, jak je český dabing podobný originálním hlasům. Fóry jsou pořád stejné, ale jakoby to už nebylo ono. Listy a Rimsy si málo lezly na nervy. Jinak docela sranda, ale jako celek to působilo dost křečovitě. ()

Mr. Filuta 

všechny recenze uživatele

No dobře, ono je to jiné... Ale rozhodně to není špatné. Hlavně je to takové dost ze života a nechápu, jak někdo, kdo dokázal nahlédnout za nálepku sitcomu starého Trpaslíka, to najednou nedokáže tady. A přitom je to vlastně prosté jak bulharská striptérka. Na Zpátky na Zemi je vidět, že to tvůrci dělali z velké části sami pro sebe, ale myslím že z toho vylezl velice střízlivý a vyspělý hold seriálu a žánru celkem. Velmi trefný koment napsal novoten. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem se dozvěděl o rozmnožení seriálu o tři další epizody, byl jsem u vytržení. Ovšem po nějaké době jsem si začal říkat, že ani nemůžu chtít, aby zkrátka pokračovali v geniálně zajetých kolejích - vždyť se nejedná o další sérii, ale o vzkaz fanouškům, že 'Red dwarf není mrtev, ať žije Red dwarf'. Už z prvních záběrů mi bylo jasné, že nové epizody jsou spíše o nostalgii, sentimentu, ale zároveň ukázky schopnosti tohoto skvělého seriálu. Rekonekce celé čtyřčlenné posádky v původním obsazení mi přijde téměř neuvěřitelná, Listerovy dredy, Krytonova dovolená, Kocourovy oblečky a neustále uštěpačné poznámky Rimmera - ano, to je přesně to, v co jsem tajně doufal. Velké díky pánům Naylorovi a Grantovi. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tuhle minisérii se dá pohlížet dvěma způsoby - ten první se dá prezentovat vzpomínkou na mou první lásku, kdy jsem se s ní po pěti letech setkal na jakémsi večírku a byla opravdu krásná, neuvěřitelně sexy a ve své podstatě hvězdou večera, jenom já jsem se zklamaně koukal a hledal jsem marně tu patnáctiletou holčičku s culíky ve vlasech. Jinými slovy, do jedné vody v řece se dvakrát vstoupit nedá. Ten, kdo hledá totéž, co přináší původní seriál, musí si uvědomit tu řádku let, která dělí od původního trpaslíka herecké představitele, scénáristy, a pokud se diváci dívali v 90. letech, pak i je samotné. Člověk se zkrátka stále vyvíjí. Návrat na Zemi představuje spíš nostalgické ohlédnutí štábu za původním projektem a dárek početné skupině fanoušků. Je tedy rozumnější se na to dívat z druhého úhlu pohledu - jako když se po letech sejdou dobří kamarádi, vzpomínají na staré časy, žertují , jsou rádi, že si mohli pokecat, a půjdou zase dál. Humor je v minisérii obsažený ve slušné dávce, ale je to spíš takový ten lehce sentimentální humor, který má připomenout časy někdejší slávy. Zub času se asi nejméně podepsal na představiteli Rimmera, kterému scénárista předepsal chování a pózu velmi blízkou původní postavě. Naopak Craigu Charlesovi bych tu odvykačku, o které se v jednom fórku zmínil, i uvěřil. No a Chloë Annett je pořád půvabná, ale pochopitelně jinak než před lety. V této souvislosti je jenom dobře, že se producent nepokusil vzkřísit projekt se vším všudy, a naopak zamrzí, že nedošlo na velký film, který se dlouhodobě plánoval. Celkový dojem: 75 %. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Lister, you need to get a life!“ Kluci z Trpaslíka jsou zpátky! Tři díly napěchované humorem a porcí zábavy. Lister, Rimmer, Kocour i Kryton jsou zpět a tentokrát míří na Zemi. Devátá série absolutně nenavazuje na předchozí Osmou. A tak je to volné pokračování "Jenom Sympaťáci..." Nedozvíme se, co se vlastně stalo s Trpaslíkem, s Kochanskou a jak se Rimmer zase stal hologramem. Trošku škoda. Co naplat. Máme tu starou dobrou partu převedenou do nové dimenze. Vše je krásné a zmodernizované. Jedná se o víceméně hodinkovou televizní událost, která nám ukazuje, jak nám chlapci z Červeného drobečka vlastně už vyrostli. Po tolika letech je fajn vrátit se mezi tento tým a zjistit, že se vlastně moc toho nezměnilo. Vtipy a gegy jsou na místě. I když tentokrát se sází spíš na vážnou notu, než na humor. Ale ve výsledku proč ne? Craig Charles v určitých scénách podává skutečný herecký výkon a celkový příběh se mi ve výsledku moc líbí. I přesto, že to tak zatraceně rychle uteklo. (95 %) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Když jdou Lister (Craig Charles), Kocour (Danny John-Jules) a Kryton (Robert Llewellyn) bojovat s mořskou příšerou, tak Rimmer (Chris Barrie) řekne, že si s sebou vezme měsíčník klasických aut, aby měl co dělat, než s ní ostatní dobojují. Chris Barrie je ve skutečnosti velký fanoušek klasických aut. (viperblade)
  • Rimmer (Chris Barrie) si v seriálu čte magazín o automobilech. A mnohokrát se podrobně zmiňuje o automobilech či motorech. Jeho herecký představitel je ve skutečnosti obrovským fandou techniky, což dokazuje i jeho moderování několika úspěšných dokumentárních seriálů jako jsou Masivní motory (od r. 2004), Masivní stroje (od r. 2004) či Zběsilá rychlost (od r. 2006). (gogos)
  • Předchozí řady seriálu produkovala společnost BBC. Tuto sérii vyrobila kabelová televize Dave TV. (korbitch22)

Reklama

Reklama