Reklama

Reklama

Krvavá nevěsta

  • USA Ready or Not (více)
Trailer 1

Grace (Samara Weaving) si bere za muže Alexe Le Domase (Mark O'Brien), pohledného a úspěšného mladíka z bohaté rodiny, která své jmění získala vymýšlením a prodejem deskových her. Leckterá dívka o takovou lásku a její svatební naplnění marně usiluje či aspoň tajně sní. Grace navíc tímto sňatkem konečně získává rodinu, protože krutý osud z ní před časem učinil sirotka. Le Domasovi sice nepůsobí úplně běžným dojmem, ne každý z nich se z tohoto sňatku raduje, ale Grace je šťastná a zamilovaná a tak tomu nevěnuje příliš velkou pozornost. Po svatebním obřadu se Grace dozvídá, že je nyní již téměř oficiální součástí rodiny Le Domasů. A aby její přijetí bylo úplné, musí si s nimi ještě po půlnoci zahrát některou z jejich tradičních rodinných her, kterou si sama vylosuje. A její volba padne na hru na schovávanou. Pravidla jsou jednoduchá, nevěsta se musí schovat tak, aby ji do svítání nikdo z její nové rodiny nenašel. Jak prosté. Grace ale netuší, že zatímco si ve velkém sídle Le Domasů hledá vhodný úkryt, její budoucí příbuzní a jejich služebnictvo vytahují různé střelné, bodné i sečné zbraně. A jen co dozní tradiční „Před pikolou za pikolou nikdo nesmí stát“, vyrazí na lov nevěsty, který má skončit velmi krvavým zapikáním. Grace naštěstí brzy pochopí, která bije, a rozhodně svou kůži nechce prodat lacino. Když zdánlivě křehkou nevěstu zaženete do kouta, nemůžete se pak divit, když se začne bránit. Tahle svatební noc bude krvavá a dlouhá a je dost možné, že na jejím konci nezbydou žádní živí svatebčané. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (576)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vzpomněl jsem si na filmy Sama Raimiho, tedy na ty jeho dobré filmy, a nepřestával jsem málem až žasnout nad tím, jak dobře se bavím. Krvavá černohumorná schovávaná rozhodně umí překvapit i napnout a nebýt pár trochu slabších a předvídatelnějších částí (útěk do lesa), neměl bych co vytknout. Kromě Samary Weaving (na rozdíl od netflixovské The Babysitter je tentokrát za hrdinku a mě napadá, že oba filmy toho mají hodně společného a byl by z nich ideální program na celý večer) a dalších sice méně známých, ale výborně (se) bavících herců, musím vyzdvihnout hudbu Briana Tylera, která dělá v pravých chvílích tu pravou atmosféru. Scéna rituálu a toho po něm je bez přehánění nezapomenutelná. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bílý bohatý muž zase jednou za své rozmary dostává na frak, ale všechny ty satirické, hororové, thrillerové i komediální noty byly zahrány s mírnou falší a bez upřímné vášně. Konec skladby ovšem uspokojivý, takhle nějak si představuji rozvod ve zkráceném řízení.. Vzhledem k typologii se dá očekávat, že fuckující a při smíchu chrochtající Elrondova Roklinka bude v následujících letech bojovat o místo na slunci s Margot Robbie.. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Popravde receno, po docela stylovejch ukazkach jsem od toho cekal vic. Po relativne nijaky uvodni casti, kde padne jen par forku a zacne se nam predstavovat posahana rodinka konecne zacne hra na schovavanou, ktera je prijemne krvava, misty trochu halucinoidni a cekal jsem, ze se to konecne rozjede, obzvlast, kdyz nevesta nasadila kecky a vytahla brokovnici. Bohuzel v tu chvili tvurci jak kdyby ubrali plyn a misto nejaky gradace film az do konce jede vicemene stejnym tempem, kdy misty docela brutalni sceny a sem tam nejakej forek stridaj sceny prinejlepsim nezajimavy. Je to skoda, kdyby z toho tvurci v druhy pulce udelali trochu akcnejsi komedii, kdy si to pujde nevesta poresit, mohlo to bejt o uroven lepsi. Ne, ze by film vylozene nudil, jenom proste to neni ani buhvijak vtipny, ani nijak zvlast napinavy nebo strasidelny a tak se to zachranuje jen docela fajnovou brutalitou a hektolitrama krve. Navic i postavy jsou vam vicemene ukradeny, Weaving mozna vypada docela cool, ale tvari se desne krecovite a moc sympatii si taky neziska. Takze celkove oddechovka na jedno skouknuti klidne, ale zadnej zazrak. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nebýt pozitivní recenze, pravděpodobně bych Krvavou nevěstu s klidem vynechal a odsoudil jako jeden z mnoha generických hororů. A tím rozhodně není, jelikož režisérská dvojka Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett jsou talentovaní chlapíci, jež dokáží stokrát viděný námět natočit zábavnou a poměrně neokoukanou formou, která člověka na 90 minut hravě zabaví. Navíc mám slabost pro mystéria, takže to na mě skvěle fungovalo. Na druhou stranu to není žádná klasika a po prolétnutí v kinech to hravě zapadne v televizních reprízách, takže si doporučuji posvítit. PS : Samara Weaving, je skutečně mimořádná a pevně stvrzuje, že je neteří Huga Weavinga.. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Zámožná rodina Le Domasovcov sa chystá prijať nového člena. Grace (Samara Weaving) si za muža berie Alexa (Mark O'Brien) a ich svadba je plná radosti. Keď ju rodina večer pozve zahrať si hru, pozvanie prijíma, aj keď si prvú svadobnú noc predstavovala trochu inak. Chápe ale, že keďže rodina získala svoje bohatstvo práve prostredníctvom predaja stolných hier, znamená to pre nich mnoho. Ešte ale netuší, že sa nevinná rodinná hra zmení na hru o život. - Velmi podarený horor. Mám z tohto filmu skvelý pocit hlavne preto, že si to režiséri odmakali a dostali sa z americkej indie scény do kín po celom svete vďaka svojmu talentu a úsiliu. Tvorcovia zvolili velmi dobrú tematiku, pretože tento subžáner je jeden z mála, ktoré ešte nie sú úplne vyčerpané a dokážu prísť s niečím novým. Samara Weaving je fenomenálna a som rád, že je v hororovom žánri velmi aktívna, pretože ona sem patrí vďaka svojmu menu už od narodenia. Velká škoda, že sa neobjaví v sequeli k The Babysitter. Bol som prekvapený aj množstvom gore, ktoré je na kinohoror na velmi chutnej úrovni a je sa na čo pozerať. Pred koncom som váhal medzi troma a štyrmi hviezdičkami, ale finále ma velmi pobavilo a každému sa ušlo to, čo si zaslúžil. Tiež ma zaujalo viacero zvratov, ktoré úplne rozhodili moje predpoklady o tom, ako to celé skončí, takže po dlhej dobe svieži horor, ktorý na konci dokáže prekvapiť. PS: Takto nejak si predstavujem rodinné oslavy u Clintonovcov. Nanešťastie je tu namiesto odvážnej nevesty nejaké neplnoleté dievčatko od Epsteina, ktoré sa ďalšieho dňa v žiadnom prípade nedožije. + Samara Weaving + herec z The Ring a Yoga Hosers + herečka z Saw VI, Nurse 3D a Wolves + herec z Regression + herec z Our House ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Svatební šaty hlavní hrdinky jsou postupem noci čím dál více zničené. Aby se to podařilo přesvědčivě zachytit, vytvořila kostýmní návrhářka Avery Plewes pro Grace (Samara Weaving) sedmnáct verzí šatů. (D.Moore)

Související novinky

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Jaký film chystá Daisy Ridley?

Jaký film chystá Daisy Ridley?

04.05.2020

Máme 4. května, Den Star Wars, takže začneme rovnou novinkou o hvězdě poslední trilogie herečce Daisy Ridley. Ta má po letech strávených zachraňováním galaxie daleko, daleko odsud coby mladičká Rey… (více)

Pátý Vřískot od tvůrců Krvavé nevěsty

Pátý Vřískot od tvůrců Krvavé nevěsty

13.03.2020

Už jste si taky mysleli, že se nedočkáte? Kultovní hororová série Vřískot se nakonec ale přece jen vrátí do kin s pátým dílem. Natočí ho režiséři Krvavé nevěsty Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett… (více)

Nové Mise uvítají starou tvář

Nové Mise uvítají starou tvář

03.02.2020

A teď jedna z těch hezčích castingových zpráv za poslední měsíce. Sedmý a osmý film v sérii Mission: Impossible přivítají zpět starého známého. Do akční franšízy Toma Cruise se totiž vrací kanadský… (více)

Reklama

Reklama