Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(18)

Novinář se snaží vyrovnat se smrtí svojí manželky. Začne se chovat nevrle, aby od sebe odehnal ty, kteří se mu snaží pomoct. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (181)

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEMŮŽEŠ CHODIT PO SVĚTĚ A BÝT NA VŠECHNY HRUBÝ...“ … „PRÁVĚ, ŽE MŮŽEŠ. TO JE TA KRÁSA. BÝT MILÝ A OHLEDUPLNÝ, PEČLIVÝ, ČESTNÝ, TO NENÍ ŽÁDNÁ PŘEDNOST. JE TO SPÍŠE NEVÝHODA...“ /// Tonyho omrzel život. Umřela mu žena a tak kolem sebe na důkaz smutku šíří sarkasmus. Často vzpomíná u videa. Mluví sprostě. Má hodně truchlících keců… Drama s komediálními prvky. Podezírám všechny, co dali víc jak tři*, že je to za ten optimisticky hezkej poslední díl. Dokázal totiž po těch předchozích pohladit na duši a šířit pozitivní myšlenky. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Umřela mi stará. A sere mě to! (– jinak na to nečum). 2.) Neustále přemejšlím, jak je můj život zbytečnej… 3.) Thx za titule „Perverz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ricky Gervais má sklony k patosu, nadřazenosti a cynizmu. V sérii o vdovci, který se utápí v depresích a vztekle komentuje svět kolem sebe, využil své vlastnosti do poslední. Série nepostrádá humor, tentokrát těžící především ze střelených témat, o kterých píší lokální noviny, v nichž Gervais pracuje a zároveň obsahuje i velmi smutnou notu, když se vzpomíná na zemřelé. Mrzelo mě, že některé postavy v poslední sérii zmizely, jako třeba indická stážistka a pouliční prostitutka (že by vypršela smlouva?). _____ Taky mě překvapilo jak namyšleně Gervais působí. Jakoby lásku, opravdovou a jedinou v životě lásku, mohli prožít jen lidé na úrovni. Takže on, coby hlavní představitel, který samozřejmě jediný vidí svět správně, pak decentní dáma ze hřbitova a prachatý majitel novin. Zatímco vlezlý pošťák, holka z ulice nebo blbka čerstvě přijatá do novin, obtloustlý kolega … ti se mohou zamilovat i víckrát, asi že jsou povrchnější (jedinou výjimkou je feťák, který už to vzdal). Takhle Gervais staví jasnou hranici mezi lidmi z vyšší a spodní třídy a já nevím, jestli si uvědomuje, jak elitářský a namyšlený při tom je. SHRNUTÍ: Když se chceš vykašlat na celý svět a nakonec tě při životě udrží to, že na něj neustále nadáváš. ()

Reklama

Splasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mé hipsterské já by se rádo podepsalo pod komentář m4xp4yn3. Ale chápu, že Ricky to vše chce i nějak přehledněji uspořádat do sitkomové formy. A hlavně mu do toho nikdo nemluví. Ovšem přestože dal Gervais dohromady bandu mých oblíbených a nepříliš známých herců, tak jako scénárista jim toho příliš nenabídl. V tomto je totiž velmi podobný Tonymu a jeho sebestřednosti. Takže tu nehrozí žádné opravdu silné momenty, jaké jsem například viděl od "oskarové" Olivie Colman ve Flowersových a ani tolik vtipu, jako v další hořké komedii Mum. To jen abych vyjmenoval komedie z posledních let, které jsou svojí kvalitou dosti nad After Life. ()

Pavkan 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl najít seriálovou definici pro nádherný Hrabalův neologismus Krasosmutnění, vybral bych jednoznačně tuhle Gervaisovu lahůdku, která je smutně krásná, krásně smutná a prošpikovaná originálním humorem, který umí už snad jen on. Mockrát jsem měl pocit, že jsem nervově labilní, protože na záchvaty smíchu bezprostředně navazoval pověstný "knedlík v krku". Dostal mě. ()

ganz 

všechny recenze uživatele

Hořkosladká komedie, která občas překvapí až překvapivě silnými momenty. Samotné mětečko se všemi prapodivnými charaktery pouze doplňuje tu nostalgickou beznaděj, která se táhne celou první sérií. Ten seriál je prostě něco jiného a chápu, že to nemusí každému sednout, ale pokud máte rádi Rickyho Gervaise a jeho humor, není důvod váhat. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (4)

  • Tonyho pes se jmenuje Brandy a je rasou německého ovčáka. (Petr490)
  • Druhé rodné jméno Tonyho (Ricky Gervais) manželky je Jane, což je také jméno dlouholeté partnerky Rickyho Gervaise ve skutečnosti. (MeanWhile)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno