Reklama

Reklama

Simpsonovi - Série 1 (1989) (série)


Vánoce u Simpsonových (S01E01)

(epizoda)
  • Česko Simpsonovi: Vánoce u Simpsonových (více)

VOD (1)

S blížícími se Vánoci vyrážejí Simpsonovi za dárky. Bart dostane geniální nápad – nechá si vytetovat „Maminku". Marge uprostřed nápisu Barta odtáhne, ovšem na odstranění tetování padnou vánoční úspory rodiny. Homer vybouchne jako Santa Claus, s Bartem vsadí na dostizích na špatného psa – který se nakonec stane jediným dárečkem. (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Homer nedostal Vianočné prémie a tak musí Vianoce zabezpečiť z iných zdrojov. Príjme prácu Santa Clausa a všetky peniaze sa rozhodne zhodnotiť na psích pretekoch. Všetko vsadí na jednu kartu a to na psa menom “Spasiteľ”. Prevedenie: Pilotný diel seriálu, ktorý pobláznil celú Ameriku. Dá sa ku vytknúť absencia humoru, na ktorú sme z novších častí zvyknutý ale zas má v sebe Vianočné posolstvo tak to nebudem hodnotiť nijak tragicky. 90% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Simpsony miluju..ale jsem ráda za to,že jsem jako první díl neviděla právě tento.Asi by mě to k obrazovce nepřipoutalo.Sice se na něj příjemně kouká,ale není to skoro vůbec vtipné,nemá to takový šmrnc jako novější díly.Čtyři hvězdičky dávám spíš jen proto,že se mi příčí ohodnotit mé žluté oblíbence hůř:-) ()

Reklama

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poměrně jednoduchý a plochý příběh, nicméně jako start nesmrtelné série to je dobré. Upřímně, kdybych jako první díl viděl tento a víc nic, asi bych to nevyhledával... Nicméně... špatné to rozhodně není. Sentimentu zde bylo na rozdávání, asi to mělo tahat za srdce a možná původně měl být humor až druhotný. A nebo se to zkrátka jen moc nepovedlo. Ta láska mezi Homerem a Bartem je v kontrastu s pozdějšími díly opravdu divná... A Lísiny kecy na obhajobu otce mi přijdou opravdu až moc... vytržené ze všeho, tak nějak to zabilo atmosféru. Poučení z episody: Lhát se vyplácí, nakonec všechno dobře dopadne. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec první díl toho nejúspěšnějšího seriálu všech dob uchvátí diváka svým originálním stylem humoru, svou osobitostí a těžkou pohodou. Nejsilnějším prvkem seriálu je možnost lehce se identifikovat s některou z ústředních postav. ❗SPOILER "V prvním seznamovacím dílu musí Marge vynaložit všechny své roční finanční úspory, střádané na vánoční dárky, na odstranění Bartova tetování. A jelikož Homer nedostal v práci vánoční prémie, blíží se rodinná katastrofa. Tu zažene Homer prací jako Santa Claus v obchodním domě. Když si z výplaty odnáší pouhých 13 dolarů, dá na rady svého kamaráda Barneyho a jde si vsadit na chrtí dostihy. V nich sice prohrává peníze, ale zachraňuje šťastnou shodou náhod Vánoce, když přinese domu chrta jménem Spasitel, který se tak stane neochvějnou součástí rodiny Simpsonů."❗ O tom, že i prohra může být výhrou. Špica! Plná palba. 👌 (22.04.2021) ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak takhle to všechno začalo. Teda ono to vlastně začalo jako série krátkých skečů v Tracey Ullman Show s naprosto příšernou animací v roce 1987. Ale tímhle dílem odstartovali Simpsonovi o Vánocích 1989 svou kariéru sólového pořadu. Celou epizodu táhnou hlavně Homer a Bart, ať už jde o jeho osobité pojetí vánoční besídky, tetování a nakonec prohru na psích dostizích, která se ve finále stane výhrou a získáním nového člena rodiny. Stejně jako třeba MASH i Simpsonovi trpí v úvodních dílech trochu porodními bolestmi a snaží se najít svůj styl, ale už po pár dílech se to rozjede do té nejlepší zábavy, která byla v 90. letech na televizních obrazovkách k dispozici. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (24)

  • Scéna, v níž Bart podstupuje odstranění tetování, je připoután ke stolu a míří na něj velký laser, odkazuje na podobnou scénu z bondovky Goldfinger (1964). (henrycruel)
  • V čase 2:21 si můžeme všimnout, že nalevo od Marge sedí žena bez nosu. (Duoscop)
  • V této epizodě má Barney Gumble blonďaté vlasy, zatímco v pozdějších epizodách má vlasy hnědé. (henrycruel)

Reklama

Reklama