Reklama

Reklama

Krvavá nevěsta

  • USA Ready or Not (více)
Trailer 1

Grace (Samara Weaving) si bere za muže Alexe Le Domase (Mark O'Brien), pohledného a úspěšného mladíka z bohaté rodiny, která své jmění získala vymýšlením a prodejem deskových her. Leckterá dívka o takovou lásku a její svatební naplnění marně usiluje či aspoň tajně sní. Grace navíc tímto sňatkem konečně získává rodinu, protože krutý osud z ní před časem učinil sirotka. Le Domasovi sice nepůsobí úplně běžným dojmem, ne každý z nich se z tohoto sňatku raduje, ale Grace je šťastná a zamilovaná a tak tomu nevěnuje příliš velkou pozornost. Po svatebním obřadu se Grace dozvídá, že je nyní již téměř oficiální součástí rodiny Le Domasů. A aby její přijetí bylo úplné, musí si s nimi ještě po půlnoci zahrát některou z jejich tradičních rodinných her, kterou si sama vylosuje. A její volba padne na hru na schovávanou. Pravidla jsou jednoduchá, nevěsta se musí schovat tak, aby ji do svítání nikdo z její nové rodiny nenašel. Jak prosté. Grace ale netuší, že zatímco si ve velkém sídle Le Domasů hledá vhodný úkryt, její budoucí příbuzní a jejich služebnictvo vytahují různé střelné, bodné i sečné zbraně. A jen co dozní tradiční „Před pikolou za pikolou nikdo nesmí stát“, vyrazí na lov nevěsty, který má skončit velmi krvavým zapikáním. Grace naštěstí brzy pochopí, která bije, a rozhodně svou kůži nechce prodat lacino. Když zdánlivě křehkou nevěstu zaženete do kouta, nemůžete se pak divit, když se začne bránit. Tahle svatební noc bude krvavá a dlouhá a je dost možné, že na jejím konci nezbydou žádní živí svatebčané. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (576)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

„Kytice svatební, tradičně rudá... nevěsta karetní, sladká i tvrdá. Samet a závoj... manželské lože? V mušketě náboj... sekera, nože!“ Nádherně romantický svatební film. Doporučuji zejména všem vdavekchtivým hororovým fanynkám. Ahoj Faustko :-). Též použitelné coby návod na zpestření svatební noci, aneb pro nás hravé to pravé! Tetička se sekerou širočinou a sveřepým výrazem, zkoksovaná nešika, likvidující místo nevěsty služebnictvo, smrdutá kozí jáma a praktické využití nevěstiny dírky (tedy tu její prostřelenou dlaň, neb na nic jiného nedojde), majordomus s opařeným ksichtem, ale stále akční a loajální, instruktážní video „Seznamte se se svojí kuší“ a skotačivá písnička o hře na honěnou „Run! Run! Run!“, tak má vypadat pořádná svatba! Tradice jsou fajn. Btw, na zámku Kozel u Plzně každý víkend bývají svatby. Při výletech s mojí druhou manželkou mě tam často tahala, „na kukačku“, čili podívat se na nevěstu, jak ji to sluší, než vleze do Kozla a do chomoutu. Nikdy jsem to nechápal, co všechny holky na těch svatbách mají. Teď už to vím... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Toto mě dost minulo (původně jsem to vlastně ani vidět nechtěl, ale nakonec jsem se tomu rozhodl dát šanci). Humor mi povětšinou přišel nevtipný (a protivně vulgární), všechny postavy do jedné mi byly nesympatické (btw. ten závěrečný zvrat v Alexově vztahu k jeho novomanželce byl zcela nepochopitelný a stupidní, podobně jako v případě jeho bratra, který ho prodělal též), a vadí mi i vyznění filmu, že všichni bohatí lidé jsou nějak "poznamenaní", takový názor mě skutečně irituje, i kdyby byl maskovaný nadsázkou (podobně jako nesnáším výrok přisuzovaný Balzacovi: "Za každým velkým majetkem se skrývá zločin"). Navíc jsem měl celou dobu pocit, že sleduji jakýsi bizarní remake ruského hororu Nevěsta, a i bez toho bych měl silné tušení, že už jsem něco takového musel v minulosti vidět - děj je v každé scéně dokonale předvídatelný, a celkově ten film podle mě nepřišel s ničím, co by tady už nebylo předtím. Příště bych se mu obloukem vyhnul. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Pro mě něco na způsob Evil Dead 2 - ulítlá, ale vůbec ne hloupá brutální a krvavá hororová jízda plná nadhledu a skvělého absurdního černého humoru. V jádru je to samozřejmě totální pitomost, ale napsaná, natočená i zahraná se zjevnou chutí a očividným talentem. Hlavně to má skvělé postavy (především hlavní hrdinka a Daniel), které jsou výborně využité, a v podstatě každý dějový aspekt (zvraty, jednání postav) tu má nějakou svou vnitřní logiku. Takže i když jsou věci, co se zde odehrávají, v mnoha ohledech utržené ze řetezu, nekompromisní, nekorektní (nakládání s dětmi), skoro až zvrhlé, vždy to dává v rámci filmu alespoň trochu smysl a nikdy to nesklouzne k otravné slátanině. Super oddechovka pro fanoušky trochu ostřejší a divočejší zábavy a rozhodně jedno z nejpříjemnějších překvapení letošního roku. 80 % ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Ready or Not mě velmi příjemně překvapilo, a to především proto, jak umně kombinuje napětí, gore a humor. Ve výsledku se ale nejedná o žádnou krvavou taškařici – humor je filmem sice prostoupen dost, ale rozhodně z děje nedělá úplnou frašku, spíš mu dodává nadhled a zvyšuje tím divácký zážitek. Příběh je sám o sobě dostatečně promyšlený a nastolená mytologie byla rozhodně zajímavá. Ze začátku mi to přišlo lehce o ničem a na první nadechnutí jsem z toho trošku cítil smrádek fádnosti – dopředu jsem počítal s mnoha nedostatky a dírami –, ale tím, jak se příběh vyvíjel, se tyto zdánlivé nedostatky začaly hezky vyjasňovat a pomalu do sebe vše krásně zapadalo, až jsem musel uznat, že je to vlastně promyšlenější, než jsem předem čekal. Měl jsem pocit, že rozehraná zápletka nemůže utáhnout celovečerní film, ale naštěstí měl děj připravená esa v rukávu. Jak stopáž plynula, užíval jsem si to víc a víc a i samotné zakončení bylo více než uspokojivé. Ready or Not je morbidně zábavná laskomina a opravdu kvalitní komediální horor, který stojí za to vidět. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná odlehčená hororově komediální zábava, jaká už tu dlouho nebyla. Tvůrci tímto složili reparát za nepříliš povedený Devil's Due a navázali na svůj segment z první antologie V/H/S, kterým na sebe před lety poprvé upozornili. Krvavá nevěsta je vkusná taškařice, jež hravě využívá vlastně tak trošku nablblého námětu (který se ale zcela akurátně hodí pro film, jenž se nebere smrtelně vážně), panoptika ujetých zbohatlíků a nesmírně sympatické hrdinky v podání Samary Weavingové. Výsledkem je svižná jízda, které se jen těžko odolává. Osobně bych možná uvítal, kdyby to bylo ještě o trochu divočejší, ostřejší a ulítlejší (zas tak krvavé, jak se budou snažit naznačovat někteří mainstreamoví komentátoři, to fakt není). Jakmile se ale hrdinka dostane do ráže a začne neskutečně roztomile fuckovat na všechny strany, jdou veškeré výtky k ledu. Užil jsem si to moc. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Svatební šaty hlavní hrdinky jsou postupem noci čím dál více zničené. Aby se to podařilo přesvědčivě zachytit, vytvořila kostýmní návrhářka Avery Plewes pro Grace (Samara Weaving) sedmnáct verzí šatů. (D.Moore)
  • Když je Grace (Samara Weaving) v autě, je později kvůli krádeži zablokováno, aby nešlo řídit do příjezdu policie. Řidič, který ji měl přivézt zpět, ho najednou v pohodě řídí. (Zix.)
  • Natáčelo se od 15. října do 19. listopadu 2018 v oblasti Toronta a okolí. (Zix.)

Související novinky

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Jaký film chystá Daisy Ridley?

Jaký film chystá Daisy Ridley?

04.05.2020

Máme 4. května, Den Star Wars, takže začneme rovnou novinkou o hvězdě poslední trilogie herečce Daisy Ridley. Ta má po letech strávených zachraňováním galaxie daleko, daleko odsud coby mladičká Rey… (více)

Pátý Vřískot od tvůrců Krvavé nevěsty

Pátý Vřískot od tvůrců Krvavé nevěsty

13.03.2020

Už jste si taky mysleli, že se nedočkáte? Kultovní hororová série Vřískot se nakonec ale přece jen vrátí do kin s pátým dílem. Natočí ho režiséři Krvavé nevěsty Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett… (více)

Nové Mise uvítají starou tvář

Nové Mise uvítají starou tvář

03.02.2020

A teď jedna z těch hezčích castingových zpráv za poslední měsíce. Sedmý a osmý film v sérii Mission: Impossible přivítají zpět starého známého. Do akční franšízy Toma Cruise se totiž vrací kanadský… (více)

Reklama

Reklama