Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honba za hledáním ztraceného města nabírá na obrátkách. Jak Anubis, tak lidé z SGC hledají způsob, jak město najít. Jediný způsob, jak Anubise předběhnout, je vložit do někoho vědomosti antiků. Jack se obětuje. To jim významně může pomoct v hledání města. V tom jim zabrání prezidentovy nové příkazy – odvolání Hammonda a pozastavení projektu SGC na 3 měsíce. (Varan)

(více)

Zajímavosti (5)

Hvězdná brána (1997) (seriál)

  • Tvůrci seriálu měli vždy velice dobrý vztah s Letectvem Spojených státu amerických. Ku příkladu Richard Dean Anderson, který v seriálu ztvárnil jednu z hlavních postav, Jacka O'Neilla, byl jmenován čestným brigádním generálem Amerického letectva za pozitivní propagaci letectva Spojených států amerických. Dalším příkladem může být fakt, že v epizodě Ztracené město 1 (2004) si zahrál generál John P. Jumper roli náčelníka štábu - hraje sám sebe, protože v roce 2004 skutečně náčelník štábu Amerického letectva byl. (O´Neill)

Hvězdná brána (1997) (seriál)

  • Vo filme Daniel Jackson (James Spader) vidí prvýkrát hviezdnu bránu až potom, ako rozlúštil systém symbolov na kartuši (ktorou bola hviezdna brána prikrytá), ktoré v skutočnosti symbolizujú súhvezdia a určujú tak celkovú adresu v priestore vo vesmíre. V seriáli (epizóda Stratené mesto) hovorí však Daniel Jackson (Michael Shanks) o tom, ako ju skúmal celé hodiny a pokúšal sa ju aj aktivovať. (Piri)

Reklama

Reklama