Reklama

Reklama

Ulice strachu – 1. část: 1994

  • USA Fear Street Part 1: 1994 (více)
Trailer 2

VOD (1)

Po sérii brutálních vražd se dospívající dívka a její přátelé postaví zlu, které jejich nechvalně proslulé město dusí už celá staletí. Vítejte v Shadyside. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (232)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem trochu na rozpacích, ale na druhou stranu slasherů v poslední době moc nevzniká, svoji zlatou éru od 70. do 90. let mají za sebou. A já mám tenhle subžánr rád. Takže omladina, potažmo celé městečko čelí kletbě čarodějnice sahající do 17. století. Masakry na sebe nedají dlouho čekat, první ochutnávka je v obchoďáku. Samozřejmě to beru jako poctu všem těm báječným Pátkům 13., Krvavým táborům, Vřískotům a maniakům. Přímé odkazy i zmiňované tituly s hororové pokladnice proto potěšily. Krví se nešetří, i když se mohlo jít více na dřeň - vše tak zachraňuje báječný kráječ na hlavu. Nejvíce mi vadily nevyváženost, kolísavé napětí a nedostatek děsu. Ale zase když padaly i postavy, u kterých se to až tak nečeká, vše se vyrovnává. Konec jsem sice čekal absolutní, tedy - nikdo to tu nepřežije, ale budiž. Radost mi udělala muzika mj. Bush, Garbage, Nine Inch Nails, Soundgarten, Radiohead, Iron Maiden, White Zombie, Portishead, Pixies, Alice Cooper, The Prodigy... z původních 3 jsem po úvaze navýšil o hvězdu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Castingová katastrofa. Ten film má za hlavných hrdinov nesúrodú a nesympatickú skupinu ľudí. Dokázal by som akceptovať, ak by sa to aspoň hralo na realizmus( aj napriek tomu o aký žáner sa jedná) a neutekali by postavy v preplnenej nemocnici alebo v meste počas toho ako kričia a každý ich pritom ignoruje. Uberá to filme na dôveryhodnosti. Kde sú rodičia postáv? A celá tá mýtická zápletka je veľmi prvoplánová než aby sa dala brať vážne. Humor tu absentuje a krvavé scény sú dve a sú natiahnuté až na jednu minútu na konci. Slasher nie je môj obľúbený subžáner. Ale keď už do nejakého idem očakávam nechutnosti a explicitnosť. Predzvesť týchto vecí spôsobuje napätie. To, že sa tu nenachádzajú je skvelou ukážkou toho, že sa očividne dá spraviť dvojhodinový film bez poriadnej scény. 2* lebo to nenudilo a ešte sa možno čo to vysvetlí vo zvyšných dvoch častiach. Každopádne som dosť sklamaný. Maya Hawke tam bola príliš krátko a atmosféra 90. rokov niekde zmizla. Neviem kam. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Co se musí Netflixu jakožto mašinérii na filmový rychlokvašky na jedno použití nechat, je, že dokáže i ze stupidního námětu patetickýho béčkovýho pubertálního hororu vyždímat ze svých předplatitelů a diváků sto jednotek pozornosti (fanoušci Mikýře pochopí).... Čert to vem, jako symbolická pocta kultovním slasherům funguje 'Fear street: 1994' na výbornou. Ano, vím - závěr je kurevsky antiklimatický a poskytuje doslova nulovou satisfakci - leč narace a chronologie celý trilogie se bude odehrávat reverzně, což doslova vybízí k rozvinutí komplexity čarodějnický mytologie maloměsta Shadyside, jehož fikční koncepce mě - blbuvzdornosti navzdory - doopravdy baví. V resumé jde o ale báječný guilty pleasure pro cinefilní masochisty. Určitě bych v budoucnu uvítal víc letních Netflix eventů tohoto feel good ražení.... ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(3,5/10). Tyhle typy horrorů nemám vyloženě nerad, ale taky je nevyhledávám. Očekával jsem asi něco trochu jiného. Bylo celkem jasné, že film nebude hrát na úplně vážnou notu, ale některé scény mi přišly opravdu komické. Třeba jsem vůbec nevěděl, že je to pocta starým klasikám. Na druhou stranu ta trilogie je docela sympatická. Jsem zvědavý s jakou kvalitou a zápletkou přijdou tvůrci příště. Jako návnada na další díly to funguje, ale kvalitní horor to rozhodně nebyl. Přišlo tam hodně nečekaných zvratů, které jsem fakt nečekal, ale jinak docela zívárna. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Politicky korektný snímok. Výraz, ktorý balzamuje už pomaly celú svetovú filmovú tvorbu. Výhliadky nemenné. Tá korektnosť, je tu ale aspoň zatienená nadpriemernou slasherovou zábavou, v podobe skvelého homage všetkých tých osemdesiatkových a deveťdesiatkových mäsiarčin. Na toto nemusíte byť len fanúšik, toto má kadenciu aj tendenciu pohltiť i nedotknutých žánrových panicov a panny orleánske. Časť prvá - výborné retro, ktoré nepôsobí ako zo sekáča. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Natáčanie prebiehalo v štáte Georgia, primárne v Atlante a jej predmestí East Point a tiež v štátnom parku Hard Labor Creek neďaleko mesta Rutledge, taktiež v Georgii. (Real Tom Hardy)
  • Ve 43. minutě je ve filmu zmínka o Tedu Bundym. Jde o sériového vraha, který se doznal k vraždám nejméně 30 lidí. (pornogrind)
  • Shadyside existuje aj v skutočnosti a nachádza sa v americkom štáte Ohio. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Netflix plánuje pokračování Ulice strachu

Netflix plánuje pokračování Ulice strachu

19.07.2022

Horor coby žánr bude zřejmě věčný. Zaprvé se dá ohnout do jakékoli podoby a zápletky, zadruhé je levný, a zatřetí si diváky vždycky najde. Ví to hollywoodská studia, a zjišťuje to už i Netflix, který… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama