Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámá zákeřná civilizace podniká nepřátelské útoky na planetu Zemi. Jejich mysl je ovládaná vetřelcem, který žije v jejich těle. Americká armáda v čele s generálem Hammondem je nucena pomocí Stargate SG-1 vyslat záchrannou jednotku, vedenou plukovníkem Jackem O'Neillem, na planetu Abydos. O'Neillovi se hrozbu podaří částečně odvrátit, ne však na dlouho... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (105)

Filatov 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Otvíračka k dlouhé a hlavně kultovní sérii Stargate SG-1 dopadla na TV film úplně skvěle. Tématika Hvězdné brány pokud jste fanoušek vás prostě chytne a cestování červí dírou po vesmíru vás naprosto pohltí tak jako mě. Vizuálně výtečné bez do očí bijících chyb a jako pilotní film zcela postačující příběh pro otevření tohohle seriálu. Takže pokud vás tohle chytlo tak "otevřte iris" a vzhůru do sledování seriálu! ()

L3G1ON4R 

všechny recenze uživatele

Jako přechodový můstek mezi filmem a seriálem, velmi pěkně zpracované a promyšlené. Jako film nekoukatelná slátanina, která nemá ani hlavu ani patu. Divák, který neviděl původní film, ani není seznámen se seriálem budou děti bohů jen špatně strávený čas, vzhledem k neúplnému vysvětlení a seznámení hned na počátku TV filmu. ()

Reklama

AxusNalim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedávno jsem se na začátek seriálu znovu podíval, abych viděl, jak byli kdysi všichni členové SG týmu mladí a neklidní z lupičů těl. Před lety bych snad dal 5*, teď o něco míň. Pořád lepší než seriál, který se začal natahovat do nekonečna (a vlastně dodnes (2008) mu ještě není konec, nepočítaje Atlantis). ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný úvod do Hvězdné brány, který sice může trochu plést hlavu tomu, kdo neviděl film z roku 1994, protože zdejší události na něj přímo navazují a postavy samozřejmě hrají jiní herci (až na výjimky), ale to vůbec nebrání tomu, abyste si sledování užili dosyta. Pilot nám vlastně na ploše celovečerního filmu představí všechny důležité postavy a základní premisu bez jakýchkoliv zbytečných odboček. Bravo. ()

Tempest 

všechny recenze uživatele

Skvělý začátek výborného seriálu Hvězdná brána. Děj bezprostředně navazuje na film, objevují se nové postavy (půvabná doktorka Samantha Carterová a Teal'c) a pod starými jmény se objevují nové tváře, kdy mě velmi mile překvapil Richard Dean Anderson jako Jack O´Neill. Docela nutná průprava pro sledování samotného seriálu, během cca 90 minut se stane celá řada zásadních věcí. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Pilotní epizoda měla rating R (mládeži do 17 let bez přítomnosti dospělého nepřístupná). (HellFire)
  • Na začátku vchází nepřátelé otevřenou hvězdnou bránou. O pár sekund později je brána v záběrech zavřená a následně opět odchází otevřenou bránou. Nemohli tu bránu otevřít bez počítače. (Sca7ha)
  • V epizodě sestřelí člen SG-2 jeden z kluzáků pomocí protiletadlového kompletu FIM-92 Stinger. (Maulincio)

Reklama

Reklama