Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o přátelství dvou děvčátek a o soupeření klukovských fotbalových mužstev ze dvou sousedních vesnic, z nichž každý se snaží pro sebe získat svého vrstevníka Janka, který přijel na kolotoči a hraje fotbal "jako Pelé"... Autorkou portrétu v památníku je Věra Plívová - Šimková. (oficiální text distributora)

Recenze (112)

sator 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné.... 65 % Název filmu inspiroval textaře Jiřího Štaidla k napsání textu písně pro Karla Gotta " Přijela pouť". Píseň se ale původně jmenovala "Mistr Green má splín", text ale neprošel a tak narychlo musel být přepsán. Bratr Jiřího, Ladislav po létech přiznal, že původní text se ani do písně nehodil, protože smutný obsah nekorespondoval s kolovrátkovou melodii a tak cenzura pomohla na svět velikému hitu. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Hodnotím dětskýma očima: jako jedenáctiletému klukovi se mi to líbilo a měl jsem z toho hluboký dojem. Díval jsem se na to teď znovu a připadalo mi to hodně hloupé. To neustálé křepčení a kolektivní dynamika působí spíš depresivně. Chování dětských postav jako vzorce chování pro dětského diváka se mi též nelíbilo. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jedinečný, dětský filmový muzikál. Velmi krásné písničky, které nerušily a byly opravdu příjemné na poslech. Nemůžu uvěřit, že je ten film tak starý, to jsem ještě nějaký ten pátek chodila po houbách! Zároveň jsem se bavila pohledem na tu hromadu známých tváří, třeba na takového Marka Vašuta nebo Miroslava Vladyku - takové mladé ucha, haha. Zuzka Bydžovská byla jako dítě stejně škaredá jako je i dnes a ten její jedinečný smích! chraplavý, hýkavý ... no, úsměv mi vydržel po celou dobu vysílání. Jak už jsem v nějakém jiném komentáři k staršímu ČS filmu uvedla, tyhle snímky miluji. Pokaždé mě zavedou do vzpomínek na podobně strávené dětství, kdy byl člověk neustále v běhu někde venku na louce a v lese. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Proč bychom se netěšili snad bychom se nebál, snad bychom se neděsili, snad abychom zpívali. Žluťásku, žluťásku, čičorečko..." Velmi roztomilý dětský film s úžasně hravými písničkami Petra Skoumala. Možná je zde těch písní na dnešní dobu až moc (příběh o soupeření dvou klučičích part by si bez nich možná i vystačil), takže si nejsem moc jistý, jak moc by se ještě líbil dnešním dětem. Ale já si užíval naprosto maximálně, nejen ty písně, ale celkovou letní mírně poetickou atmosféru s pohupujícími a točícími se pouťovými atrakcemi a hlavně těmi s poletujícími žluťásky. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočena letní pohoda. Doporučují v hnusných zimních večerech, možná vás nebude tolik otravovat věčné opakování dvou písniček. Ty písně jsou naštěstí docela povedené takže to přežijete i v horkých letních dnech, kdy naopak budete toužit po chladnějším počasí. Z toho vychází, že jediné co váš naštve (pokud jste soudní) je absolutně dementní chování malých fotbalistů, kteří prohrají zápas kvůli tomu, že fotbal není jejích nejsilnější stránka a hned se chtějí mstít klukovi z poutě, který jím chtěl pomoct (jak naznačuje písnička fotbal hraje jako Pelé, takže i ti antitalenti mohli vyhrát), ale podvodnicí z druhého mužstva ho zamkli v jeskyní. 60% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Andula (Ivana Maříková) má na sobě stejné šaty, které měla ve filmu Ať žijí duchové! (1977) blonďatá dívka, která zapisovala pod stromem do deníku zápis ze schůze o jednání o hradu. (Mia...)
  • Václav Vydra nejml. hrál vojáka základní vojenské služby, ačkoliv mu bylo v době natáčení 17 let. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno