Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thom je nadaný student inženýrství na Cambridgeské univerzitě, o kterého se uchází několik velkých ropných společností, které mu slibují stále vyšší platy a pracovní výhody, pokud pro ně bude pracovat. Thom nabídky odmítá a později u večeře svému otci, řediteli ropného koncernu, vysvětluje, že nechce žít život v ropném koncernu. Během tohoto rozhovoru obdrží anonymní textovou zprávu od někoho, kdo ho v restauraci pozoruje a kdo mu řekne, aby se s ním sešel v klubu. Vydá se na místo, kam byl instruován, a setká se s ženou jménem Lorraine, která ho následně seznámí s Walterem, jenž vede záchranářskou společnost, která ze dna oceánu vyzvedla cenný poklad známý jako "poklad z Guadalupe", ale ten byl zabaven španělskou vládou, protože Walterova společnost prováděla záchranné práce nelegálně. Walter sestavil tým složený z členů s různými schopnostmi, mezi něž patří Lorraine, podvodnice a zlodějka, Simon, expert na logistiku, Klaus, počítačový hacker, a James, Walterův dlouholetý partner při hledání pokladu. Walter potřebuje Thomova inženýrského génia, aby jim pomohl dostat se do trezoru uvnitř Španělské banky, kde je zabavený poklad uložen. Thom s pomocí souhlasí a připojí se k nim v Madridu během mistrovství světa ve fotbale 2010, kde Španělsko bojuje o titul mistra světa. Jako své krytí využívají hluk davu mnoha fanoušků, kteří se ve městě shromáždili, aby sledovali zápasy, a mohli prozkoumat banku. Díky tomu zjistí, že trezor se nachází na obří váze pod velkou vodní nádrží. Pokud se hmotnost na váze jen trochu pohne, trezor bude zaplaven vodou a utopí v něm všichni, kdo se ho pokusí ukrást... (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (83)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Film brutálně naráží na svou vlastní nabubřelost. Je to něco jako když vidíte krásnou a chytrou ženskou, co má vyjadřování Miloše Zemana. Film je vypiplaný v přípravách na loupež (ano, krademe) a pak dělá jeden kopanec za druhým (aby se udělalo drama), kdy přesně ve chvíli “kdy se kravina stane” si můžete být jistí, že se jim to vrátí jako bumerang. Scénárista prostě potřeboval berličky, aby se měl jak vymotat ze strojového tempa a udělat nějaké to napětí a diváka jakože napnul. Úplnou korunu tomu všemu dává závěr/nezávěr. Buď se totiž regulérně od začátku počítá s pokračováním, nebo je scénárista naprostý idiot. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Jaume Balagueró, kterého jsem si oblíbil především prvními dvěma díly REC natočil svůj první akční film a opravdu se mi trefil do vkusu, protože přesně takhle si představuji od Španělů akční thriller, který má všechno od humoru, akce až po napínavý závěr a sympatické herecké výkony. Rád bych viděl pokračování. Čisté 4* ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

No, když se jednomu po letech hledání podaří najít potopenou loď a vylovit poklad, umím pochopit, že si ho jen tak vzít nenechá.. Španělská vláda cennosti zkonfiskuje a uschová v nedobytném trezoru v národní bance.. Plánování loupeže je lemováno MS ve fotbale a rozehráno je to celkem slušně.. Ta parta se mi zamlouvala od samého začátku, pro oči Freddieho Highmorea mám slabost od Dobrého ročníku, Liam Cunningham je ohromný sympaťák a charisma Luise Tosara registruji od snímku Bolševikova slabina, takže logiku neřeším, hodnotím pocitově a u mě momentálně vládne spokojenost.. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Teenagerský vyvražďovačky nebo zombiárny můžu sjíždět furt, ale filmy tohohle typu už mě nějak neba. Zvlášť když jsou stereotypní a předvídatelný úplně stejně, jako ty vyvražďovačky nebo zombiárny. A když v hlavní roli hraje nějakej divnej nekňubovitej týpek, kterej mi pil krev od prvního záběru. No chápete někoho, kdo odmítne 400 000 doláčů ročně a místo toho chce radši kopat studny pro všechny negry v Sahelu, aby jich jednou mohlo ještě víc přitáhnout do Evropy? Mamrd. A taky mě nakrklo, že nějací jiní mamrdi tak zprasili God Save The Queen od Pistolí při závěrečnejch titulích. Na druhou stranu ve filmu bylo pár pěkných dronských záběrů (hlavně Madridu) a líbilo se mi, jak scénárista skvěle skloubil děj s nějakým fotbalovým mistrovstvím, i když nějakej fotbal mám úplně na háku. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Univerzitní studentík Thom je génius, o kterého se korporace perou, ale cítí, že tohle není asi to, co chce s životem dělat. Navzdory naléhání otce, prostě do korporátu nepůjde, raději přijme nabídku lovce pokladů, který chce podfouknout španělské úřady o svůj úlovek a něco více... Freddie Highmore nesmírně sympatický jako univerzitní geek, který nemá páru o životě za hranou zákona se rozhodně přidat do elitní partičky, co obere Španělsko v roce 2010, v době fotbalového mistrovství o pořádné dukáty. Napřed však budou muset vymyslet plán. Herecké obsazené se mi velmi líbí Liam Cunningham (Davos z GOT), sympatická je žabka Àstrid Bergès-Frisbey jako sladká návnada. Film přináší velmi povedenou autentickou atmosféru doby konání MS ve fotbale, dobře napsané, zahrané charaktery, pořádnou dávku adrenalinu, lehký humor. Není nic, na co bych si stěžoval režisér Jaume Balaugeró se tímto snímkem určitě dostane do hledáčku studií, věřím, že by mohl točit i něco jiného, než horory. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • 500 litrů kapalného dusíku by mělo za následek asi 350 000 litrů plynného dusíku. To by zaplnilo celou komoru a způsobilo by udušení v důsledku ředění vzduchu a tím by se snížila koncentrace kyslíku. (sator)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj väčšina jeho natáčania prebiehala v španielskom Madride. (MikaelSVK)
  • Datum zápasu finále je zmíněno jako 10. července 2010 místo 12. července 2010. (Piercee)

Reklama

Reklama