Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wayne (Robert Redford) a Eileen (Helen Mirren) Hayesovi prožívají pravý americký sen. Vychovali dvě děti a od základů vybudovali úspěšnou společnost. Na své úspěšné životní pouti ale museli mnohé obětovat. Když ve všech ohledech průměrný gauner Arnold Mack (Willem Dafoe) Waynea unese a požaduje za něj výkupné, obrátí se život celé rodiny vzhůru nohama. Zatímco Wayne vede nejdůležitější jednání svého života, snaží se Eileen ve spolupráci s agenty FBI zajistit jeho záchranu. Zatímco oba manželé bojují o Wayneův život, jejich vztah prochází zásadní zkouškou, která bude oběma velmi prospěšná. Pokud ji Wayne přežije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uzivatel genetiuque mal pravdu : Ziadny bezduchy vykrik do tmy sa nekonal, ono lae nejde ani o filmovy kult, po ktoreho zhliadnuti by od zurivosti ocervenel i taky Frank Capra ze jo. podla poctu hodnoteni /k 2. 12 2018 tam vidim 1025 hodnoteni/ to asi neoslovilo masy a podla mna ide o Jan Bruggeho pokus o fryler s trochou nejakeho toho priemerneho gangstra v podani Willema Dafoea /Posledni Pokuseni Krista/. Nedam 4 hviezdy, lebo nudy bolo na moje pomery az moc, v strede vladli vatovo plane plky a CervenyFord /Butch Cassidy a Sundance Kid, Tri dny Kondora, Podraz/ spolu s Helen Mirren /RED - ve vysluzbe a extremne nebezpecni/ zase nijako neoslnili. Ono je to priemerny film, s miernym nabehom do podpriemeru. Kazdopadne scenar tuctovy, takych sa pisu stovky, ak nie tisice . 60 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Takto nejak si predstavujem psychologickú drámu HBO, kde neodmietnu účinkovať megahviezdy, aj keď vedia, že ich film sa nedostane do kín. Film išiel v kinách, kde prepadol. Tomu sa vôbec nedivím, napriek tomu, že je kvalitný. Na prvý pohľad prevarený námet sa snaží vyhýbať klišé a na konci priniesť originálnu myšlienku. Únos mi aj napriek tomu prišiel akosi málo výživný. ()

Reklama

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Taková růžová knihovna přetřená trochu na modrozeleno a do detektivního hábu. Ale jako ... - celkem klid, srozumitelný příběh, nějaký vývoj, rozuzlení a hlavně, neurážela mě žádná prvoplánová imbecilita. Byl to prostě normální film, ovšem ničím taky nijak zvláštní. Ale i to není někdy na škodu s dobrými herci na place. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Historie jednoho únosu. Režie, scénář a trio vynikajících charakterních herců se vyhýbá jakémukoli pozérství, lacinému „hollywoodskému“ útoku na city. To by bylo fajn, mám rád, když se dobrá myšlenka prezentuje zdrženlivě, neokázale. Jenže tady právě chybí ta dobrá myšlenka, cokoli, co by stálo za tak důstojné a hvězdné sdělení. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem sehnal v klubu českých turistů. Vášnivý turista Willem Dafoe si na jeden výlet unese jako rukojmího Roberta Redforda. Během jejich společného výletu se dozvíme proč to udělal a co na tenhle výlet říká Redfordova rodina. Robert Redford a Willem Dafoe zahráli své role velmi dobře. Ovšem celkově zůstalo jenom u jednoho únosu. Mně film neunesl . ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v okolí Asheville v Severní Karolíně. (Terva)
  • Film je volně inspirován skutečným únosem Gerrita Jana Heijna, který se odehrál v Nizozemsku roku 1988. (Terva)
  • Jedním z čísel uvedených v horní části výkupného je 814-949-9207. Jedná o číslo faxu do Lakemont parku v Altooně v Pennsylvánii. (Kritiq)

Reklama

Reklama