Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Posádka Červeného trpaslíka se po desetileté odmlce vrací s třemi novými díly. Lister, Rimmer, Kocour a Kryton se setkají s hologramem bývalé vědecké pracovnice Kateriny Bartikovské, která zbaví Rimmera velení a objeví způsob, jak otevřít dimenzionální bránu a poslat Listera do jiné dimenze pro ženu, s jejíž pomocí by obnovil lidskou rasu. Náhodou se celá parta dostane branou na Zemi. Tam její členové zjistí, že jsou hlavními postavami seriálu Červený trpaslík... (Weissik)

(více)

Recenze (430)

viperblade 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním díle: Nehodnotím, ale bylo by to za 4*. To, na co jsme někteří tak dlouho čekali, je tady. Legenda jménem Red Dwarf se konečně po těch dlouhých letech dočkala pokračování. A zatím je to parádní. Hlášky jsou vcelku na úrovni, není to vůbec trapné. Nicméně, je to značně jiné, než starý Trpaslík. Někteří přijdou s tím, že právě proto se jim to nelíbí. Ale já nečekal, že po těch letech mohou natočit naprosto stejného Trpaslíka. Takže, jak říkám, zatím nehodnotím, ale nesmírně se těším na další dva díly. A prosím, fandové, mějte na paměti, že to mohlo dopadnout mnohem hůře. Buďme rádi za to, že to konečně je. Jediný vážný zápor vidím v absenci Hollyho a Kochanské. (Ale dozvíme se, proč tam nejsou). Po druhém díle: Tak se nám to začíná vysvětlovat. Líbí se mi myšlenka toho, že vlastně jsou ve skutečném světě a oni jsou "jen" charaktery. Už se nemohu dočkat závěrečného dílu. Po třetím díle: Takže je zde závěr a já jsem spokojen. Nejenže se téměř vše vysvětlí, ale jsou tam jistá otevřená dvířka pro případné pokračovaní, (ale já tu nebudu spoilerovat), takže za mě jasných pět. A nejen proto, že Trpaslík je můj nejoblíbenější seriál. UPDATE: Po zhlédnutí s (opět) brilantním dabingem z díly ČT, nechávám plný počet. Ano, pokračování je jiné, ale to nutně neznamená, že je špatné. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Víc než původnímu seriálu se to podobá knížkám. To znamená vážnější nota, víc bizardních a zamotaných situací, méně sitcomáckého vtipu a pokus přimět k přemýšlení. Knihy jsem měl rád, ale zlatá původní série. Pár vtipů je tu tak dobrých, že si možná poprskáte obrazovku, ale jejich hustota by chtěla víc nadupat. Jen nechápu, proč se tam měli setkat s nějakým neznámým chlápkem (O'Callaghan), když stvořitel je Doug Naylor. Už jsem se těšíl, že ho konečně uvidím. Ale i tak to stálo za to... See you, space dropout ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Chápu o co tvůrcům šlo, přijala jsem to, pobavila se, rozloučila. Bohužel se im to nepovedlo na úplnou jedničku, ale přesto... RD je seriál, u kterýho jsem se nikdy nenudila a nenudila jsem se ani u těch 3 dílů, ačkoliv měly několik hluchých míst a podle mě nebyly jen pro pobavení. Taková trochu pohřební rozlučka XoD Jsou starší, ale jejich charaktery jsou stále stejné. A to je pro mě důležité. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti kultovnímu seriálu, který má osm senzačních sérií a spoustu humoru, mi tohle připadá jako velmi slabý odvar, na vtipy už asi nebyla síla,každopádně mi tady chyběly... byla to spíš sentimentální třídílná zbytečnost, která nemusela bejt vůbec natočená, scéna s Kočanskou mi přišla úplně navíc... konec nebyl zrovna takový jaký sem si představovala, tudíž mě to moc nepobavilo, ani nepřekvapilo, stačil by mi bohatě konec s Rimmerem... ač to nebylo ukončené. A když už bylo natočený Zpátky na zemi, tak se mi nelíbil ten výmysl,ohledně seriálových postav. Jen za kouzlo herců a původní režii dávám průměr. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poměrně zklamání, které by možná obstálo jako celovečerní snímek. Volba rozdělení na tři díly není moc dobrá a vlastně bych citoval jednu z hlavních postav, která pronesla něco ve stylu "Tři díly? To nesnáším!" Jinak humorných scén moc není, spíše je to taková vážnější odnoš seriálu, které chybí smích publika! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Na rozdíl od původních sérií je robík v minisérii Zpátky na Zemi vytvořen kompletně počítačem. Pohyb jeho hlavy obstaral Danny John-Jules (Kocour) s modrou ponožkou navlečenou na ruce. Ta byla poté v postprodukci nahrazena CGI modelem robíka. (Raztubyl)
  • V této sérii je řada odkazů na film Blade Runner (1982). Například budova ve znělce, Kocourovo (Danny John-Jules) neustálé skládání origami, scéna v mrazící místnosti, proskočení skly v obchodě či scéna, ve které posádka trpaslíka přibližuje fotografii na televizi. (DJDVD)

Reklama

Reklama