Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámí lidé s různými životními osudy – šofér limuziny, manželé před rozvodem, policista, prostitutka, mladí, čerstvě oddaní novomanželé a hotelový manažer -- hledají před nadcházející bouří útočiště v zapadlém motelu uprostřed nevadské pouště. Brzy je kdosi začne po jednom zabíjet. Jak vzrůstá napětí a hosté začnou jeden druhého podezřívat z tajemného vraždění, s překvapením zjistí, že je ve stejnou dobu na stejné místo vůbec nepřivedla náhoda... (AMC Czech)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (716)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Do dneška jsem konec plně nepochopil a to jsem to viděl třikrát a dostal jsem odborný výklad! Ale to co konci předcházelo je tak skvělý thriller s krájitelnou atmosférou, že mi to ani moc nevadí!...Bože, teď si připadám jako ti idiotští lynchovci a bergmanovci, kteří píšou perly typu: Sice naprosto nechápu co se tam dělo a proč, ale je to jasných pět hvězdiček! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku napätie, potom horor a skončí to pointou, ktorá je predvídateľná od chvíle, kedy sa dozvedáme "wo co vlastne go". Keď mi pred rokom a pol kamarátka rozprávala, aký nechutný a chorý horor to videla, som najprv myslela, že si ho radšej nepozriem, nedávno som sa dostala k jeho približnému obsahu, ktorý vyzeral veľmi lákavo a povedala som si "toto chcem vidieť". Výsledok ma napokon sklamal, neviem presne vysvetliť, ktorá zložka sa na tom podieľala najviac, ale celkový dojem z filmu nebol dobrý. Proste z dobrého cesta napokon z rúry vyšiel nedopečený koláč... Ale inak Identita obsahuje zaujímavé aj silné scény a slušné herecké výkony. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že závěr je poněkud překombinovaný, ale i tak na mě náhodně zhlédnutá Identita zapůsobila jako zjevení svou atmosférou, dialogy, castingem i předvedenými hereckými výkony. V neposlední řadě pak i režií, která ze scénáře dokázala vymačkat maximum. Není to artová záležitost, natožpak snímek, který by měnil filmové dějiny, jde pouze o zručně natočený thriller o podivné partičce lidí, kteří uvízli v motelu stranou civilizace a zdánlivě nemají nic společného. Mrazivá hra s divákem ve stylu staré dobré Hitchcockovy školy. Příklad moderního mysteriozního hororu, který udrží napětí po celých 90 minut a obsahuje několik podivuhodných dějových zvratů. Z herců stojí za zmínku především bezchybný Cusack. Celkový dojem 90 %. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Doufám, že už brzo skončí móda "šokujících" konců za každou cenu. Fungovalo to u Obvyklých podezřelých, Šestého smyslu, Klubu rváčů i třeba u Vanilkového nebe, ale zde mi to docela hodně zkazilo dojem z jinak velmi dobře natočeného a zahraného (detektivního) filmu. Za nejlepší z celého snímku považuji asi úvod, kde se razantně sejdou hlavní postavy. To je skutečně mistrovský nářez. S lepším (klasičtějším) koncem by to bylo za čtyři. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Strhující, napínávé, atmosferické. Skvělé herecké výkony (hlavně John Cusack jede) podtrhují barvitou mozaiku možná až příliš komplikovaného "detektivního" příběhu, kterému paradoxně stojí v cestě ten, kdo ho sám stvořil. Jakkoliv na mě Identita zapůsobila svou závěrečnou pointou, při ohlédnutí zpět je mi z ní spíše smutno - završení mohlo bý podáno mnohem působivěji v duchu detektivek ze staré školy a celku by to uškodilo mnohem méně než rádoby zajímavá žánrová obroda, která působí všelijak, jen ne nenásilně. Skvělá vizuální stylizace, znamenité flashbacky s precizní návazností, hlášky, to všechno dělá z Identity něco víc. Něco, na co si mohla (a moc moc chtěla) sáhnout, ale spadla z žebříku a scénárista jí ještě udupal. Stále však precizních 70%, originalita se cení... ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Přestože byl ze závěru filmu vystřižen jeden dialog mezi Johnem Cusackem a Rayem Liottou, tvůrci zde ponechali Liottu říkajícího Cucackovi: "Já jsem to neudělal." (HappySmile)
  • Bylo natočeno několik závěrečných scén, aby ta pravá zůstava uchovaná v tajnosti. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (více)

Reklama

Reklama