Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živly nemají slitování. Pocítíte jejich zuřivost. Atlantik se vzdouvá v třicetimetrových vlnách. Vítr zuří na maximum! V říjnu 1991 se tři povětrnostní fronty - mezi nimi i hurikán Grace - srazily v dosud největší zaznamenané bouři, meteorology nazvané "Dokonalá bouře". Ve filmu Dokonalá bouře posádka rybářské lodi Andrea Gail bojuje s nejmocnějšími živly, jaké kdy příroda uvolnila ze řetězu... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

predators 

všechny recenze uživatele

Sice trochu trvá, než se začne něco pořádného dít, ale...ale ty vlny byly obrovské! By mě zajímalo, kolik litrů vody se v průběhu natáčení spotřebovalo. Takže na efekty si tady stěžovat nebudeme, že? Na herce taky, protože je jeden lepší než druhý a hooodně dobře se to poslouchá. Napětí by se dalo taky smočit, takže spokojenost. 75% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Petersen sa vrátil na vodu, no k dokonalosti ešte čosi chýba, no veľa nie! Spočiatku to brzdí pomalý rozjazd, no po polhodinke film naberá na obrátkach a mne teda tuhla krv v žilách s každou blížiacou sa vlnou! No a na koniec nemám slov. Petersen sa vymanil spod klasického hollywoodskeho scenára a ukázal, že vie spracovať aj vážnejší scenár. 80%. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní kapitán Clooney hodlá všechny přesvědčit, že má delší prut než kolegyně mořská vlčice, jenže tak dlouho se chodí za Grand Banks pro ryby, až se vlasec utrhne.. Schématický úvod, poutavý rybářský střed a zdlouhavý závěr s dokonale digitální bouří, která vás donutí sedět na gauči v záchranném kruhu. Pochybuje snad ještě někdo o tom, že paní Petersenová porodila malého Wolfganga ve vaně? P.S.: Možná to ovlivnila počínající mořská nemoc (takřka bod zlomu nad záchodovou mísou), ale na té obří vlně, kterou hlas Kanyzy od kormidla familiárně oslovoval mrcho, jsem koutkem oka spatřil surfaře Bodhieho a za ním jeho vlající blonďatou kštici.. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Až příliš dokonalá bouře. Tak dokonalá, že smetla i klona Džordže spolu s marky Markem a jejich kocábkou náramnou. Based on true story? ale tak určitě, až na to, že těžko to může někdo převyprávět, když to nikdo z nich nepřežil (ups sorry za BROJLER) Nad vodou to drží tradičně spolehlivá Petersenova režie díky ní a pár jakž takž dramatickým situacím (i když mi postavy byli vesměs u prdele) to udrží aspoň v průměru. Jinak film tak tmavej, že v hodně scénách je píču vidět. Nemluvě o tom, že první půlka je celkem nuda. Za mě 55% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto strhující film, na kterej sem původně chtěl koukat jen tak bokem, ale nakonec mě to dokonale vtáhlo a ta část s bouří byla fakt neskutečně napínavě udělaná, krom toho skvělá vizuální stránka a výborný herci v čele s famózním Georgem Clooneym a dokonce i Wahlberg, kterýho jinak moc nemusim je tady super. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (14)

  • Film bol sparodovaný v Simpsonovcoch (od r. 1989), konkrétne v 10. diele 18. série s názvom Aquamanželka. (Jello Biafra)
  • Když film Dokonalá bouře vrcholí, zazní v doprovodné hudbě obdobný motiv jako při katastrofické scéně s požárem ve filmu Avatar (2009). Ne náhodou hudbu k oběma filmům složil James Horner. (selfesteem)
  • Všechny mrtvé ryby ve filmu jsou vyrobené z gumy, ty "živé" jsou animatronické loutky. Režisér Wolfgang Petersen je velkým zastáncem ochrany zvířat. (HellFire)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Reklama

Reklama