foto

Greg Grunberg

  • nar. 11.7.1966 (50 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem Gregory Phillip Grunberg se narodil 11. června 1966 v Kalifornském Los Angeles, USA. Má manželku Elizabeth Grunberg, se kterou má tři děti. Jeho první úspěch, kde jsme si ho mohli tak trochu všimnout, je role Seana Blumberga ze seriálu Felicity. Jeho sláva však stoupla až s postavou Erica Weisse z Alias – oba tyto seriály (Alias, Felicity) byly produkovány Gregovým dlouhodobým přítelem J. J. Abramsem (MI:3, LOST), se kterým se znají již od mateřské školy.

Grunberg odešel z Alias aby přešel k NBC a jeho sit-comu Grand Union. Od roku 2003 Abrams plánoval seriál The Catch, o nájemném vrahovi s Gregem v hlavní roli. Jeho dvě naplánované série se nikdy nedostaly na obrazovku. J.J. Abrams také obsadil Grunberga do miniaturní role pilota v pilotním díle seriálu LOST, který Abrams produkuje. Grunberg se ještě na konci 1. série vrátil, ale díky času byla jeho role vystřižena. Abramsovo a Grunbergovo přátelství je tak předvídatelné, že nás ani nemohlo překvapit, když se Greg objevil v třetím díle Mission: Impossible III, který Abrams režíroval. Po tom všem se Greg vyjádřil, že by měl zájem o účast v dalším pokračování série Star Trek XI, kterou bude Abrams režírovat.

Grunbergův syn Jake, který trpí epilepsií, inspiroval Grega brát další a další role, brát půjčky, a dělat vše možné, aby mohl synovi pomoci. Každý rok organizoval charitativní projekty, na zvýšení dotací pro Pediatricko - Epileptické centrum v Los Angeles. Hodně zde také pomáhají známí lidé, jako Donald Trump, Pink, Jennifer Garner, kteří koncertovali, předváděli, a všelijak pomáhali pro zisk finančních prostředků. Zapojila se i řada z „hrdinů“, kteří on-line prodávají své malované kresby. Zapojili se třeba Santiago Cabrera, Noah Gray-Cabey, Ali Alter, Masi Oka, Adrian Pasdar, Milo Ventimiglia a další.

Greg je vedený jako jediný muž v Hollywoodu s čtyřmi G ve jméně. Vymyslel a vynalezl úspěšný dodávkový systém mraženého jogurtu. Jeho nejznámější role jsou Matt Parkman v seriálu Heroes, či Eric Weiss ze série Alias. Ve svém oboru je považován za seriálového veterána.

Zdroj: heroes.serial4u.cz

Herecká filmografie

Filmy

2017 Burning Dog
2016 Star Trek: Do neznáma
The Saint (TV film)
2015 Star Wars: Síla se probouzí
Tales of Halloween
Underdog Kids
Win, Lose or Love (TV film)
2014 A Tiger's Tail
Divide & Conquer (TV film)
Let's Kill Ward's Wife
Warriors (TV film)
2013 Hrozící konec světa (TV film)
Chez Upshaw
It's Dark Here
Monstrpavouk
2011 Big Mike (TV film)
Super 8
2010 Idiots
Magic
Pouto mlčení (TV film)
Skupinový sex
Vražedná rychlost
2009 Star Trek
2006 Darkroom, The
Mission: Impossible III
2005 Catch, The (TV film)
2004 Connie a Carla
Lupiči paní domácí
2003 Nejhledanější v Malibu
2002 Austin Powers - Goldmember
2001 Medicine Show, The
2000 Muž bez stínu
1999 Múza
1998 At Sachem Farm
Pan Vražda (TV film)
Pivní bratři
Superlék
With Friends Like These...
1997 Dinner and Driving
Perfektní záskok
Veronica's Video (TV film)
1996 Smuteční host
Zpětná reakce
1994 Smrtící iluze
1993 Witchcraft V: Dance with the Devil
1991 Frankenstein: The College Years (TV film)
1990 Stolen: One Husband (TV film)

TV seriály

2017 The Flash (TV seriál)
Borrowing Problems from the Future (S03E10)
2016 The Flash (TV seriál)
Killer Frost (S03E07)
2015 Hrdinové: Znovuzrození (TV seriál)
2014 Masters of Sex (TV seriál)
Blackbird (S02E06)
Giants (S02E05)
Dirty Jobs (S02E04)
další epizody (5)
2013 Masters of Sex (TV seriál)
Standard Deviation (S01E03)
2012 Laskavý dotek (TV seriál)
Tři kluci a nemluvně (TV seriál)
2011 Issues (TV seriál)
Láska bolí (TV seriál)
2010 Havaj 5-0 (TV seriál)
Hrdinové (TV seriál)
Konec epochy (S04E19)
Zeď (S04E18)
Umění klamu (S04E17)
další epizody (5)
Ztraceni (TV seriál) - vyp.
LA X I (S06E01) - vyp.
2009 Super Hero Squad Show, The (TV seriál)
Hrdinové (TV seriál)
Strážce svého bratra (S04E10)
Neviditelný protivník (S04E09)
Tenkrát v Texasu (S04E08)
další epizody (18)
2008 Hrdinové (TV seriál)
Dualita (S03E13)
Náš otec (S03E12)
Zatmění 2/2 (S03E11)
další epizody (12)
2007 Hrdinové (TV seriál) - herec, a.z.
Bezmocnost (S02E11)
Příběhy s poučením (S02E09)
Čtyři měsíce předtím (S02E08) - a.z.
další epizody (20)
2006 Hrdinové (TV seriál)
Spad (S01E11)
Před šesti měsíci (S01E10)
Za sedm minut dvanáct (S01E08)
další epizody (8)
What About Brian (TV seriál)
2005 Myšlenky zločince (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
Exodus, část druhá (S01E24)
2004 Dr. House (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
Pilot, část první (S01E01)
2003 Jake Effect, The (TV seriál)
2002 Mrtvá zóna (TV seriál)
Můj přítel Monk (TV seriál)
2001 Alias (TV seriál)
1999 Rescue 77 (TV seriál)
1998 Felicity (TV seriál)
Oh Baby (TV seriál)
Pomsta - s.r.n. (TV seriál)
V.I.P. (TV seriál)
1997 Alright Already (TV seriál)
Detektiv Mike Hammer (TV seriál)
1996 Modrý Pacifik (TV seriál)
Případ pro Sam (TV seriál)
Relativity (TV seriál)
1995 Ned a Stacey (TV seriál)
1993 Diagnóza vražda (TV seriál)
Policie New York (TV seriál)
1992 Flying Blind (TV seriál)
1991 Policie z Palm Beach (TV seriál)
1989 Pobřežní hlídka (TV seriál)
1988 Murphy Brown (TV seriál)

Dokumentární

2009 Tattoos: A Scarred History
2008 Hrdinové: Exkluzivní speciál (TV film)
2005 I Love the '90s: Part Deux (TV seriál)
2004 I Love the '90s (TV seriál)
2002 HypaSpace (TV seriál)
2000 Fleshing Out the 'Hollow Man'

TV pořady

2007 Mother Goose Parade (TV pořad)
2003 ABC's 50th Anniversary Celebration (TV pořad)
Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
2002 Player$ (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace