Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámí lidé s různými životními osudy – šofér limuziny, manželé před rozvodem, policista, prostitutka, mladí, čerstvě oddaní novomanželé a hotelový manažer -- hledají před nadcházející bouří útočiště v zapadlém motelu uprostřed nevadské pouště. Brzy je kdosi začne po jednom zabíjet. Jak vzrůstá napětí a hosté začnou jeden druhého podezřívat z tajemného vraždění, s překvapením zjistí, že je ve stejnou dobu na stejné místo vůbec nepřivedla náhoda... (AMC Czech)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (716)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Vážně dobrý , dlouho mě žádný horor tak nezaujal , jen ten věčný déšť mi lezl na nervy. První půlhodina byla skvělá - vzájemné propojení osudu všech těch lidí a pak už jen čekat , kdo je na řadě. Závěr mě nakonec překvapil ( i když už jsem tam někde ke konci tušila ) . John Cusack byl výborný , myslím , že špatně jsem ho hrát ještě neviděla. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděl poprvé, přišel mi děsně cool. Nyní spíš nemůžu nevidět sbírku divně se chovajících postav s příběhem, který je i na typické hollywoodské zjednodušování dost velký nesmysl. Závěrečný zvrat je vlastně docela úlet, ale i různé smrti postav jsou dost absurdní - samé neskutečné náhody, nad kterými se nikdo nepozastavuje. Nefunguje to, ani když už znáte předem pointu (což jsem tentokrát znal). Na druhou stranu je to ale taky solidní zábava s fajn herci. Jen dost béčkového charakteru. (5/10) ()

Reklama

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Asi největší překvapení letošního roku. Film kterému k dokonalosti chybí přece jenom trošku vychytanější konec. Film vám námětem lehce připomene 10 malých černoušků, ale opravdu jen lehce. Je to ten druh filmu, kde nic není, jak se na první pohled zdá. Ale na rozdíl od Femme Fattale tu vše funguje podstatně lépe a pointa (pointy) zde působí velmi věrohodně. Obsazení je vynikající. John Cusack jako obvykle nezklamal, Ray Liotta mi kupodivu nelezl na nervy. Musím vyzdvihnout brilantní atmosféru filmu, která je většinu filmu dost hustá a přesto se velice často našlo nějaké místečko pro vychytaný hlášky a že jich není málo. Věřím, že během pár let by se z tohoto filmu mohla stát slušná kultovka. Hodně moc silné 4*. 90% jak vyšitých, které možná po dalším shlédnutí ještě zvednu. Pár věcí jsem prostě dost dobře nepochopil. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

A tento špičkový thriller (s niekoľkými rýdzo hororovými scénami a veľmi hustou strašidelnou atmosférou) som celé tie roky ignoroval? Búcham si hlavu o písací stôl. Výborná réžia (je to fakt napínavé a strhujúce), veľmi dobrí herci, no a samozrejme excelentný scenár s geniálnou pointou (ktorú som uhádol až zhruba 10 minút pred jej odhalením, a to som človek, ktorý rozuzlenie Šiesteho zmyslu vytušil už z recenzie v Cineme). V niektorých komentároch sa tu vyskytujú mimózne hlášky typu "idiotská pointa". Čože? Videli sme ten istý film? V tom, ktorý som videl, bola pointa perfektne premyslená a celá zápletka okolo nej bravúrne vystavaná. Vyvrcholenie je o to lepšie, že tvorcovia dokázali udržať napätie aj po "prezradení finty", a ďalej s tým pracovali a záver zaklincovali ešte jedným prekvápkom. Proste bomba. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že závěr je poněkud překombinovaný, ale i tak na mě náhodně zhlédnutá Identita zapůsobila jako zjevení svou atmosférou, dialogy, castingem i předvedenými hereckými výkony. V neposlední řadě pak i režií, která ze scénáře dokázala vymačkat maximum. Není to artová záležitost, natožpak snímek, který by měnil filmové dějiny, jde pouze o zručně natočený thriller o podivné partičce lidí, kteří uvízli v motelu stranou civilizace a zdánlivě nemají nic společného. Mrazivá hra s divákem ve stylu staré dobré Hitchcockovy školy. Příklad moderního mysteriozního hororu, který udrží napětí po celých 90 minut a obsahuje několik podivuhodných dějových zvratů. Z herců stojí za zmínku především bezchybný Cusack. Celkový dojem 90 %. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Báseň "As I was going up the stair / I met a man who wasn't there. / He wasn't there again today / I wish, I wish he'd go away" (Když jsem nahoru po schodech, / potkal jsem muže, který tam nebyl. / Dnes tam nebyl znovu, / kéž by, kéž by odešel.), o které jedna z postav tvrdí, že ji v mládí napsala, je opravdová báseň od Hughese Mearnse. (HappySmile)
  • Přestože byl ze závěru filmu vystřižen jeden dialog mezi Johnem Cusackem a Rayem Liottou, tvůrci zde ponechali Liottu říkajícího Cucackovi: "Já jsem to neudělal." (HappySmile)
  • Kniha v Edově autě, kterou můžete vidět, když zvedá Paris, je "Bytí a nicota" od Jeana-Paula Sartera. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (více)

Reklama

Reklama