Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Je tomu asi 10 minut, co jsem dokoukal tento skvost a stále nevím, co bych vychválil jako první. Snad Mickeyho Rourkea za jeho skvělý výkon? Roberta De Nira za scénu s vajíčkem (teď to zní možná zvláštně, ale až uvidíte, tak pochopíte, kolik v takovéhle scéně může být atmosféry, když tam dosadíte hereckého génia) nebo jeho závěrečný proslov? Dokonalou hudbu, která podtrhovala atmosféru, jak jen mohla? Nebo vynikající pointu, která mě napadla ze začátku, pak jsem ji zavrhl, abych si na ni 10 minut před koncem vzpomněl? Tohle fakt nejde. Angel Heart je film, který si mě zcela podmanil. Jistě jsem jej neviděl naposledy, to můžu říct s jistotou. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Tak trochu jsem od první chvíle tušil, že Harry Angel bude hledaný Johny Favorite. Moment překvapení tedy nebyl tak velký, ale i přesto šlo a temnou detektivku, která měla od začátku zajímavý příběh. Závěr i přes tušení překvapil, protože se ze všeho vyklubal ještě daleko větší masakr. Mickey Rourke zahrál skvěle a v posledních scénách svůj herecký výkon ukázal naplno. A abych byl upřímný, tak jsem Rourka nepoznal, viděl jsem s ním naposled Expendables, před tím sportovní film Wrestler a pětadvacet let je obrovský vzhledový rozdíl.. 7/10 = 76% ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Momentálně si nevybavuji žádný thriller z mých dosavadně zhlédnutých, u něhož bych hlavní pointu vytušila již po deseti minutách. Během průběhu snímku pak následovala druhotná představa, a závěrečné vyjasnění a odhalení ji, ani zdaleka ne detailně, avšak poměrně věrohodně naplnilo. Fenomenální Mickey Rourke, ďábelský Robert De Niro, nápadité scény, skvělá režie a kamera, přiměřená dávka vtipu, atmosféra zavánějící tajemnem, neustále se točící větráky, podivné vidiny a tajemné postavy. Závěr filmu je zahalen do hororově - mysteriózního oblaku a těžko říct, jestli diváka šokuje, překvapí, nebo ho spíše zarazí a nechá na pochybách. "Včera večer jsem viděl Vás a ten Váš kykyriký tanec.", "Je to jen nóbl žvanil, řekl mi stejně velký hovno jako Vy." ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Inu, ne všechno, co se odehrává ve Státech v padesátých letech, točí se kolem poněkud zkrachovalého detektiva a jeho čím dál tím podivnějšího a brutálnějšího případu, musí být film-noir. Angel Heart je skutečně mysteriózní na první pohled dobová detektivka, a má tomu odpovídající pečlivou výpravu a celkovou vizuální a hudební stylizaci. Patří taky do kategorie "takovýhle film by dneska už nikdo nenatočil", protože je tísnivá, značně naturalistická, a hlavně hrozně "uncool". Jenže - a to především - patří rovněž mezi těch velmi málo filmů, které sledujete, a říkáte si, co je na tom tak extra, a proč sakra zrovna tohle vypadá a tamto se děje právě takhle, co se to tu prezentuje za manýru? A pak nějakých pět minut před koncem někdo vyskočí ze skříně, udělá "Baf!" a ono to do sebe všechno dokonale zapadne a vy máte působivé závěrečné titulky na to, abyste se srovnali s tím, jak vás zavalí promyšlenost těch detailů, které jste považovali za režisérův úlet. Dávám 80% a musím dodat PS, které ovšem bez spoileru může znít pouze: "Pacino si s De Nirem vytírá a rýmuje se to s hrdel.";) ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Parker natočil film s neuvěřitelnou atmosférou, doslova ďábelskou, škoda jen, že to není trochu méně rozvleklé, takhle se nudě chvilkama neubráním. De Niro si ve stejném roce střihl dvě fascinující role charismatických „záporáků“, kdy zde jako Lou Cypher a v Neúplatných jako Al Capone si na malém prostoru strhl většinu pozornosti pro sebe. Mickey Rourke ale taky dobrý!:-) ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • Erotická scéna Rourka a Bonet byla natočena v jedné z nepoužívaných budov na Royal Street v New Orleans a natáčení trvalo čtyři hodiny. Kromě Parkera se natáčení zúčastnili jen 3 lidé okolo kamer a herci. Aby se herci uvolnili, Parker jim pouštěl během natáčení hudbu. (Tonula)
  • Při natáčení na ostrově Coney Island, kde se Angel (Mickey Rourke) ptá muže Izzyho (George Buck) na místo pobytu Johnnyho Favorita, Izzyho manželka Bo (Judith Drake) stojí po pás hluboko v oceánu. Moře bylo v době natáčení rozbouřené, prudká vlna podrazila nohy původní herečce a zranila ji. Protože odmítla znovu točit uvedenou scénu, musela být nahrazena Judith Drake. (Tonula)
  • Lisa Bonet byla pro roli  Epiphany Proudfoot vybrána v konkurzu. Bonet předtím hrála v rodinném seriálu Cosby Show (od r. 1984) a její obsazení v Angel Heart vyvolalo polemiku, protože erotické scény ve filmu byly s jejím předcházejícím účinkováním v příkrém rozporu. Bonet to diskutovala s Billem Cosbym, který ji podpořil. (Tonula)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama