Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Eva a Honzík si pro zábavu vymodelují z neznámé hmoty dvě chobotničky. Nic netuší, že hmota je živá a dokonce mluví. Kolem nich se začnou dít prapodivné věci. Film vznikl sestřihem stejnojmenného tv. seriálu, vyrobeného pro Německo. Pokračování viz Veselé vánoce přejí chobotnice. (oficiální text distributora)

Recenze (167)

montel 

všechny recenze uživatele

Rodina Holanových jede konečně poprvé k moři. Na místě najdou dokonalý ráj, vylidněné pláže a spoustu ryb. Bohužel si nevšimli zákazu vjezdu kvůli havárii ropné plošiny, která znečistila pláže a zabila vše živé. Malý Honzík (Milan Šimáček) a jeho sestra Eva (Žaneta Fuchsová) však mají důvod k radosti i když se musejí vrátit předčasně domů do Prahy. Na pláži najdou neznámou hmotu z které si vymodelují dvě chobotničky, které ovšem žijí a tak si děti domů vezou novou atrakci... Děti baví formeláci, dospělé zase duo Veškrnová-Zedníček. I proto je tato rodinná komedie již dlouho nesmrtelná a z našich obrazovek nikdy nezmizí. 55% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Moje dětsví, tohle jsem si pouštěl jako malej prakticky furt. No posuďte animace je výborná, herci ujdou(i když postavy které hrajou mi přišli až moc sentimentální). Hudba je pro uši dobrá, ne že bych si jí nějak extra vybavoval ale vím že byla aspoň ucházející), a taková ta dětská atmosféra byla výborná. Je to prostě můj oblíbený film u kterýho si rád odpočinu. ()

Reklama

Candid 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tenhle film mi vždycky vadil. Malí hrdinové sice v porovnání s nynějšími dětskými herci hráli dobře, ale mně byli doslova protivní a kdo mi vadil ještě víc, byla Veškrnová, která snad dřív měla patent na slepičí role. Dodnes když vidím jen kousek, musím přepnout, protože mě Chobotnice vyloženě vytáčejí. Jednu hvězdičku dávám za výtvarné zpracování a druhou z milosti, protože vím, že kdybych se podívala na srovnání s mými ostatními jedno-hvězdičkovými filmy, nebylo by to objektivní. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Prostě paráda. Geniální scénář i skvělé trikové zpracování Zelené a Modrého... Část filmu se točila u opravdového moře a tak to na člověka dýchá opravdovostí. Ovšem to co se pak dělo na Čertovce dodalo filmu až Vorlíčkovský šmak. I když možná tohle převzalo část nápadů z Lucie postrachu ulice, mně se tohle skoro líbilo víc. Nelze opomenout ani parádní hudbu. Kdykoliv to vidím, chytne mně to za srdce. Nejen, že to člověka vrací zpět, ale Zelená a Modrej prostě fungují dál a stále baví! * * * * ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

V úvodu je třeba zmínit, že je v zajímavostech chyba. Jiřina Jirásková v tomto filmu vůbec nehrála. Prázdniny u dědečka se totiž ve filmu skoro neobjevují. Naopak v seriálu jim je věnována značná část. A právě tato se mi líbila hodně, proto mám raději seriál. I tak je film docela dobrou komedií. Pavel Zedníček a Dagmar Havlová excelují. Josef Bláha a Oldřich Kaiser stráví ve snímku jen chvíli a i oni se svými grimasami zapsali do paměti. Film je založen na podobném základu jako seriál a dvojfilm o Lucii, postrachu ulice, ale přiznávám, že chobotničky jako postavičky jsou mi milejší. Naopak Lucie, postrach ulice je zase lepší komedie. Celkově se ale povedla i hudba, která je nezapomenutelná a k tomuto filmu už patří. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (17)

  • Rodina Holanových cestuje autom Renault 20 TS z roku 1978. (Raccoon.city)
  • "Ropnou skvrnu" v moři vytvořil štáb pomocí cocacolového barviva, které je zdravotně nezávadné a drží se na hladině. (ČSFD)
  • Jiřina Jirásková přijala roli ve filmu s nadšením, ovšem zároveň s výhradou, že neumí jezdit na kole, což role vyžadovala, neboť je to součástí jedné z klíčových scén. Režisér Jindřich Polák ji ujistil, že to nevadí, neboť je možné to vyřešit trikem. To herečka odmítla, neboť jako profesionálce ji přišlo trapné nechat se dublovat v takto jednoduché scéně, načež si koupila jízdní kolo a začala se na něm ve svých 54 letech učit jezdit. Po celodenním úsilí, několika těžkých pádech a manželově poznámce, jestli na to kolo nechce přidělat postranní pomocná kolečka, s učením skončila a vrátila se k původní trikové verzi. Štáb tedy přimontoval kolo na přívěsný vozík za auto a ve scénách, kdy je jí vidět do obličeje, ji kamera zabírá zespodu, přičemž ona markýruje šlapání a auto ji táhne za sebou. V momentech, kdy jsou jí zabírány nohy, ji nahradila dublérka. (cundak)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama