Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

A to je obzvlášť, kór po pročtení zdejších komentářů, jeden z těch případů, kdy mě fakt mrzí, že jsem ani na tři pokusy nedokázala přijít filmu na chuť. Třetí hvězdička je fakt spíš jen ze solidarity, kdy vidím chybu spíš v sobě jako v divákovi, než ve filmu. Kdo ví, třeba dostane s odstupem času i čtvrtou šanci, ale teď jsou pro mě ty necelé dvě hodiny učiněné peklo, kterým se nemůžu prokousat. 50% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Louisianský skoro noir, který dojíždí do fenomenálního De Nira. Ten je ve své roli natolik přesný, že je hnedka od počátku stejně jasné o co jde. I kdybyste jako já nevěděli do čeho jdete. Ostatně i druhá část finále je zbytečně utupena necitlivým použitím flashbacků. Atmosféra "toho divného jihu" je navozena ovšem perfektně a Rourke... To je již tradičně kapitola sama pro sebe. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Svůj nezaměnitelný, temně depresivní rukopis tentokrát propůjčil Alan Parker filmu, v němž se to hemží tajemnými náboženskými praktikami, podivnými úmrtími a v neposlední řadě „divnými“ lidmi. Bezobalově pojatá syrovost rituálních vražd, v nichž se umělou krví nešetřilo, rozhodně není samoúčelná, nýbrž je prostředkem k divákovu ucelení zajímavého děje, jenž nepostrádá napětí, chytlavost a v neposlední řadě „příjemné“ překvapení na konci. Výrazný herecký part Mickeyho Rourkea je bohužel „přehrán“ minimální, ale o to emociálně silnější postavou Roberta de Nira, jenž se svým plnovousem, společně s dlouhými nehty, vlasy v culíku a hůlkou v ruce, vypadá jako... Bezvýhradná spokojenost. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kvalitní thriller, který ve své polovině získá mysteriózní nádech a ke konci sklouzne až do hororových vod. Děj není zrovna nabytý akcí, spíš se pomalu sune kupředu, aby byla na závěr odhalena překvapivá pointa, která je skutečně překvapující. Filmu se v podstatě nedá formálně snad nic vytknout, ale nepodařilo se mu dostat se mi pod kůži a tematika voodoo mě moc nebaví, tudíž se zde absolutnímu hodnocení vyhnu. Horror movie of the year ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

...a pak že Mickey Rourke neumí hrát. Plno lidí ho mělo za ztroskotance, přiznám se, že i já, ale po Wrestlerovi jsem si ho okamžitě zamiloval, i když jsem nebyl sám, teď už ale můžu tvrdit, že Angel Heart je přesně ten typ filmů, ve kterých Rourke měl zůstat, kdyby se neupsal spíše drogám, což je STRAŠNÁ škoda, protože mi hrozně připomíná herectvím Deppa, a řekl bych, že kdyby chtěl, tak to mohl dotáhnout hodně daleko. Angel Heart je neskutečně zvláštní film. Těžko se mi do něj dostávalo, ale nakonec mě pohltil tak, že jsem nestačil zírat. Ze začátku nenápadně, později prazvláštně a nakonec to završil hodně originálním rozuzlením, které jsem skutečně nečekal, ani jsem ho čekat nechtěl. Výborně jsem se u tohoto filmu bavil a i když si snažím zapřemýšlet, co mě v tomhle filmu utkvělo vlastně v hlavě, že jsem tomu dal čistokrevných pět, tak okamžitě napíšu, že Mickey Rourke. Jenom pozor na dabing, ten je neskutečně odporný a hrozně mi zprotivil koukání, jenže když jsem si film pustil opět s originálním zněním, ihned jsem si ho užil daleko více. Výborný příběh s padesátých let minulého století, s výbornou temnou atmosférou. Takovéhle filmy mě vždycky dokážou potěšit, když se nějak zásadně nezmrší. Přitom je nádherně vidět, že Alan Parker opravdu má smysl pro detail a snaží se to naplno využít, a tak divákovi neuteč absolutně nic, protože nedokáže odtrhnout od obrazu oči, tak to má fungovat, tak to má být. Film originální, tak dobrý jak jen výborný film může být. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • V lednu 1986 Parker uspořádal konkurz na obsazení menších rolí ve filmu v nočním klubu v New Yorku známém jako Kamikaze. Konkurzu se zúčastnilo více než 1 400 lidí, z toho 600 mu předvedlo v krátké čtené scéně zamýšlené postavy. (Tonula)
  • Natáčení začalo 31. března 1986 a skončilo 20. června 1986. (Tonula)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama