Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nebudu nikterak originální, když pod tento film napíšu, že disponuje zcela jedinečnou atmosférou, která je základním pilířem úspěchu. Mickey Rourke je maximálně přesvědčivý a slovutný De Niro taktéž. Možná škoda, že nedostal v roli Lucifera více prostoru. Na druhou stranu jen prokázal svou velikost, když přijmul (i přes její zásadnost) vedlejší roli. Soukromá poznámka pro mé osobní účely: jubilejní dvoutisícé hodnocení na ČSFD. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Harry je súkromným detektívom. Jedného dňa príma zaujímavý job, aby vypátral 12 rokov nezvestnú osobu. Čím viac je Harry na stope, tým viac ľudí v jeho okolí umiera. Razom si uvedomuje, že sa pohybuje na veľmi tenkom ľade. Vďaka príbehu a jeho samotnému rozuzleniu, ktoré muselo v tej dobe spraviť riadny "poprask" ( a prekvapilo aj dnes ) klobúk dolu - 80%. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Rozjíždělo se to celkem zajímavě, ale nakonec z toho vylezla nějaká mysteriózní podivnost s pointou, která sice byla překvapivá, ale na můj vkus až moc ujetá. Já prostě tyhle filmy založený na nějakym okultismu zrovna dvakrát nemusim. Lákadlem pro mě byl hlavně Robert De Niro, ale ten se ve filmu ukáže dohromady jenom na pár minut. Hodně slabý 3 hvězdy. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát 4*. Prostě to nejde. Ten film je ukázkou dokonalého filmařského umění a použití stínů a světla je opravdu v jiné dimenzi. Alan Parker předvádí, že umí být génius. Jeho filmografie, v které je hlavně Pink Floyd the wall získala tímto filmem opravdu důstojného zástupce žánru horror-mystery. Malá rolička Roberta De Nira, který ji dokáže svým nezaměnitelným hereckým poddáním převést do neuvěřitelné velikosti, stojí za uznání. Ted k tomu nejpřekvapivějšímu. Mickey Rourke hrající hlavní roli Harolda R. "Harryho" Angela předvádí životní výkona musím uznat, ten kluk mohl něco dokázat. Škoda, že zapadl do bláta jako je Double team a trochu to přehnal s botulotoxinem(doufám, že to je pravda a že nerozšiřuji fámu :-)). Od začátku filmu jsem si myslel jak to celé končí a jaká bude pointa, měl jsem pravdu, ale to nezměnilo nic na to faktu, jak mě film usadil. Opravdu dokonale zvládnutý závěr, který ještě podtrhává atmosféru tohoto horroru. PS: jestli nesnášíte voodoo a nechcete vidět De Nria jak hláškuje o náboženství a loupe si vejce, radši nekoukejte ;-) :D ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

"Co vlastně dává lidskému životu cenu? Protože někdo ho miluje, někdo nenávidí ...... Tělo je slabé, jen duše je nesmrtelná". Louis Cyphre (zkuste si to říct) si objedná od detektiva jménem Angel prácičku, která ho stojí dost zásadní poznání. Je to síla, demonický De Niro s úžasnou manikůrou a Rourke? Ten je s přibližujícím se koncem lepší a lepší a já po letech, kdy jsem si teď mohla vychutnat film bez dabingu, musim přidat jednu podstatnou hvězdu. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • Pro natáčení filmu bylo použito celkem 78 lokací v New Yorku a New Orleans. (Tonula)
  • Scéna, kdy Mickey Rourke v chatrči sekáčkem seká led, se musela točit vícekrát, jelikož jak scéna postupuje, kostka ledu občas ubude, občas přibude. V jednom ze záběrů je jasně vidět, jak se kostka rozpadne a v pozdějším se o ni opírá. (pemap)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno