Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ryan Reynolds hraje bankovního úředníka, který zjistí, že je ve skutečnosti nehratelnou postavou ve videohře. A tak se rozhodne stát se hrdinou, který přepíše vlastní příběh. V prostředí, kde neexistují žádná omezení a kde je vše dovoleno musí zachránit svět dřív, než bude zničen. (Falcon)

Videa (9)

Trailer 8

Recenze (683)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Film pro novou generaci geeků a milovníků videoher, tedy především věkové skupiny 5 až 13 let. Kupodivu v něm hraje hlavní roli Ryan Reynolds (pomalu, ale jistě zjišťuji, že toho chlapíka vůbec nemusím, už v Deadpoolovi jsem jeho výkon odzíval) a celé to má tolik speciálních efektů jako všechny filmy z osmdesátek dohromady. Kdyby ale někde po cestě autoři pobrali trochu toho umu, tak bych se alespoň na chvíli bavil. V této podobě se jedná o naprosto nezajímavý paskvil a ten nejhorší druh filmu, který ve mě nezanechal žádný dojem. Obzvláště Reynoldsův humor, který je založen na odříkávání toho, co divák vidí na plátně. Neustálé komentování děje není vtipné a nikdy nebude. On totiž Taika Waitit měl být Guy a Reynold měl hrát zloducha, ale z marketingového hlediska je Reynolds oblíbenějším hercem, takže se lépe prodá na plakátech. Naopak taková Jodie Corner neboli love interest by potřebovala vyměnit úplně, víc prkennou herečku snad najít nemohli. Naprosto ale chápu, že se film líbí širšímu obecenstvu, které si chce jednoduše sednout do kina a sledovat něco, u čeho nemusí přemýšlet a jen se bavit. I když nevím, na koho je vlastně film cílený. Svým zaměřením pochopitelně na děti, ale co ty sexuální narážky? Že by něco málo pro rodiče, aby se taky zasmáli, protože nerozumí všem těm odkazům na videohry? Už se těším na dvojku... NOT! ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Odpáral jsem naše Prťata (brzy 14) od mobilů s tím, že se jim to bude líbit a není to normální film. Víc nevěděly, ale trefil jsem se. Hodně. Pojmenovaly všechny streamery, kteří se ve filmu objevili a lépe než já nebo žena, se orientovaly v herním světě. Bavily se velmi. Už předtím se mi Free Guy docela líbil, ale s nima to bylo ještě trochu zábavnější :). Trailer. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po všech směrech nenáročná a zábavná blbina z prostředí MMO hry, která se odehrává ve světě, kde si hráči mohou dělat cokoliv, dokud vše nenaruší NPC, který začne uvažovat. Na Leavyho docela zázračně funkční film, který pobaví a rozesměje hlavně mladší a převážně hráčské publikum, které pochytí všechny narážky na youtubery a ostatní hráčské hantýrky. Pro ostatní splachovací film, který neurazí ale divák si z něj nebude pamatovat vůbec nic. Reynolds stále stejný, ale v tomto ohledu jeho jednodušší herecký projev fungoval. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To je dobre alebo zle?“ – „Horšie to už byť nemôže.“ No, nejako extra ma to nebavilo ak vezmem do úvahy, že obvykle ma poteší každý vynaliezavý, interaktívny scenár. Toto bolo ale buď interaktívne a vynaliezavé príliš, alebo (to skôr) sa to na vynaliezavosť a interaktivitu iba hralo a v skutočnosti to kĺzalo po povrchu. Škoda, že tu nenájdeme viac takých cameí, ako je to... OK, nebudem spoilerovať, ale jedna štítová neviditeľná hviezda putuje práve zaň. A rovnako tak škoda, že sme sa nedočkali väčšieho množstva hravých nápadov typu hráčskej postavy, ktorá nie je dokončená a tak namiesto hlášky hovorí „hláška“ (!!!). Rovnaké výhrady mám i k akcii, ktorá je na prvý pohľad úžasná a megalomanská, ale tiež len na efekt a obsahuje iba minimum skutočne úctyhodných momentov, ktoré by ma ako fanúšika dobrej akcie nadchli, či nakopli. Kasting vyzerá fajn, ale pravdupovediac nikto okrem tradične nákazlivého Ryana Reynoldsa (a možno ešte Lil Rena Howeryho z Otcovstva s Kevinom Hartom ako jeho kámoša Kámoša) nezaujal (dokonca ani Taika Waititi a to zbožňujem jeho režisérske práce a svojrázny zmysel pre humor). Pár nepodstatných bodov k dobru za neomračujúce, ale uchádzajúce hlášky („Tak poslouchej, cukrouši...“). Osobne by som z celkovej priemernosti nevinil nikoho iného, než režiséra Shawna Levyho, ktorý už v minulosti viackrát zlyhal (asi netreba spomínať titulky ako Dvanásť do tucta, Ružový panter alebo Noc v múzeu). ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nečekaný hit a dost možná nejlepší komedie tohoto roku! Již jsem pár pokusů o uvědomnělé umělé inteligence viděl, ale žádné nedopadlo takhle dobře.  Shawn Levy se velice obratně vypořádal se všemi detaily a připravil parádní jízdu pro poměrně široký vzorek obecenstva. Příběh se odehrává ve dvou rovinách a ty se nápaditě prolínají. Herní reference jsou trefné a každý hráč ihned rekapituluje, co vlastně dělal celé ty dny při hraní například slavného GTA. Podívat se na svět z úhlu pohledu NPCéčka je moc dobrý nápad, ale Ryan Reynolds odvedl obrovský kus práce k celkové dokonalosti, neboť své postavě doslova vdechl život. Dílo bylo mimořádně vtipné, herecky na výši, po akční stránce téměř dokonalé a k tomu všemu ještě s několika trefnými narážkami na jiné populární filmy i hry. Jediné čeho jsem se obával, bylo jak tohle celé režie ukončí, ale naštěstí bylo finále zvládnuto stejně dobře jako celý film a dokonce může zapůsobit až srdceryvně. Já jsem tímto velmi spokojen. 92% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (32)

  • Na konferenčním stolku v bytě Millie (Jodie Comer) lze zahlédnout kostky s písmeny tvořící slovo ANORAK. Anorak je jméno postavy Jamese Hallidaye z knihy „Ready Player One: Hra začíná“, která svou tematikou odkazuje nejen na videoherní průmysl. V roce 2018 vznikl stejnojmenný celovečerní film, jehož spoluautorem je, stejně jako v tomto případě, Zak Penn. (HellFire)
  • Některé z tanků, kterých si můžeme všimnout v ulicích Free City, jsou tanky Scorpion z herní série „Halo“. (Kubaaa97)
  • Jedná se o druhý film, ve kterém se postava Ryana Reynoldse jmenuje „Guy“. Prvním byl Croodsovi (2013). (Laser_Line)

Související novinky

Krásné Vánoce a PF 2022!

Krásné Vánoce a PF 2022!

24.12.2021

Přestože bylo letos velkých filmů obecně méně, protože kina začali otvírat až na konci května a Tomu Cruisovi se ještě nechtělo riskovat s Mission: Impossible 7 a Top Gunem, dočkali jsme se několika… (více)

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

06.09.2021

Po nevýrazné trailerové kampani to málokdo čekal, zejména v současnosti, kdy se velkým filmům v kinech obecně až tolik nedaří, nicméně studiu Disney se to opět povedlo. Z nového komiksového snímku… (více)

Akční komedie Free Guy slaví úspěch

Akční komedie Free Guy slaví úspěch

15.08.2021

Nový snímek Free Guy z produkce 20th Century Studios spadající pod Disney slaví úspěch. V kinech se mu daří nad očekávání slušně a poměrně tak třeba poráží konkurenční Sebevražedný oddíl od studia… (více)

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (více)

Reklama

Reklama