Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alkohol nebývá při řešení sporů dobrým rádcem. Jinak by také po zbytečné hádce tří nezaměstnaných kamarádů nezůstal jeden z nich ležet bezvládně na zemi. Zbývající kumpáni okamžitě vystřízliví a začnou přemýšlet, jak ze zapeklité situace ven. Usoudí, že nejdůležitější bude zbavit se mrtvoly... (Česká televize)

Zajímavosti (5)

  • Jediný díl seriálu, ve kterém se neobjeví Josef Bláha ve své roli inspektora Brůžka. (Skladatel)
  • V této epizodě zazní celkem tři písně: „Tři fleky od krve“, kterou zpívá Josef Zíma, „Šáhla jsem mu na zoubek“ a „Nešahej, nešahej“, které zpívá Věra Nerušilová. Oba jsou zároveň interprety písní v celovečerních filmech, které na seriál navazují. Josef Zíma zpívá „Hříšní lidé“ ve filmu Pěnička a Paraplíčko (1970) a Věra Nerušilová zpívá píseň „Kočka ze Záběhlic“ ve filmu Smrt černého krále (1971). Texty písní napsal Vladimír Sís. (Skladatel)
  • První, kdo se v epizodě objeví z kriminalistické „Čtyřky“, je František Filipovský (jako Mrázek), a to až ve 24. minutě. Jaroslav Marvan (jako Rada Vacátko) se objeví až v půl hodině. (vyfuk)
  • V díle se objevuje hospoda u Kořene, které se také říkalo U grobiána, kvůli drsnému hospodskému. Hospodského si zahrál Josef Hlinomaz. Hospoda se nacházela v dnes už neexistující vesničce Zátory, bývalé čtvrti v pražských Holešovicích. (sator)
  • Rada Vacátko (Jaroslav Marvan) a Inspektor Mrázek (František Filipovský) zde honí dva zloděje („vrahy“), kteří vezou přes město na dvoukoláku mrtvolu (která ovšem mrtvá zdaleka není) a nejsou schopní se těla zbavit. Sami pánové Marvan a Filipovský se ovšem ocitly ve velice podobné situaci coby dva tramvajáci, co utíkají před policii s domnělou mrtvolou ve filmu Nikdo nic neví (1947). (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama