Reklama

Reklama

Recenze (11)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vysoce ceněná psycho-horrorová epizoda o snech, které mohou zabíjet. Tak jako v případě The Hitch-Hikera nebo pozdějšího Mirror Image (a dalších), jde o případ, kdy Twilight Zone inspirovalo některá klasická díla moderního horroru. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle protrpět návštěvu zábavního parku, to neznám. A to ani v tom nejhorším snu. Samozřejmě chápu, tak funguje TZ. A pro tohoto muže to byl až bolestně osudový konec. Setkat se s takovou kráskou, která si s vámi jen pohrává. To není hezký! ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Špatný sen? Z mysli ven!" Edward Hall vs. zmalovaná čůza s kočičíma očima, slabé srdce a ještě slabší mysl vs. silná zlovolná vůle. Pche. To já to mám se sny jinak. Žádní duchové, byť sebezlejší, po nocích lunaparkem courající, nemají nade mnou moci.  Po dobrém snu mívám dobrou náladu. Po špatném jen mávnu rukou. Pffff... a je to fuč.  A jako bonus si občas, takhle k ránu, v lucidní fázi uvědomím, že jsem jenom ve snu. Tím pádem mohu vše, bez zábran a strachu z následků. Bez placení vyžrat celou cukrárnu, vypít bar, zaskotačit si s náhodnou kolemjdoucí... Potkat mě v tu chvíli v mém snu Maya, strašící slabochy smrtí, nestačila by se divit. Já bych jí předvedl horskou dráhu! :-)) Btw, všichni přece jednou umřeme, vyhnout se tomu nedá. Ale pořídit si kvůli tomu nespavost a jen živořit v neustálém stresu a strachu, jako pan Hall? Proboha, proč? Mistře Serlingu, děkuji za připomenutí. Carpe Diem! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak spočiatku sa zdá, že pôjde o vykrádačku Invasion of body snatchers. Tridsiatnik tvrdí, že ak zaspí, umrie. Ale ako nebol prvý diel Last man on earth ale ukázal sa byť niečím absolútne odlišným, tak Perchance to dream nám pripraví opäť veľké prekvapenie na záver a aj Serlingov doslov ešte tejto epizóde dodá ďalšiu zaujímavú myšlienku navyše. Jeden slávny film z nedávnej minulosti by sa v spojitosti s devinou TZ dal spomenúť, ale bol by to až príliš veľký spoiler. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S hororem do této chvíle Zóna jen lehce koketovala, devátá epizoda je ale první čistě hororovou povídkou a je nutno říct, že i velmi zdařilou.  O mnoho let později natočil Wes Craven svou slavnou Noční můru, povídka Perchance to Dream by klidně mohla být  jejím předobrazem.  A rozhýbala-li by se malba v kanceláři psychiatra, nikdo by mě už o opaku nepřesvědčil. Hrůzyplná atmosféra i díky démonické krásce Suzanne Lloyd si s milníky žánru opravdu nezadá. Velká spokojenost a s pětihvězdami  přestávám šetřit. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pohltivě zneklidňující začátek přešel postupně do fázy, kdy mě děj začal nudit a tragickou pointu šlo postupně očekávat. Motiv se vzpomínkou hlavního hrdiny, který kdysi spatřil pohybovat se loď na malovaném obrazu a teď vidí v kanceláři témeř stejný obraz, byl určitě zajímavý a zvýšil napětí, ale jeho potenciál zůstal nevyužitý, bez dalšího rozvití a pointy, jakoby tvůrci na něj i navzdory krátké stopáži povídky na konci zapomněli (?). ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opakovane zaspať práve pri sledovaní tejto poviedky, to je takmer interaktívny zážitok... o dosť vyšší level od "nejde vyhnať z hlavy"... Twilight Zone si v divákovej hlave robí svoje vlastné veci, veľký ohľad na neho neberie... a keby som vedel, ako sa to skončí, tak sa k tomu každý nasledujúci večer tak tvrdohlavo nevraciam ;) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohlo to být naprosto skvělé, ale nakonec to bylo jen mdlé, nudné a bez pořádného konce nebo aspoň nějaké zajímavé pointy. A ačkoli to něco do sebe stejně má, víc jak slabé tři hvězdy tomu fakt nedám. Prostě slabší průměr. Takových epizod doufám uvidím v Twilight Zone co nejmíň. Slabé 3* ()

Reklama

Reklama