Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Severním pólu žije skřítek Buddy, který se od ostatních dosti odlišuje. Je asi tak třikrát větší a silnější než ostatní. Teprve po třiceti letech, co s nimi žije, se dozví, že je vlastně člověk a kdo je jeho pravým otcem. Když byl velmi malý, vlezl v sirotčinci Santa Clausovi do pytle s dárky, a tak se dostal až do říše elfů. Buddyho posílá Santa do New Yorku, aby našel svého otce Waltera Hobbse, který o jeho existenci vůbec neví. Když dorazí na místo, zjistí, že má desetiletého nevlastního bratra, který vůbec na Santa Clause nevěří. A co je horší, rodina úplně zapomněla na smysl vánočních svátků. Buddy se snaží svému otci a celému světu navrátit vánočního ducha a pohodu, pomáhá mu s tím půvabná prodavačka Zooey, která je skřítkem v obchodním domě. Je teď jenom na Buddym, aby vše napravil, zachránil Vánoce a našel své místo ve světě lidí. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (195)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Buddy (Will Ferrell), ještě jako malé mimčo, náhodou vleze Santa Clausovi do pytle při roznášení dárků. Pak, na dalekém severu, jej Santovi pomocníci vychovávají jako jednoho z nich, Vánočního skřítka. I když je Buddymu leckdy něco podivné (např. že je dvakrát větší než ostatní), až po mnoha mnoha lety zjistí, že je vlastně člověk. Vydává se do světa lidí, aby našel svého otce (James Caan), a přesvědčil jej vůbec o své existenci, což vzhledem k tatíkově povaze nebude nejlehčí úkol .... Ano, je to pohádka. A ano, je to americká pohádka. Pokud tedy netrpíte averzí vůči Santa Clausovi a vůbec americké kultuře vánočních svátků, budete se docela dobře bavit. Je pravda, že největší podíl na tomto má samotný Will Ferrell, kterému nedělá problém dělat si legraci sám ze sebe. Sice od prvních dost zábavných fórků postupně film zvolňuje, ale i tak jemnější povahy ke konci uroní nejednu slzičku... ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Hrozná sladká medová pohádka z americké továrny na cukrové pusinky. Horší je snad už jen Santa Clause s kutilem Timem Allenem, nebo možná některé jiné americké vánoční škváry. Nebýt Jamese Caana, ani jednu hvězdu bych nedal. Ferrell taky podává celkem dobrej výkon, když uvážíme, co je to za blábol a co je jeho role zač. Film je možná tak pro malý děti, ale ne pro dospělýho a uvažujícího člověka (co se mě týká, tak uvažuju aspoň jednou denně, a to když si mám vybrat, co si v ledničce vezmu k jídlu). Doufám že se toho nechytne Nova a nebude to dávat ve sto reprízách na každý Vánoce, protože to by opravdu notně stoupl počet vánočních sebevrahů. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý vianočný príbeh, v ktorom hrá Will Ferrell nevinného, ​​detského roztržitého škriatka, ktorý netuší, ako funguje skutočný svet, a je na ceste hľadať svoju skutočnú rodinu. Je ochotný rozšíriť vianočného ducha na mesto, ktoré zjavne nemá iskru v očiach, takže má pred sebou ťažkú ​​úlohu. 6,5/10 ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Postavené čistě na Ferrelovi a jeho umu hrát degena. Severní pól se zvířaty, které Ferrel potkával když šel do NY se mi nelíbil... Ve velkoměstě už to bylo o něčem jiném. Stravitelná komedie s docela velkým množstvím známých tváři, ale jako "ČESKÁ" televize bych to na štědrodenní dopoledne určitě nezařadil. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell je proste..... Will Ferrell a pokiaľ sa vám jeho "suchý" humor páči, osloví vás aj jeho Elf. Pokiaľ nie, čo by ma vôbec neprekvapilo, tak vás proste neosloví ani v tejto úchylnej gay úlohe. Ale nás chlapov viac zaujíma elfí sexy obleček Zoey Deschanel a jej blond preliv. Spočiatku prekvapivo vtipné, postupom času stále viac a viac cukrovinkovo vianočné. Raz za čas, pod vianočným stromčekom s deťmi, prečo nie. Čudujem sa, že to nebolo u nás v kinách, pretože to malo prekvapivo vysoké tržby. Product placement: Nike. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Takmer všetky scény Buddyho prvého príchodu do New Yorku boli natočené v jeden deň a veľmi netradične. Režisér Jon Favreau a kameramani sa pýtali okoloidúcich, či nechcú byť vo filme, zatiaľ čo Will Ferrell behal okolo nich a správal sa ako Buddy. (Raccoon.city)
  • Keď sa scénar prvý krát objavil v roku 1993, hlavnú rolu mal hrať Jim Carrey. (ladko)
  • Will Ferrell odmietol ponuku zahrať si v pokračovaní, hoci mu bolo ponúknutých 29 miliónov amerických dolárov. (Astonko)

Související novinky

Connelly & Bettany vs. plastelína

Connelly & Bettany vs. plastelína

16.06.2007

Staré, ale osvědčené pravidlo pro vytvoření originálního sci-fi anebo fantasy příběhu zní: Vymysli co největší šílenost a pak se ji snaž podat tak, aby ti to čtenář (resp. divák) sežral. O něco… (více)

Reklama

Reklama