Reklama

Reklama

Lupiči paní domácí

  • USA The Ladykillers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jednoho poklidného dne zazvoní profesor Dorr u dveří černošské vdovy, Marvy Munsonové. Ta až na kocoura žije úplně osaměle a vyznačuje se přísnou zbožností. Ve svém domě pronajímá pokoj. Toho využije jižanský gentleman s květnatou mluvou Dorr a kromě jedné místnosti si pronajme také sklep. Prý aby zde mohl provozovat zkoušky své kapely, hrající historickou renesanční hudbu. Ve skutečnosti je to zástěrka a profesor spolu s partou zlodějských "expertů" kopou ze sklepa tajnou chodbu do blízkého kasina. Jenže paní Marva na to přijde, a to až poté, co je loupež přes všechny počáteční průšvihy úspěšně dokončena. Nutí profesora, aby peníze vrátil a všichni se obrátili na víru, nebo že je udá na policii. A tak profesor rozhodne, že je třeba s paní Marvou skoncovat. Dokážou zloději sprovodit stařenku ze světa? A kdo nakonec shrábne všechny uloupené peníze? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (423)

Javert 

všechny recenze uživatele

Mám rád oba filmy - s Guinnessem i Hanksem. Každý je něčím jiný a určitým způsobem specifický a proto bych je, jak tu mnozí dělají, nesrovnával. Atmosférou a humorem mě jednoznačně víc pobavila Coenovic verze. Skupinkou zlotřilců a mistrnou situační komikou jsem byl více nadšen u původního dílka. Postava profesora byla ovšem zahrána na výbornou v obou verzích - sofistikovaný, lehce trhlý Hanks může být bezpochyby s Guinnessovým slizounem minimálně srovnáván. Oba jsou prostě a jednoduše dokonalí. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks mě velice překvapil. Kdyby nebyl můj oblíbený herec, možná bych ho v této (pro něj celkem netypické) roli ani nepoznal. Paní domácí je také dobře zahraná a poutavá postava. To se bohužel nedá říct o zbytku lupičů, kteří si di filmu bratří Coenů odskočili snad z nějakého sitkomu. Humorných scénech je málo, vyloženě povedených ještě méně. Jinak je film na druhou stranu pěkně zrežírovaný a užijete si v něm sposuty amerických tradicionálů (a trochu hopity hop hudby). NO BULLETS ;-) ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Já mám Coheny ráda, ale tentokrát to pro mě bylo dost velké sousto a to přišlo obzvlášť s postavou, kterou hrál Marlon Wayans. Nemohu si pomoci, ale vyloženě se mi příčil jako kost zaseklá v krku. Nejen jeho stupidní a přemrštěně vulgární hlášky, ale také jeho rozkřeněný neherecký obličej (prostě druh tohoto rádoby humoru patří přesně tam, kde Wayans obvykle účinkuje). Naopak světlým překvapením byl Tom Hanks jako slizký PhDr., ale ne zas tak velkým, aby člověk dal přemrštěně dobré hodnocení. Takže asi takhle : na Coheny slabý odvar toho, co předvedli dříve, děj ovšem typicky jižanský a Cohenovský je - ale prostě nedotažený (Ano je prokletí být kultem!). ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Člověk, který čeká další bezchybnou „coenovku“ bude asi zklamanej. Až na černočernou (tady jsou poznat Coeni v celé své kráse) poslední třetinu se jedná o poměrně klasickou komedii o partě neschopných zlodějíčků. Navíc jde o komedii spíše jen lehce úsměvnou než vyloženě vtipnou. Tom Hanks je v pro něj velmi neobvyklé roli naprosto dokonalý, ale ostatní členové zlodějské bandy mi moc nesedli, stejně tak paní domácí. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Coeni nechávají Hankse a spol. křičet, pobíhat, pitvořit se a provádět nejrůznější vylomeniny tak dlouho, až je divákovi úplně jedno, jestli se jim plán nakonec povede. Navíc závěr je tak zoufale předvídatelný, že mu nepomůže ani několik zlomyslných scanáristických nápadů. Postavit ve své biografii zrovna tohle mezi Nesnesitelnou krutost a Tuhle zemi je doslova hřích. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Na remake téměř 50 let staré komedie dostali bratři Coenovi 35 milionů dolarů. Z kin severoamerického kontinentu si odnesli necelých 40, přičemž o opening weekendu to bylo 12,6 dolarů. (imro)
  • Ve filmu zazní 89 krát slovo "fuck". (Karlos80)

Související novinky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama