Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V napínavém gotickém příběhu ze Středozápadu se kolem mladého muže (Tom Holland) shlukují podivné existence. Ale on je připravený chránit svoje blízké. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (410)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý, temný a ďáblem nasáklý “southern gothic” thriller, kde po celou dobu někdo páchá zlo a dějí se dost hrozný věci, přesto ale (zajímavě) nevyzní na úplně beznadějně depresivní notu. Vyniká tu nejen atmosféra a pánbíčkářský prostředí appalačských zapadákovů, ale i skvěle užitý vypravěč a výtečný herecký obsazení - všechny postavy táhnou a fungují. Pattinson vystřihl super kněze chlípníka. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Je dost pravděpodobné, že knižní předloha je působivější, záživnější a existenciálně hlubší, než film podle ní natočený, jak už to tak obvykle bývá. Ale číst jí nehodlám, takže si to nepotvrdím. Každopádně se nejedná o žádný syrový realismus a la McCarthy, na to jsou postavy příliš ploché a černobílé, jejich vzájemný propletenec příliš vyumělkovaný, no a navíc herecky mě nikdo z jejich představitelů stoprocentně nepřesvědčil (asi nejblíž k tomu měl mladý Skarsgård). Slušná filmařina i atmosféra, ale poněkud mdlý obsah. Ale poselství knihy/filmu je jasné - Ďábel má v oblibě bílé bigotní vidláky. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Mám výhrady, ale ten film až prekvapivo dobre funguje. Zachytáva viac generácií bolesti a oproti napríklad Place Beyond the Pines nenudí, a na rozdiel od vyznením podobného Brimstone-u, všetko to násilie dokáže divákovi predať a vynahradiť. Keď si ku koncu spomeniete na ten prvý príbeh, príde vám ako časť seriálu, ktorý ste sledovali kedysi dávno. Hercom kraľuje Pattinson, Holland s medzerami. Ps: Eliza má neskutočne rozbehnutú kariéru, už len to nepokaziť. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Peter Parker a řada nešťastných příhod. Divák uvidí všemožné šílenosti na americkém venkově, většinou dost násilného rázu. The Devill All the Time je taky pěkně antikřesťanský film, protože snad každý věřící je aspoň hloupý naivka, ale mnohem častěji slušnej magor. Je to vymyšlené tak, aby se poměrně dost dějových linek efektivně spojilo, i když k tomu poslouží trochu přhenané množství náhod. Dobře se na to kouká, máme tu motiv pomsty, který málokdy zklame, a taky velmi slušné herce. Tom Holland a Robert Pattison si očividně svoje divňousy užívají, každý tam rozjíždí i svou zábavnou verzi jižanského/středozápadního přízvuku. Fajn věc, ale na můj vkus příliš vykonstruované a hrané na efekt. (6/10) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Poněkud utahaná rodinná kronika v čase po druhé světové válce do války ve Vietnamu. Solidní herecké výkony, výborná kamera i hudba, autentická atmosféra té doby. Adrenalinový náboj mají násilné scény, milostné se kupodivu téměř nevyskytují. A mrtvých není málo....takže dojde i na kapky krve. Jako celek má ale Ďábel podobu rozbitého zrcadla, jehož střípky se k sobě jen zvolna přibližují zpět a mnohé chybí. Postrádal jsem souvislé napětí držící příběh pohromadě. Účtování se šikanou, farářem i úchylnou dvojkou mělo drajv, převažují však nemastné scény, kterým by slušel sestřih. Proč ale jde o gotický příběh (dle obsahu), se mi odhalit nepodařilo. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (20)

  • Pokey LaFarge, herec, ktorý hrá speváckeho pomocníka kazateľa Roya Lafertyho, je v skutočnom živote hudobníkom. (Arsenal83)
  • Robert Pattinson mal hrať inú, dôležitejšiu postavu, no zaujímavejšia sa mu zdala postava Prestona Teagardina. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama