Salam Banghalore
Tvůrci:
James L. Brooks, Matt Groening, Sam SimonRežie:
Mark KirklandScénář:
Dan Castellaneta, Deb LacustaHrají:
Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Hank Azaria, Richard Dean Anderson, Pamela Hayden, Tress MacNeilleProducenti:
Tom Gammill, Richard Sakai, Richard Raynis, Larina Jean Adamson, David MirkinStřih:
Don Barrozo, Michael BridgeObsah
Šéf Burns se rozhodl, že s okamžitou platností zavírá svou elektrárnu ve Springfieldu a veškerý provoz přesouvá do Indie. Podle federálních zákonů si však musí nechat jednoho dělníka odboráře a toho vyslat na vybudování nového závodu v Indii. Homer má to „štěstí", že je na důležitou cestu vyslán – ovšem nebyl by to Homer, kdyby si nespletl Indii s Indianou.(Česká televize)
- přehled
- V této epizodě se objeví MacGyver ze stejnojmeného seriálu. V obou seriálech si postavu zahrál Richard Dean Anderson. (peeteno78)
- Píseň „Pal Bhar Ke Liye Koi Hamen Pyaar Kar Le“, která zní na konci epizody je převzata z bollywoodského filmu Johny Mera Naam (1970). (peeteno78)
žádní fanoušci
A.MacGyver
Super epizoda. Jak jako MacGyver, tak jako Jack O'Neill. RDA udělal pro Simpsonovi reklamu v StarGate myslím dosti :-) Hezká oplátka...(1.10.2017)
ArthasKarfa
Skvělá epizoda, která trošku hodně propaguje seriál MacGyver, pak trošku Stargate a skvělá je tam i podobnost s kultovním filmem Apokalypsa.(29.2.2020)
snebka
• Hodnocení IMDB 7,2 • V USA 9. dubna 2006 • 78/100(27.2.2018)
Frantisek.Fu
100%(23.4.2018)
matej773
Reference na MacGyvera s Richardem Deanem Andersonem, kterého jsem mezi námi ani neviděl (jako MacGyvera), ale byla tam reference na Star Gate, kterou miluju, takže palec nahoru!(31.1.2017)