Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pilot Charlie Lavery nastupuje do letadla, aby dopravil palivo do vzdálené arktické oblasti. Po vyložení nákladu odlétá zpět s nemocnou ženou, kterou má vzít do nemocnice. Jeho stroj má však poruchu a zřítí se na místo daleko od civilizace. Oba dva pád přežijí. Charlie se vydá napříč krajinou, aby nalezl pomoc. Po bezcíleném hledání zkolabuje. Těsně před smrtí se u něj objeví žena, kterou nechal v letadle, a která ho začne pomalu učit jak přežít v divoké krajině na rozlehlých místech vzdálených desítky kilometrů od jakéhokoliv kontaktu s civilizací. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Napínavý dobrodružný príbeh o pilotovi, ktorý preváža ťažko chorú ženu do nemocnice, bohužiaľ sa však jeho lietadlo zrúti a oni dvaja zostanú sami ďaleko od civilizácie. Barry Pepper známy napr. z Nepriateľa štátu alebo Flákačov dostal konečne hlavnú úlohu a dokázal, že mu nejdú len tie vedľajšie. Smithov film je skutočne jednoduchý, ale okrem spomínaného výborného Barryho Peppera nám ponúka aj napätie a celkovo veľmi krásne prostredie, v ktorom sa takmer celý film odohráva... ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh, sice se trošičku vleče ale je jasné, že z tohoto tématu se více opravdu nedalo vyždímat. Je to film trochu poetický a vzápětí extrémně drsný, takže pokud čekáte americký oslavný happy-end tak vás předem zklamu, tehle film je totiž syrový a chladný jako Kanada sama. Co se týče obsazení tak Barry Pepper je už od pohledu nepříjemný a i když se snaží hrát co nejlépe tak bych jeho roli přenechal někomu jinému. Naopak Annabella Piugattuk je skvělá a jako amatérská herečka předvedla naprostý skvost. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

To jako vážně? 2003? Tenhle koncentrát senilního polopatismu, melodramatického kýče, pseudoromantiky, pseudoduchovna a všemožných infantilních klišé o prostotě a moudrosti primitivních národů žijících v souladu s přírodou? S postavami plochými jako hruď anorektické baleríny? S tak bezostyšně šablonovitým a předvídatelným scénářem? A s tou pekelnou cajdákovitou "hudbou" na pozadí? Námět dobrý ale zpracování tragické. Být tohle kanadské středoproudové televizní béčko o dvacet let starší, řeknu si "inu osmdesátky, tenkrát se takovýhle sentimentální slaďáky točily". Ale v době vzniku už bych u filmu s podobnou tématikou očekával mnohem modernější formu i režii, výraznější existenciální hlubinu, větší syrovost děje, menší teatrálnost herců atd. Možná nebýt té zrůdné muziky, dám třetí za rámec příběhu a za hezké severské lokace. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Možná jednoduší, než jsem čekal, nicméně i tak zajímavý film o přežívání v krajině uprostřed ničeho - přesněji na severu Kanady. Dobře se na to dívá, až na pár utahaných míst to celou dobu napíná a přišlo mi to i velmi dobře natočené a zahrané. A hodně se mi líbila i závěrečná scéna, protože takhle to natočit by mě asi nenapadlo (ale zase nečekejte bůhvíjakou originalitu). Škoda jen těch plochých postav, ale i tak se mi to líbilo. 4* ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Nádherná a zároveň smrtelně nebezpečná příroda, kde přežívají jen ti nejsilnější, spojí dva na první pohled zcela neslučitelné osudy - a výsledek stojí za to. Ve stínu lovce oplývá krásnými obrazy a v závěru silnými emocemi bez jakéhokoliv patosu. Herecký koncert Barryho Peppera a Annabelly Piugattuk. Malý, avšak výtečný film, bohužel, zde na ČSFD silně podhodnocený... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • V průběhu lovecké scény stálo stádo zkrocených sobů na místě díky divokému karibu. (orkadimenza)
  • Zimní scény byly točeny v teplotách až -28°C, s efektem ochlazování větrem až -45°C. (orkadimenza)

Reklama

Reklama