Reklama

Reklama

Den delfína

  • USA The Day of the Dolphin (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zoolog Jake Terrell (George C. Scott) po léta trénoval pár delfínů, až je naučil rozumět lidské řeči a používat ji, byť s omezenou slovní zásobou. Jednoho dne však jeho chráněnci zmizí. Jack zjistí, že o ně projevila zájem armáda a mají hrát důležitou roli při atentátu na prezidenta Spojených států. Vědec se rozhodne okamžitě jednat. Musí zjistit, kde jsou delfíni ukryti - dřív, než dojde k útoku! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Knížka je bohužel o dost lepší, první půlku jsem si to ještě nemyslel, ale závěr je takovej nějakej zprzněnej a o ničem (pořád srovnávám s Merleho předlohou). Jinak nemám moc co vytknout. Spíš bych vyzdvihnul skvělýho Scotta v hlavní roli a výborný mluvící delfíny, kterých jsem se v filmový podobě bál nejvíc. 70% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Už tři dny váhám mezi 3 a 4 *. Na jedné straně film má ke konci slušnou atmosféru, nápad je opravdu dobrý, G.C.S. je výborný a s hlasem Miroslava Moravce (v titulcích označen za Miloslava) až dokonalý, ale začátek filmu se dost otrocky představuje projekt a nic se u toho neděje, i když ti delfíni jsou skvělí. Česky opravdu mluvit nemuseli, vývoj zápletky je po té dost nejasný a trochu si domýšlíte. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno najsympatickejšia úloha Georgea C. Scotta vôbec. Prvá polovica je skôr taká meditatívna prírodopisno-vedecká záležitosť, tá druhá bohužiaľ skĺzne do vôd osvedčených klišé konšpiračných trilerov. Ale aj pri nej divák viac vníma prostredie, delfíny a hlavné postavy. V podstate si ani nejaké tie pokusy o atentát a podstrčené ploštice nemusíte všímať. Nichols tak priemerný scenár natočil asi najlepšie ako mohol. Na jednu stranu vám ostane príjemný pocit z nádherného vizuálu a sympatických hercov, na druhú mierna pachuť z túžby násilne urobiť z filmu niečo komerčnejšie. Takže sa tu vlastne opakuje situácia s delfínmi...pri nich sa tiež Teller obával, že po vyzradení tajomstva sa z nich stane komerčný produkt. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Válka s mloky by Robert Merle znásilněná hollywoodskou mašinou na prachy. Čas však prokázal, že na rozdíl od předlohy je Nicholsovo dítko pouze kvalitním řemeslem. A přitom dobře hodinu to má náběh i na něco více. To platí až do momentu, kdy se Den delfína od předlohy výrazně (resp. zcela) odkloní. Vlastní invence je sice třeba, ale když základní myšlenku celého díla zcela vypustíte, a nahradíte jí tuctovým americkým thrillerem s loštomilouškými kytovci, tak... Tak máte tuctový americký thriller s loštomilouškými kytovci a nic více. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Sci-fi dráma, ktorá mala strhnúť diváka, no akosi sa to nedeje. Pritom spracovanie je určite nadpriemerné, práca s delfínmi vskutku vynikajúca. Príbeh smeroval síce inam, ako som očakával (možno vyšší level ako len zneužitie niekolkými vysokopostavenými ludmi na jachte), ale aj tak sa bolo na čo pozerať. Z hercov bohužiaľ nemôžem vyzdvihnúť nikoho. Hodnotenie: 70% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • V knižnej predlohe sa šéf zoologického výskumu delfínov volal Henry C. Sevilla. (BlackTom)

Reklama

Reklama