Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Divoká dobrodružství na vzdálených planetách i znepokojivá setkání nedaleko domova: cenou Emmy ověnčená antologie se vrací s dalšími příběhy, co vás nenechají v klidu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (85)

mclenin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stojím niekde medzi 3* a 4*. Vizuálne je to opäť pestré, hoci vzhľadom na menší počet epizód ubudla aj variabilita animačných techník, ktorá zdobila prvú sériu - tu je prevažná väčšina poviedok animovaná v štýle modernej 3D techniky. Pokiaľ ide o obsahovú stránku najviac sa mi páčila poviedka The Tall Grass (ktorá pripomenie In the tall grass a je to mix King / Lovecraft, hoci dejový oblúk je jednoduchý, atmosféra je skvelá), a za osobitnú zmienku stojí aj Snow in the Desert - ktorý zas pripomenie nejakú zabudnutú epizódku zo sveta Star Wars, All Through the House - ktorý sa pohráva s myšlienkou obludnej verzie Santa Clausa, Life Hutch - sci-fi boj o prežitie v minimalistickom poňatí, The Drowned Giant - dejovo síce chudobný no myšlienkovo a filozoficko obsiahly (existuje iný svet ako ten náš ? ktorý svet je pravý - náš alebo svet obrov ? je obor len kreatúra, výtvor prírody alebo my sme trpaslíci / liliputi ? atď. atď.) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při tak malém počtu epizod působí tato řada o dost horší, než ta předchozí. Je zastoupeno méně přístupů a způsobů animace, ale co je horší, minimálně tři epizody jsou průměrné, jedna spíš podprůměrná...jeden by čekal, že když bude epizod tak málo, tak to budou pecky všecky. Jsem docela zklamaný, protože ani ty které jsem hodnotil pěti hvězdami, nemají na to nejlepší z předchozí řady. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ubylo ryze dramatičtějších a řekněme asi i "artovějších" či divácky náročnějších kousků, a místo nich se servírují akce, napětí, dojáky, a dokonce i čistě hororové záležitosti. Parádní výběr krátkých filmů, který dává vzpomenout na zlatou éru povídkových science-fiction z těch nejlepších knižních antologií osmdesátých a devadesátých let. Miluju. [Netflix] ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řadu 'Love, Death & Robots' bez jakýchkoliv cavyků považuju za doposud nevídanou metažánrovou renesanci, bezmeznou glorifikaci kreativity, a celkově jeden z nejvíce ambiciozních projektů, co kdy Netflix vyprodukoval, a který se kdy dostal na obrazovky - a s horlivým očekáváním jsem takřka dva roky očekával další revoluční příspěvek do pokladnice současný animovaný tvorby, který je v podstatě tvůrčí kolaborací nejprestižnějších animačních studií.... Ovšem tentokrát se onen inovativní tah na branku víceméně zasek na půli cesty. Samozřejmě, z hlediska formy, estetiky, stylistický variability, a celkově konceptuální i žánrový rozmanitosti nejde 'L+D+R Vol. 2' prakticky nic vytknout - dokonce i v rámci konzistence narace jednotlivých dějových fragmentů určitě druhá řada překonává kvality svého předchůdce. Jenže ač druhá řada bezpochyby vyniká kvalitativně, a nikoliv kvantitativně, negace primárně vidím v hříšně krátký stopáži jednotlivých dílů, minimálním počtu příběhově bohatých povídek, a především v impulzivní dějové složce příběhů, které většinou nemají komplexnější narativní perspektivu či pointu, a pakliže mají, tak se okamžitě vypaří do ztracena - výraznější pozitivem menšího počtu povídek je tak možnost celou řadu doslova sjet na jeden intenzivní bingewatch během necelých 90 minut - což je setsakra málo.... U 'L+D+R Vol. 2' je navíc komplikovaný i fakt, že ho nelze jednoduše vnímat jako jeden inherentní celek, ale skutečně jako různorodou antologii několika krátkometrážních příběhových mozaiek které disponují velice originální dystopickou vizí a celkově anti-utopickými premisami, u nichž trestuhodně absentoval a neskutečně mi chyběl filozofický kontext a všeobecně specifický metafyzický rozměr, který je přeci jen oním signifikantním prvkem a gró samotného seriálu.... Druhá série tak u mnoha diváků může evokovat ambivalentní dojem, že ono necelé dvouleté čekání vešlo vniveč - čímž mnoho fanouškům seriálu jako vzpomínka po 'L+D+R Vol. 2' zbyde na jejich chuťových pohárcích jistá jízlivá pachuť. Každopádně již nyní se nemohu dočkat na třetí pokračování a dalšího nekonvenčního překonávání hranic animace pod taktovkou Tima Millera - příště ale s maximálně využitým potenciálem prosím. 'Love, Death & Robots' totiž stále beru jako netradiční milník svého žánru, který se na scéně zjeví jednou za pár let.... [VERDIKT: 8,5 vražedných vysavačů z 10] ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kým prvá séria bola pre mňa ozajstným prekvapením, spôsobovala zimomriavky a niesla v sebe posolstvo, bohužiaľ, druhá séria je pre mňa sklamaním. Dôvodom je, že chýba nosná myšlienka a divák sa má kochať najmä vizuálnou stránkou príbehov a majstrovstvom animácií. Ak v prvej sérii chýbal príbeh, nahrádzal ho aspoň nápad a istá úroveň zábavy. Druhej sérii toto vo väčšine dielov chýba, akoby tvorcovia vsadili karty na istotu a dojem z prvej série. ()

Zajímavosti (3)

  • V epizodě zazní píseň „Got It Boomin“ od Oren Major & The Grand Mess. (Duoscop)
  • Předlohou pro tuto epizodu je povídka z mezigalaktického světa Řádu „Snow in the Desert“ (2002). Autorem knižních sérií a tvůrcem „Polity Universe“ je Neal Asher. (Draciste)
  • V epizodě se objeví stejný obchod „Ipswich collectibles and antiques“ jako v epizodě Zakázané ovoce (2021). (Guilemot)

Reklama

Reklama