Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již po desáté se setkáváme s Enterprise a její posádkou. Tentokrát se účastní mírové mise na Romulus, jelikož se tamní obyvatelé rozhodli uzavřít s Federací mír. Po příletu na planetu ale vyjde najevo, že jejich skutečným úmyslem je zničení Země. A tak se kapitán Picard setká s dosud nejnebezpečnějším protivníkem - Nemesis. Vedle sedmi hlavních hrdinů se objeví i nová nebezpečná rasa Rémanů, mezi nimiž je i klon kapitána Pickarda - Shinzon, který je novým vůdcem Romulů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Jean-Luc Picard, to je převtělené charisma, nic jiného mě nenapadá. Kdo by nechtěl sloužit pod takovýmto chlápkem...musím říct, že nejsem fanouškem seriálu, jasně pár dílů jsem viděl, ale rozhodně nemám doma žádné sběratelské série. Nemesis je od začátku natočena, tak aby se nenudil i naprostý nováček ve světe Star Treku. Naopak skalní fanoušci budou nadšení jen z principu. Co se týče efektů, ty jsou pěkné, dá se řící standartní, protože co jiného se, zvláště od sci-fi, v dnešní době čeká. účast Whoopi Goldberg, byla štěkem v pravém slova smyslu ;). ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Na TNG jsem vyrostla a Picardova posádka je v celém ST universu jediná, kterou mám opravdu ráda. Plných pět si Nemesis nezaslouží - už jen proto, že ze setkání Picarda s jeho temným já na hony daleko vane dráždivá vůně potenciálu, který šel vyždímat přeci jen lépe, důkladněji a na dřeň (což na druhou stranu neznamená, že by to byla vysloveně špatně sehraná partie - místy z ní velmi příjemně a citelně mrazí). Ale TNG je pro mě tím, čím je pro jiné TOSka, Picard je king mezi ST kapitány - a Data je nejspíš moje nejmilovanější ST postava vůbec. Pod čtyři jít prostě nemůžu...:-) ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejsem znalec a tím pádem asi nejsem ani fanda Star Treku. K sérii sem se dostal až díky skvělému Abramsově restartu. Po shlédnutí dílu X: Nemesis a naprosté neznalosti devíti celovečerních filmů a obrovské zásobě všelijakých dílů s cedulkou Star Trek musím konstatovat pouze jediné. Už vím jak to začalo (Star Trek) a vím jak to skončí (X: Nemesis). Zpět k filmu, překvapuje mě že série asi nebude zase tolik neakční jak se všude vypráví. Přišlo mi že se v Nemesis pořád něco dělo a děj odsýpal ve velice solidním tempu. Hlavní záporák byl dost fajn a souboj pleší nebyl snad nikdy tolik zajímavý jako tentokrát. Možná šlo vycucnout trošku více z tohoto střetnutí, ono je zajímavé utkat se svým vlastním mladším klonem. Když vy ste vy a on je on. Anebo vy ste on? Jo a ještě jsem si odpověděl na jednu otázku. V sitcomu Red Dwarf sem vždy tak nějak tušil odkud se berou inspirace pro jejich vesmírné přestřelky a kosmické bitvy lodí. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

U Star Treku asi nebudu nikdy objektivní, protože s posádkou TNG jsem vyrostla. Pro mě je Nemesis důstojným zakončením skvělých dobrodružství. I když není tento film ukázkou blockbustrovosti, bitvy ve vesmíru i na zemi jsou povedené a na Star Trek působí vysokým rozpočtem. Postavy jsou, jaké mají být, jak si je pamatujeme: Picard je filosof, Riker šprýmař, Work bručoun a Dat věčné dítě, které se snaží vyrůst... - jsou to staří přátelé, kterým je třeba říct sbohem, protože všechno dobré musí jednou skončit, než čekat, až se z toho stane propadák nebo karikatura sama sebe. To se tady naštěstí neděje, ale je mi z toho smutno, hlavně z rozloučení s jednou důležitou postavou. Ještě, že se můžu vracet ke skoro dvou stovkám dílů seriálu. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný trekkie, ale film má docela dobrý scénář, který se točí hlavně kolem Pickarda a Daty. Režisér si počínal celkem zručně (docela povedené akční a bitevní scény prozrazují, že je lepší jako střihač) a tak rozloučení s posádkou Nové generace dopadlo lépe, než jsem čekal. Ale radši bych ho býval prožil v kině. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Film byl uveden do kin krátce před velkofilmem Pán prstenů: Dvě věže. Jeho premiéra ale proběhla jen v některých zemích, v jiných se film vůbec nehrál. V České republice se dočkal své premiéry až roku 2006 při příležitosti oslav 40. narozenin Star Treku, setkání CzechTrek dne 27. září. Mezi „star trekovými“ filmy byla Nemesis označena za jeden z nejhorších; nebyla ani příliš výnosná. (Kroup4)
  • Na fotce z akademie nemá mladý Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) vlasy. Přesto však v 19. epizodě 5. série s názvem „The First Duty“ seriálu Star Trek: Nová generace (od r. 1987) poznamená zahradník akademie hvězdné flotily Boothby při setkání s kapitánem Picardem: „Co se stalo s tvými vlasy?“ (Honzíno)
  • Původně měl být hlavním protivníkem Picardův (Patrick Stewart) dlouho ztracený syn. Nápad byl však zamítnut s ohledem na kontinuitu s předchozími filmy a seriálem. (mirliflore)

Související novinky

Star Trek XI

Star Trek XI

28.02.2007

Jedna z nejoblíbenějších sérií všeho možného, od seriálů přes hry na nejrůznější konzole až po filmy, se dočká dalšího filmového pokračování. A kdože se ujme režie? Spolupracoval jako režisér a… (více)

Nemesis konečně na plátně

Nemesis konečně na plátně

16.08.2006

Kolik nevděku a nepublikovatelných výrazů padalo na hlavy distributorů v době, kdy se film Star Trek: Nemesis u nás neobjevil v kinech, ale rovnou putoval na video. Po čtyřech letech však všechny… (více)

Reklama

Reklama