Reklama

Reklama

Bídníci

  • Francie Les Misérables (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Stéphane se nedávno připojil ke zvláštní kriminální jednotce v Montfermeilu, na předměstí Paříže. Spolu se svými kolegy Chrisem a Gwadou - oběma zkušenými členy týmu - rychle postřehne zvyšující se napětí mezi sousedními gangy. Když se v průběhu zatýkání ocitnou na útěku, dron zachytí každý jejich pohyb, každou akci… Film inspirovaný vzpourami z roku 2005 zasadil režisér Ladj Ly do současného Montfermeilu, stejného místa, kde se odehrávali slavní „Bídníci“ Victora Huga v roce 1862. O více než 150 let později je podobnost mezi dnešní rozzlobenou mládež v mikinách a Gavrochem, hlavní postavy „Bídníků“, více než zřejmá… (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (126)

castor 

všechny recenze uživatele

Tihle Bídníci jsou současní a dost bezvýchodní. Odehrávají se totiž na předměstí Paříže v Montfermeilu a rozhodně nejsou jen o fotbalových fandech mladé útočné modly Mbappého. Jsou totiž hlavně o Afroameričanech, cikánech, dealerech drog, muslimech, mladých grázlech nebo o nenápadném looserovi s dronem, který natáčí to zlo kolem. Ti všichni více či méně stejně jako ve slavném románu Victora Huga volají po revoluci. Příběh se ale primárně točí okolo poldy, který se připojuje ke zvláštní jednotce (v tomhle autě šéfuje sadistické hovádko) operující na panelákovém předměstí metropole. Snaží se působit na jednotlivé gangy, které mezi sebou soupeří, jenže sami policisté stojí za nejedním škraloupem. Už tak třaskavé dění rozdmýchá krádež lvíčete z cirkusu i policejní incident s partou malých smradů, což odstartuje solidní válku. Kolikrát totiž stačí jen zdánlivá maličkost nebo klukovina a na pořádný malér je zaděláno. Režisér Ladj Ly těží z autenticky působící nálady a v několika parných hodinách solidně graduje napětí. Samotný příběh není nijak složitý, ovšem má vybízet k zamyšlení se nad kořeny hněvu ve společnosti, která byla, je a bude nepoučitelná. Zkratkovité jednání je na každém druhém rohu. Ovšem i tvůrčí tlačení na pilu. Francie by se měla každopádně podívat pod koberec. Jinak je to o hubu. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Tento filmový počin jsem si musela rozdělit na dvě části, abych ho strávila. Silný scénář, realistické ztvárnění, minimalistická hudební kulisa... to vše z tohoto snímku pro mě udělalo záležitost, jež mě nutí více se zamýšlet nad tím, že mnohé v životě funguje podle rčení "jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá"... a "tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne"... Před pár týdny jsem konečně po letech dočetla knihu Exodus: Jak migrace mění náš svět od oxfordského profesora Paula Colliera... Tento film mi některé jeho "teorie" vyjevil o to plastičtěji v praxi... ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Není plevele ani špatných lidí. Jsou pouze špatní pěstitelé." - (SPOILER ALERT!) Bídníci mají poněkud pomalejší rozjezd mapující rutinní den v životě několika skupin lidí na pařížském sídlišti. Pracovní rutinu však naruší krádež lvíčete a nehoda, při níž přijde jeden chlapec k úrazu. Kriminalisté se tak dostávají do kolotoče událostí, který vygraduje v nepříjemně syrové finále, u něhož se člověk bojí pomyslet na to, jestli se takové věci skutečně dějí. Vedle autentického ztvárnění sporů mezi gangy a policií stojí rozhodně za zmínku místy až magicky psychedelická hudba, která mi připomínala tvorbu Érica Serry. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jediný, co na tomhle filmu nechápu, tak je název. Proč někdo dá jméno filmu stejný jako je dalších 50 filmů? Ale jinak naprostá pecka a překvapení! Ten kdo pořád ještě nevěří tomu, že se z Francie za pár let stane Afrika, by se měl na tohle podívat. Sice se o tomhle tématu před Koronou mluvilo hóóódně, ale teď už to nějak vyšumělo. No a v tý Francii už to jen tak nevyšumí, už není cesty zpět. Příběh je perfektní a při tom jednoduchej. A jestli je to jen trochu tak jak to tam skutečně vypadá (policajti se bojej jezdit do některých čtvrtí, nemaj autoritu ani před dětma, zákony neplatěj a takle bych mohl pokračovat dál a dál). Tohodle bych se v ČR fakt nechtěl dožít. Stačí, že se to tady v HK na hlaváku hemží gipsyma, který sou drzý jak lázeňský veverky :o) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Francie na vrcholu a jeden z nejlepších filmů roku! Film inspirovaný událostmi z roku 2005 zasazený do současného Montfermeilu, kde se odehrávali Bídnici od Viktora Huga v roce 1862. Film nemá příběh ani žádné kladné postavy, odehrává se během jednoho vypjatého dne. Bude vám úzko, nepříjemně, chlupy budou stát, pusa otevřená dokořán!! Zde se sešla největší špína Světa a po zhlédnutí filmu se Francii vyhnete tím největším obloukem. Jsou zde svině policisté, cikáni, černoši, muslimové, dětské gangy, no zkrátka mi dlouho při sledování filmu nebylo tak nepříjemně jako zde. Film má velmi rychlé tempo, nervydrásající napětí, stísňující atmosféru, mrazivé scény a finální child revenge je ostrý jako francouzská břitva! Doporučuji tohle se Frantíkům povedlo. Příběh****, Akce ****, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost*****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra******, Napětí****.9/10. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v létě 2018, zejména v Clichy-sous-Bois a Montfermeil. (bianci)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. května 2019 na filmovém festivalu Cannes. (ČSFD)

Související novinky

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

24.04.2021

Polská filmová akademie zveřejnila kompletní seznam nominací pro Polské filmové ceny - Orly v rámci jejich 31. ročníku. Akademici letos vybírali ze seznamu celkem 130 děl, z čehož bylo 31… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

34. Premios Goya – výsledky

34. Premios Goya – výsledky

26.01.2020

Výroční španělské filmové ceny Goya byly předány v sobotu 25. ledna 2020. Slavnostní ceremoniál, jenž se konal v jihošpanělské Malaze, uváděli stejně jako loni komik a moderátor Andreu Buenafuente a… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama