Reklama

Reklama

Přednosta

  • Česko Station Agent (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Povolání z titulu filmu odkazuje k ranému období americké železnice a kdysi patřilo přednostovi stanice a výpravčímu v jedné osobě, jenž zároveň provozoval v téže budově i obchod či holičství. Třicátník Fin McBride (Peter Dinklage) je samotář a nade vše miluje vlaky. Kdysi dávno se dobrovolně izoloval od okolí, které, zdá se, zajímá pouze jeho trpasličí vzrůst. Ovšem jen do okamžiku, kdy Finovi zcela změní život nečekané dědictví v podobě mechem obrostlé budovy léta nepoužívané železniční zastávky na newjerseyském venkově. Finův svět osamělých procházek a čekání na projíždějící vlaky, tak vzdálený povaze titulního zaměstnání, „naruší“ hned dva noví lidé, upovídaný majitel pojízdné kavárny Joe (Bobby Cannavale) a roztržitá malířka Olivie (Patricia Clarksonová). O tom, že „samota je snesitelnější, když jsou na ni tři“, vypráví se suchým humorem a neokázalou citlivostí jeden z divácky nejúspěšnějších nezávislých snímků roku 2003. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

predators 

všechny recenze uživatele

V zapadákově někde v New Jersey se odehrává příběh malého člověka s velkou láskou k mašinkám na kolejích. Mimochodem, ty mu sahají skoro po kolena. :-) A přesně jak říká jeden člověk "V Jersey nic není, vůbec nic", tak má v tomto pravdu, ale tento film je nějakým zvláštním způsobem zajímavý a zábavný. 70% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Takový malý milý nezávislý film. Nemá ani tak příběh, je spíše o pocitech a přátelství tří osamělých lidí, liliputána Fina, životem unavené krásné malířky Olivie a bouřlivého srandisty s dodávkou Joea. Od začátku do konce působí pozitivně a jeho příjemná atmosféra je nakažlivá. Velice příjemná podívaná pro příjemné i nepříjemné chvíle. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Bývá mi příjemně ve společnosti lidí z amerických zapadákovů (pokud se ovšem nedívám na vyvraždovací horor), kde se v podstatě nic neděje, ale když nahlédnu blíž, zjistím, že opak je pravdou - důraz na charaktery postav dodává každému pozadí hlubší rozměr a tento malý, milý snímek je extra obohacen zvláštním kouzlem osobnosti Petera Dinklagea a jeho procítěným ztvárněním mlčenlivého samotáře Fina, který spolu s podivným dědictvím získá takřka proti své vůli dva opravdové přátele i naději na plnější život. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně příjemný film ! ... Já mám sice rád ty velkorozpočtový biáky, jak se to všechno na vás z plátna řítí a chce to za každou cenu ohromit. Mám je rád, ale šťastnej jsem z těchhle "malejch" filmů. "Obyčejnejch", ale krásnejch, na který se nezapomíná.... Thomas McCarthy si napsal výborný scénář a svou režijní prvotinu zvládl na jedničku. Při získání skvělé herečky Patricie Clarkson jako protihráčky Petera Dinklagea měl opravdu šťastnou ruku. Atmosféra filmu, kterou podbarvují jednoduché motivy vybrnkávané na kytaru mi přiváděla mnohokrát mimovolný úsměv na tvář.....Samostatnou kapitolou je role prodavače kávy. "Cleo" mě pobavil jako už dlouho žádná filmová postavička :) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Příběh o trojici lidí, kteří se navzdory svým rozdílným povahám, názorům a zvykům dají dohromady a vytvoří si mezi sebou pouto přátelství. Mile natočený, ale zároveň trpký film, který mi na tváři vyvolal jak vroucí úsměv, tak i hluboké dojetí. Všichni tři herci byli ve svých rolích úžasní a skvěle odpovídali svým charakterům. Film na zpříjemnění večera, ve kterém je účelně a chytře smíchané drama s komedií. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (11)

  • Všechny výtvarné práce, které jsou v Oliviině domě byly namalovány a poskytnuty herečkou Jessalyn Gilsig, přítelkyní režiséra McCartyho (Kulmon)
  • Kniha, kterou Joe čte, je Na západní frontě klid od Remarqua. (Kulmon)
  • Vlakové nádraží, kde se natáčelo se, nachází v Newfoundland v New Jersey v USA. Dále se filmovalo v lokalitách Lake Hopatcong, Dover, Hibernia, Rockaway Township, Rockaway Borough nebo Hoboken v Pennsylvanii. (Terva)

Reklama

Reklama