Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na konci 24. století a 14 let po odchodu z Hvězdné flotily žije Jean-Luc Picard (Sir Patrick Stewart) klidný život na své vinici, Chateau Picard. Když ho vyhledá tajemná mladá žena, Dahj (Isa Briones), potřebující jeho pomoc, brzy si uvědomí, že může mít osobní spojení s jeho vlastní minulostí. (Prime Video)

Recenze (36)

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Star Trek: Profesor Farnsworth nám začal zatím dost dobře, ty snové sekvence a následné probuzení byly naprosto perfektní a pro mě asi to nejlepší z epizody. Měl jsem obavu, že si tvůrci s TNG vytřou zadek, ale Picard je tu své seriálové postavě podoben mnohem víc než v takovém First Contactu či Generations, čehož si dost vážím. Ostatní postavy taky zatím dobré, možná až na tu blondýnu z Daystromova institutu, která mi v několika scénách přišla malinko přehrávající, každopádně první díl palec nahoru a jsem zvědavý co bude dál! ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned na úvod jsem zažil nefalšovaný nerdgasm a neskutečně se těším na další díly. Ne, tohle není klasický Star Trek, spíše postklasický příběh stařičkého admirála, který opustil Flotilu pro to, že již nebyla tím, na co byl zvyklý. A tento muž hledající klid na své vinici, si s příchodem záhadné Dahj uvědomí, že už nežije, jen čeká na smrt. A rozhodne se s tím něco udělat... ()

Reklama

Shakaar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Piloty nikdy nebyly ve Star treku silnou stránkou, Ochránce z Voyageru asi je tím nejlepším, naopak Střetnutí u Farpointu z TNG patří asi právem tím nejhorším pilotem. Každý ten pilot je trochu odraz doby a Star trek se vyznačoval tím, že každému seriálu tak nějak trvalo pár řad než scénaristi našli tu správnou notu. Pilotní nebo úvodní díl Star trek: Picard není samostatný díl jako u předchozích pilotů (dokonce i STD měl pilot svoje zakončení), ale je to jeden díl z celkem desetidílné skládanky. Je z něj cítit zase odraz svoje doby se všemi silnými i slabými stránkami. Období není takové jak bývalo, pro některé fandy TNG éry se to může zdát až depresivní podívaná. Já ale mám zasebou BSG, The Expans, Firefly a jiné podobné dílka z ne zcela zářivou budoucností, takže mě nepřekvapilo, že Picard je jiný. To by nevadilo, vadí trochu zase ta sentimentalita na každém rohu. Je to trochu neduh současné éry, kdy tvůrci se příliš snaží zdůraznit že se jedná o Star trek a místo toho aby budovali svůj vlastní příběh, svůj vlastní odkaz, odkazují na minulou úspěšnou éru Star treku. To sice není ve své podstatě špatné a lze to udělat parádně jak to předvedli v DS9 v "Trials and Tribble-ations" a v ENT "In a Mirror, Darkly", ale každá ta série nevyhnutelně musela najít svou identitu. Přeji si hodně do dalších epizod, že to nebude jen přehlídka sentimentality, ale že posunou Star trek zase trochu dopředu. Za úvodní díl 3*. ()

Spielbergo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl skvělý. Tu nostalgii tam bylo nutné zdůraznit, jednak je to tvořeno pro skalní fanoušky a jednak je to o pánovi s téměř deseti křížky na krku (Picardovi je zde 94 let). Ten ale stále válí a pomalu si uvědomuje, že zemřít v posteli se pro legendu Hvězdné flotily vážně nehodí. Co se děje týče - nemám také co zatím vytknout. Stále jsem napjatý, zda bude zakomponováno něco ze Star Trek Countdown. Pokud ano, pak to bude ale minimum. Je ale skvělé, že děj pracuje s událostmi, které se odehrály na pozadí filmu Star Trek (2009). Rasy vypadají jak jsme zvyklí, lodě také, objevují se otázky... No slast. Závěrem - jsem přesvědčen, že při současné rychlosti vývoje technologií (viz pokrok Boston Dynamics za posledních 10 let) bude lidstvo do poloviny (maximálně do konce) století řešit podobný etický problém. A pak se opět ukáže, jak byl zase jednou Star Trek vizionářský. ()

RobinPM100 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Famózní, musim říct, že hned pilot se mě líbí mnohem víc, než celej Discovery seriál (už žádnej neustále štkající, věčně přehrávající otravnej Majkl). Hlavně velká nostalgie, Picard, vzpomínky na Data ... no a to celé v parádní AAA produkci, má to vizuál jak regulérní film, evidentně kvalitní rozpočet. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Epizóda začína scénou hrania pokru medzi Jeanom-Lucom Picardom (Patrick Stewart) a komandérom Data (Brent Spiner), ktorá dialógom a dejom nadväzuje na záverečnú scénu poslednej epizódy Všechno dobré... (1993) seriálu Star Trek: Nová generácia. (koba)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno