Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Levák Bob uprchne z vězení, ukořistí atomovou bombu a vyhrožuje zničením světa, pokud nebudou splněny jeho požadavky – zrušení všech televizních stanic. V poslední chvíli zasahují do nepřehledné situace Simpsonovic děti, které zmaří útočníkovy plány. (Česká televize)

Zajímavosti (10)

  • Při přeletu stíhaček hraje „Rock You Like A Hurricane“ od Scorpions. (Duoscop)
  • V epizodě můžeme vidět stíhačky F-14 Tomcat, F-15 Eagle, britský Harrier a nakonec letadlo Wright Flyer, stroj z roku 1903 od bratří Wrightových. (Cheeker)

Simpsonovi - Mys hrůzy (1993) (epizoda) (S05E02)

  • Číslo na zatýkací fotce Leváka Boba je "A113". Jedná se o vtípek používaný napříč mnoha animovanými filmy. "A113" je číslo dveří učebny animace na škole "California Institute of the Arts", kam chodili tvůrci Simpsonových, ale i mnoho dalších, například Tim Burton. Stejně tak lze číslo A113 nalézt i v epizodách Je vinen Šáša? (1990), Poslední šance Leváka Boba (1995) nebo ve videoklipu The Simpsons: Do the Bartman (1990). (Alfréda)
  • V epizóde je vidieť číslo väzenskej uniformy „Leváka Boba" A-113. Ide o narážku na číslo učebne na Kalifornskom Inštitúte Umenia, kde sa vyučuje desing a animácie a ktorú navštevovali niektorí z tvorcov štúdia Pixar a Simpsonovcov. V Simpsonovcoch sa toto číslo objaví celkovo 3x. V epizóde Je vinen Šáša? ako číslo väzenskej uniformy „Klauna Šási" a v epizóde Mys hrůzy čoby číslo väzňa na formulári o podmienečnom prepustení „Leváka Boba". Všetky tri epizódy režíroval Brad Bird. (aesalus1976)

Reklama

Reklama