Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pilot Charlie Lavery nastupuje do letadla, aby dopravil palivo do vzdálené arktické oblasti. Po vyložení nákladu odlétá zpět s nemocnou ženou, kterou má vzít do nemocnice. Jeho stroj má však poruchu a zřítí se na místo daleko od civilizace. Oba dva pád přežijí. Charlie se vydá napříč krajinou, aby nalezl pomoc. Po bezcíleném hledání zkolabuje. Těsně před smrtí se u něj objeví žena, kterou nechal v letadle, a která ho začne pomalu učit jak přežít v divoké krajině na rozlehlých místech vzdálených desítky kilometrů od jakéhokoliv kontaktu s civilizací. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

To jako vážně? 2003? Tenhle koncentrát senilního polopatismu, melodramatického kýče, pseudoromantiky, pseudoduchovna a všemožných infantilních klišé o prostotě a moudrosti primitivních národů žijících v souladu s přírodou? S postavami plochými jako hruď anorektické baleríny? S tak bezostyšně šablonovitým a předvídatelným scénářem? A s tou pekelnou cajdákovitou "hudbou" na pozadí? Námět dobrý ale zpracování tragické. Být tohle kanadské středoproudové televizní béčko o dvacet let starší, řeknu si "inu osmdesátky, tenkrát se takovýhle sentimentální slaďáky točily". Ale v době vzniku už bych u filmu s podobnou tématikou očekával mnohem modernější formu i režii, výraznější existenciální hlubinu, větší syrovost děje, menší teatrálnost herců atd. Možná nebýt té zrůdné muziky, dám třetí za rámec příběhu a za hezké severské lokace. ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Docela sympatická kombinace Trosečníka a Tance s vlky... Od počátku čitelný scénář ve své přímočarosti nenutí o čemkoliv přemýšlet. Ty sympatie ve mě vzbuzuje "neambicióznost" filmu, citové vydírání se nekoná. Přesně zapadá do škatulky výchovného snímku pro adolescenty a to nemyslím nijak pejorativně. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Naturálny príbeh z ďalekých pustín zasneženého severu Kanady, kde Inuiti dávajú dobrú noc. Tá pustá divočina bola kúzelná; spätosť s prírodou, od ktorej biely človek tak dávno ušiel, zasa príťažlivá. Tú pokoru k nej by sme Inuitom mali závidieť. Pekne je to vykreslené v rozdielnosti tých dvoch kultúr - pokoj, pokora a viera vo vlastné sily na jednej strane a hnev, nadávky, arogancia, zlé sny a beznádej na tej druhej. Dobrodružný dej dodával punc zaujímavosti a napätia, podfarbený peknou hudbou a celé to dorazil silný záver. Nebyť zbytočnej línii o vojne a spomienkach na ňu a trochu ťažkopádnemu spracovaniu záchranárstva, bolo by to ešte lepšie. Český názov je veľmi mimo a lepší ako ten anglický je názov knihy, z ktorej vyšiel námet na tento film - Walk well my brother. ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Nádherná a zároveň smrtelně nebezpečná příroda, kde přežívají jen ti nejsilnější, spojí dva na první pohled zcela neslučitelné osudy - a výsledek stojí za to. Ve stínu lovce oplývá krásnými obrazy a v závěru silnými emocemi bez jakéhokoliv patosu. Herecký koncert Barryho Peppera a Annabelly Piugattuk. Malý, avšak výtečný film, bohužel, zde na ČSFD silně podhodnocený... ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Hezký malý film o přežití v divočině. Barry Pepper jako vždy vynikající a překvapila i Annabella Piugattuk jako eskymačka. Líbilo se mi, že film zabrouzdal i do zvyků eskymáků. Příběh není nijak zvlášť sentimentální, ale konec mi připadá až moc protahovaný a svým způsobem emocionálně neodotažený. Hudba všechny scény putování skvěle podbarvuje. Je to jeden z těch filmů, které rozhodně stojí za vidění, ale z nějakého důvodu se nemůžu přinutit dát víc než 3*. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • V průběhu lovecké scény stálo stádo zkrocených sobů na místě díky divokému karibu. (orkadimenza)
  • Po dobu natáčení se s filmařskou skupinou pohybovali i strážci vyzbrojení střelnými zbraněmi, kteří chránili štáb před ledními medvědy. Jeden z medvědů dokonce přerušil natáčení, když poškodil videozáznam. (orkadimenza)

Reklama

Reklama