Reklama

Reklama

VOD (1)

Slavná šéfkuchařka Sasha (Ali Wong) a hudebník Marcus (Randall Park) se setkávají po 15 letech a pořád to mezi nimi jiskří. Oba ale mají svůj svět a přizpůsobit se nebude lehké. (Netflix)

Recenze (66)

Heywood 

všechny recenze uživatele

Vtipná satirická komedie, která ukázala, že jsou v USA i jiní, než "zlí bílí" a "hodní Afroameričané". Ali Wong je mimořádně přesvědčivá a přijít o číslo Michelle Buteau by byla prostě šílená škoda. Keanu Reeves se při natáčení snobské restaurace musel bavit, protože to je přesně to, co nemá rád, takže to té sekvence dal, co se jen dalo. Výběr jídel a finálová sluchátka.. tak to byl koncert. Zdánlivá komornost příběhu "těch dvou" ve skutečnosti zasahuje širší kontext a režisérka o to i stála. Asiaté nejsou jen pilní, ale občas i hrabivě stupidní a rodiče hlavní hrdinky tam nejsou náhodou právě takto zobrazeni. Závěrečný rap si nenechte ujít, text je výborný, hudba pro milovníky asi dobrá (osobně tento styl nesnáším), ale u textu jsem se smál, až jsem pomalu plakal. Rozhodně si nenechte film ujít.. ()

JenYu 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi: módní styl hl. hrdinky, prostředí restaurece (i když tam mnoho ukázáno nebylo), hrdinové Asiaté a první půlka výstupu Keanu Reevese. Nelíbilo se mi: chemie mezi hl. protagonisty (téměř žádná nebyla), osudovou lásku jsem jim nevěřila a také mi přišlo nepravděpodobné, že ženu s takovým postavením a rozhledem okouzlí chlapík, co kouří trávu a má rozpadlé auto. Jinak standardní americká komedie dle šablony. ()

Reklama

Elio 

všechny recenze uživatele

Mělo to velký potenciál, od roztomilému začátku až k realistickému awkward středu celého příběhu. No a pak to šlo ke konci trochu z kopce. Always Be My Maybe mě zaujalo svěžím humorem, skvělou chemií mezi ústřední dvojicí a ironickým náhledem na první počátky jakéhokoliv vztahu. Bylo to vtipné, nové, originální. No a pak to sklouzlo k tomu klasickému průměru všech romcom na americkém trhu. Závěrečné zakončení před davem minimálně dvaceti lidí samozřejmě nechybělo. Ach jo. Já si tu šílenost vážně užívala, ale pak se to se to propadlo do tak šedivého průměru, že pořád nevím, jestli u mě tenhle film vůbec zabodoval, nebo se zřítil do šedi neoriginálních romantických komedií posledních let. Kdyby se to celé neobrátilo směrem - ona je v právu a musí to být podle ní a on dělá všechno špatně, klidně bych tomu ty 4 hvězdy dala. Tak třeba příště. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné jak film osídlil asijsko-americkou kulturu. Téma není nové, ale silné. Film je vhodný na malé plátno na patře s ostatními lidmi oblečených v ujetých pyžamech. Filosofické uvažování o životě, ztráty a patření někomu. Vzájemná chemie śtředních šarmérů Park - Wong je dobrá. Nemusejí řešit existenční problémy a žijí si tak nějak ve vzduchoprázdnu. Vlastně jsem ani nedokázal odhadnout, jestli jsou hrdinové pro asijsko-africké publikum pohlední nebo ne. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro doplnění filmotéky Netflix nemá problém točit celou řadu filmů s ne úplně známými herci amerického filmového průmyslu. Mnohokrát ale dokáží mile překvapit. Zde to navíc bylo umocněno příjemným nápadem, ve kterém se Randall Park a Ali Wong vysloveně našli. Opět tedy počítejte s romantickou komedií, na kterou se ale v tomto případě dá koukat. Dokonce je to tu i s občasnými vysloveně vtipnými scénami, kde ty nejlepší momenty jsou, když se na scéně objeví Keanu Reeves. Ten to tady hodně pozvedl a toho filozoficky založeného parchanta si doslova užil. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • Ústřední herecká dvojice Ali Wong a Randall Park, kteří se zároveň podíleli na scénáři, přiznali, že Keanu Reeves byl pro ně první volbou, ale ani ve snu nedoufali, že by jejich nabídku mohl přijmout. Reeves si přečetl scénář a souhlasil s rolí poté, co zhlédl speciál stand-up show Ali Wong Baby Cobra (2016). (Huntelaar)
  • Keanu Reeves natočil všechny své scény během čtyřdenní pauzy v natáčení třetího dílu série John Wick (2019). Z časových důvodů to zapadlo do natáčení právě v San Franciscu. (Huntelaar)

Reklama

Reklama