Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sabrina je dcerou šoféra, který pracuje u ukrutně bohaté americké podnikatelské rodiny. Od mládí miluje bohémského mladšího syna rodiny Davida. Nikdy mu ale o své lásce neřekne, jen k němu vzhlíží. Sabrina ze stromu pozoruje večírky a život smetánky. Otec ji pošle na zkušenou do Paříže. Zaměstná ji časopis Vogue a Sabrina se z ošklivého kačátka za dva roky změní v pohlednou, sebevědomou ženu. Vrací se do Ameriky a proutník David se mezitím seznámil s velice bohatou doktorkou Elizabeth. Víc než on o manželství stojí jeho rodina, která touží po spojení velkých majetků. Návrat Sabriny je ale čárou přes rozpočet, protože David se do ní zamiluje a plánovaná svatba se hroutí. Starší bratr Linus, který vede rodinnou firmu a nemá moc času na známosti dostane nápad: obětuje se, chce, aby se Sabrina zamilovala do něj a Davida pustila k vodě. Jeho plánem je odklidit Sabrinu zpět do Paříže. Pak ale zjistí, že to, co nejdřív hrál, se stalo skutečností a Linus Sabrinu upřímně miluje... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Greg25 

všechny recenze uživatele

Člověka až zaráží, že některé repliky dialogů jsou doslova stejné jako ve zdařilejším předchůdci. Ale je mi líto, přestože Harisson Ford je výborný herec a Julia Ormond taktéž, tak to není ono, Ford nemá takové charisma jako Humphrey Bogart a Julia není tak roztomilá jako Audrey Hepburn. Rozhodně příjemný romantický film s dobrou atmsoférou, který ale na originál nemá. 65% ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Nech sa snazi o remake Wilderovho filmu ktokolvek, snazi sa o pruser a ked ide o Wilderov film ako je Sabrina, snazi sa o pruser obrovsky. Pollackova Sabrina je oproti svojmu predchodcovi otravna, nudna, tragicky nevtipna a neromanticka. Dokonale trio Hepburn, Bogart, Holden nahradene kacatkovskou Ormond, pousmievkajucim sa Fordom a slizkym Kinnearom, je proste nenahraditelne a neopakovatelne. Je mozne, ze moje silne negativisticke nalady vyvolal v podstate kratky cas (asi mesiac) od zhliadnutia povodnej Sabriny, avsak nic to nemeni na tom, ze pri "novej"-"modernej" Sabrine som sa nudil a film som do jeho konca pretrpel. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Příjemná a vtipná romantická komedie, tvůrci si něco vypůjčili (obšlehli z originálu), něco nového přibalili a ve finále to dopadlo dobře.. Herecký trojlístek - půvabná Julia Ormondová, sympatický Harrison Ford a roztomilý svůdník Greg Kinnear - mě bavil a líbil se mi.. Za zmínku ještě určitě stojí okouzlující hudební podmaz pana Williamse a povedený český dabing, klobouček.. (2x) ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Ošemetný svět remaků. Předělávky patří bezesporu do filmové světové produkce. Jsou lákavé a jejich existenci podporuje řada důvodu a skutečností. Mimo jiné mužů zmínit např. vydělat tvůrcům něco peněz na slávě předešlého snímku. Nebo také nezanedbatelným důvodem je i touha udělat si oblíbené dílo po svém a vnést do něho trochu svého srdce. Vyrobit remake je pro všechny vždy výzva a zároveň se člověk nesmí bát, jelikož divák při sledování předělávky má své oko a ucho vždy kritičtější. Nebo když budu hovořit za sebe tak já ano. Při projekci mívám problémy vymazat předchozí snímek úplně z mysli a trpím tendencí srovnávat. V tomto případě jsem byl ušetřen, jelikož slavnou prvotinu jsem neměl ještě možnost vidět. Realizace remaku se ujal zkušený režisér Pollack. Ačkoliv se určitě snažil seč mohl jeho snímek nedopadl nejlépe. Realizace ztvárnění v tomto případě vítězí nad obsahem a hereckými výkony. Film je udělán poctivě a s předpokládaným řemeslným umem. Režisér nenechal nic náhodě a scény natočil s láťkou kvality docela vysoko posazenou. Kamera, střih, světla vše v pořádku. Doprovodná hudba také bezproblémů osciluje nad průměrem. Ale samotný příběh již přímku průměru nedokáže nikde překročit. Ději ani nepomáhají výkony herců. Hlavní ženská postava hraje ze všech zúčastněných nejlépe a je nejvíce uvěřitelná. David je naopak nevýrazný a jeho starší bratr zase nereálný. Ford roli odehrál velmi pracovně a jeho vzplanutí jsem mu nevěřil. Takže velmi dobře udělaná forma ztvárnění ukrývá jen průměrný romantický příběh, který mě ničím nedokázal překvapit. Výkony herců nevýrazné. Osobně si myslím obligátní tři hvězdy jsou možná až až. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Něco tomu remaku Wilderovy klasiky chybí, snad více romantická atmosféra, snad větší přesvědčivost. A tak ho nezachrání ani překrásná Ormondová, ani výtečný Kinnear, ani stárnoucí Harrison Ford. Příběh Sabriny, právě dospělé dcery šoféra sloužícího u dvou bilionářů, která se zamiluje do obou z nich a s nimi jedná jako rovná s rovnými, možná to je to, co mi vadilo. Nebo to byly Fordovy nepříjemné brýle? Či snad jsem Kinnearovi neuvěřil heterosexuála, když tak výtečně zahrál "toho teplouše odvedle" v Brooksově filmu Lepší už to nebude? - Asi tomu chyběl za režisérskou židlí Wilder. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=-AP8ulApEOk ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • 13 Rue des Beaux Arts je adresa L'Hotela v Paríži. (misterz)
  • Skladbu "Theme from Sabrina" zložil John Williams na počesť svojej zosnulej manželky, herečky Barbary Ruick. (Kubrickon)

Reklama

Reklama