Reklama

Reklama

The Twilight Zone - Season 1 (1959) (série)


Time Enough at Last (S01E08)

(epizoda)

Recenze (13)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je jedna z mála epizod, kdy mi vyloženě vadí dobové herectví a karikovanost. Jinak ale roztomile připitomněle brutální pointa, která není nic jiného než zlá... Až se člověk směje. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z prvních osmi epizod už třetí, která je o naprosté bezlidské osamělosti. Což nevadí, je vidět, že se tato situace dá prožívat různě. Ostatně v každé epizodě je situace osamělce ustavena jinak. Oproti všem ostatním viděným epizodám je "Konečně dost času" tak o dvě třídy slabší, jeť v první půlce velmi přepálenou anekdotou, v druhé pak jen čekáním, kdy pan Bimes najde knihovnu, aby se splnil název. Serling ale překvapil, na samotný konec si schoval trumf, který z této epizody činí díl z nejhrůznějším závěrem vůbec a opět diváka vnutí do situace, která tu ještě nebyla. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bažina zoufalé touhy po chvilce klidu na čtení je stále hlubší a bankovní úředník Bemis se do ní propadá a propadá. Když se mu zdá, že se již každou chvíli utopí, blýskne se na lepší časy. Jen si tak říkám, že já bych dopadla určitě úplně stejně, jako nebohý pan Bemis. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Konečně dost času, načíst světa krásu." Fér nebo nefér? To je v postapo ruinách přece úplně fuk. Zničený svět, po výbuchu superbomby úplně pustý, kam až oko dohlédne jen samé trosky. Uprostřed toho zmaru já, sedící ve vraku otřískaného dabldekru a radující se jako malé dítě, že konečně budu mít dost času. A na co? Přece na sepsání úplně všech komentářů k těm tisícovkám krásných a zajímavých filmů, které jsem kdy zhlédl! Jako by to mělo v tichu naprosté samoty vůbec nějaký smysl. Happiness only real when shared. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podpapučový úradníček to nemá v živote ľahké. Najväčší fanúšik literatúry by chcel neustále čítať, lenže proti sú šéf v práci aj manželka doma. A tak si číta aj etikety na kečupe, ale aj to pani domáca zakáže. No a príde veľký, nečakaný zlom a chlapík s veľkými okuliarmi so silnými dioptriami sa dostane do nečakanej situácie. Osud, respektíve scenár ale s jeho ambíciami na ďalšie desiatky rokov poriadne zakýve. Zatiaľ, spoločne s predchádzajúcou epizódou, najúdernejšia pointa. Burgess Meredith doposiaľ vedie aj ako predstaviteľ hlavnej úlohy. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po smutné baladě v sedmém díle se mi dostalo něčeho tak zcela odlišného, že  je třeba vzdát se při komentování Twilight Zone  konvencí, protože tohle byl prostě geniální poser, jaký se jen tak nevidí.  Souhlas s Willym Kufaltem, první čistě komediální epizoda, kde hořká pilulka na závěr spouští nechtěný smích, za nějž by se měl přece slušný člověk ve "slušné" společnosti stydět.  Smutný  a politováníhodný šašek dostává na frak, co mi to jen připomíná? Ale tak buřinku a knírek  hlavní hrdina neměl nebo ano?  Vysvětlivky na závěr: Poser - filmový termín charakterizující divákovo překvapení. Vznikl zkrácením známé věty : No, to mě poser. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Štěstí v neštěstí, neštěstí v štestí... První komediální epizoda, se kterou v rámci Zóny soumraku mám tu čest a rozhodně spokojenost! :) Pravda, kdekdo by mohl rozporovat moje označení této povídky za komedii, jelikož její vyústění chutí víc než hořce, nicméně i nezvyklá kombinace postapokalyptického světa a obrovské nadsázky zafungovala skvěle a většina děje ve mě zanechávala pobavení stejně jako soucit s hlavní postavou. Burgess Meredith je vcelku roztomilým prosťáčkem posedlý vším, co lze číst. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A další o osamělosti? Ale kupodivu zase jinak a přesto zase zajímavě. Krapet rozvlekleji, ale celkově se mi ta epizoda líbila docela dost, dokázala být vtipná i znepokojivá zároveň a závěrečná pointa se mi líbila, navíc i tím, že jsem si při ní vzpomněl na to, jak ji skvěle zparodovali ve Futuramě :D Takže tentokrát spokojenost. 4* ()

Reklama

Reklama