Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámí lidé s různými životními osudy – šofér limuziny, manželé před rozvodem, policista, prostitutka, mladí, čerstvě oddaní novomanželé a hotelový manažer -- hledají před nadcházející bouří útočiště v zapadlém motelu uprostřed nevadské pouště. Brzy je kdosi začne po jednom zabíjet. Jak vzrůstá napětí a hosté začnou jeden druhého podezřívat z tajemného vraždění, s překvapením zjistí, že je ve stejnou dobu na stejné místo vůbec nepřivedla náhoda... (AMC Czech)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (716)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl v kině a mám-li být upřímný, tak jsem v něm poprvé objevil Johna Cusacka. Do té doby jsem ho neznal, ale tenhle film mi ho představil, pak přišly další snímky s tímto hercem a záhy se stal hned po Alanu Rickmanovi mým nejoblíbenějším hercem. A před nedávnem jsem měl možnost se na tento snímek podívat znovu, tentokrát v televizi. A musím upřímně říci, že tento thriller mne maximálně zaujal. Nepostrádal napětí, nepostrádal dramatické zápletky i překvapivé zvraty. Měl prostě vše, co každý správný film tohoto žánru míti má. Uznávám, že je to tak trochu variace na detektivku Agathy Christie Deset malých černoušků, ale přesto je v něčem jiný, v něčem originální. Už jen závěrečné rozuzlení je dost nečekané, dost drsné a dost překvapující. Tenhle thriller mne prostě zaujal, a stejně tak mne zaujaly i herecké výkony všech zúčastněných. Tenhle thriller se prostě povedl, a tak mu dávám čtyři hvězdičky. Jednu hvězdičku jsem ubral právě za nápadné podobenství s již zmíněnou detektivkou, ale i tak je to pořád dobré hodnocení... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Mně osobně to moc nebavilo, obsazení mi bylo spíše nesympatické, děj podle mě není zrovna nějak extra zábavný, a celé to na mě působilo strašně lacině, pomalu jako nějaký televizní film natočený s pár kulisami a béčkovými herci (John Cusack jako jeden příklad za všechny). Vidět to tenkrát v kině asi mohlo být fajn, ale koukat na to dnes mi už přijde spíš jako ztráta času. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

A tento špičkový thriller (s niekoľkými rýdzo hororovými scénami a veľmi hustou strašidelnou atmosférou) som celé tie roky ignoroval? Búcham si hlavu o písací stôl. Výborná réžia (je to fakt napínavé a strhujúce), veľmi dobrí herci, no a samozrejme excelentný scenár s geniálnou pointou (ktorú som uhádol až zhruba 10 minút pred jej odhalením, a to som človek, ktorý rozuzlenie Šiesteho zmyslu vytušil už z recenzie v Cineme). V niektorých komentároch sa tu vyskytujú mimózne hlášky typu "idiotská pointa". Čože? Videli sme ten istý film? V tom, ktorý som videl, bola pointa perfektne premyslená a celá zápletka okolo nej bravúrne vystavaná. Vyvrcholenie je o to lepšie, že tvorcovia dokázali udržať napätie aj po "prezradení finty", a ďalej s tým pracovali a záver zaklincovali ešte jedným prekvápkom. Proste bomba. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Došlo tu ku konfliktu." - "To je nejaký nový policajný žargón pre ufiknutú hlavu?“ Skutočne neviem, či komentár obsahuje spoilery, ale Identita je takmer výborný psychologický hororový triler, ktorý si zaslúži prižmúriť oko nad priemernými hereckými výkonmi (s výnimkou nečakane charizmatickej a údernej dvojky Ray Liotta + John Cusack, ostatní „desiati černoškovia“ sú skôr do počtu) a komplikovaným scenárom. Komplikovaným scenárom? Vlastne ani neviem. Vďaka šokujúcemu koncu to však celé zrejme malo zmysel (hravý úvod á la Nezvratný osud bol síce super, ale neznalý záverečného rozuzlenia som si počas neho neustále mrmlal popod nos: „no moment, to už je priveľa“... no na konci to do seba zaklaplo). Samotný scenár, nech už si o ňom myslíme čokoľvek, je originálnou štúdiou extrémne ťažko psychicky chorej mysle. Ďalej už ani slovo! Mangold šľahá natoľko úžasnú daždivú atmosféru desivej noci, počas ktorej začnú umierať ľudia, že nemožno nebyť nadšený. Určite 4*. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je Identita jasný horor, kterému vévodí fakt, že každou chvilku zemře minimálně jeden člověk a většinou dost zajímavým způsobem. Jenže později je to hlavně psychárna největší a hlavně zajímavým způsobem rozdělená na dvě strany: pravda a lež. Už jen divák si vybere co je pravda a co fikce. Sice se to rozvíjí hezky a vcelku nijak zajímavě, konec tomu natáhne parádní špagát a výsledná pointa mě víceméně ještě teď štve. I tak je to ale zajímavá smyčka událostí, která se zničehonic vyvrbí a vytvoří zajímavý uzel sousedlnosti a ten každopádně dokáže zaujmout. --- Neměli jste zůstat na trojce? Neříkal jsem to co jsem říkal? ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Kniha v Edově autě, kterou můžete vidět, když zvedá Paris, je "Bytí a nicota" od Jeana-Paula Sartera. (HappySmile)
  • Báseň "As I was going up the stair / I met a man who wasn't there. / He wasn't there again today / I wish, I wish he'd go away" (Když jsem nahoru po schodech, / potkal jsem muže, který tam nebyl. / Dnes tam nebyl znovu, / kéž by, kéž by odešel.), o které jedna z postav tvrdí, že ji v mládí napsala, je opravdová báseň od Hughese Mearnse. (HappySmile)
  • Přestože byl ze závěru filmu vystřižen jeden dialog mezi Johnem Cusackem a Rayem Liottou, tvůrci zde ponechali Liottu říkajícího Cucackovi: "Já jsem to neudělal." (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (více)

Reklama

Reklama