Reklama

Reklama

V zajetí

Trailer 1

Mateřské lásce se nedá uniknout. Z bezpečného přístavu lásky se ale někdy může stát smrtící hrozba, mladá dívka Chloe o tom ví své. Je na vozíku a vyrůstá o samotě v úplné izolaci jen se svou milující maminkou. Jejich vztah a život se můžou zdát zvláštní, možná až zneklidňující, nikdo ale nemůže upřít mámě nekonečnou snahu chránit svou dceru, starat se o ni do roztrhání těla a pro její vlastní dobro ji mít stále pod dohledem. Chloe má řadu zdravotních problémů, potřebuje péči a s oddanou mámou tvoří sehranou dvojici. Když se v sedmnácti chystá na vysokou, začne objevovat tajemství, která jsou stále děsivější. Místo odpovědí na otázky se od mámy dočká jen dalších omezení. Chloe je připoutána ke svému vozíku, z ocelově pevného mateřského objetí musí ale za každou cenu utéct. Odpovědi jsou totiž strašnější, než si dovedla představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (228)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Od režiséra filmu Pátrání se nedalo očekávat nic jiného než horor roku a to taky splnil, Navíc jak se říká v jednoduchosti je síla nemusíte mít v hororu (tohle je spíše thriller, ale nevadí) milion postav stačí bohatě dvě, když to umí kvalitně zahrát a to se zde stalo. Chloe je diabetička, astmatička, má na zádech jakési vyrážky (na začátku to má název, ale nezapamatoval jsem si ho) a jezdí na invalidním vozíku tak, že se o ni musí starat její matka. Později, ale zjistí , že se věci mají jinak (nechci nějak spoilerovat) hned od cca 15 minuty se to rozjede nemá to hluché místa (The Dark and the wicked by se od toho mohl učit) jsou tam reálné emoce, které jim divák věří a pěkně to odsýpá co více si přát. Optimálně 80 za pozitivní dojem a vzhledem k tomu, že už letos asi nic kvalitního nevyjde nadhodnotím. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Niečo podobne som videl v seriály The Act, ale ktorý som nedopozeral, lebo bol zdĺhavý i nudný. Ale tento film si z toho zobral len to najlepšie. Zo 7 hodín sa stalo 1:40 a tedea prospelo mu to. Vôbec nenudil, mal silnú atmosféru a bol i dosť znepokojivý. Postavy sa chovali z cela normálne a to naozaj chválim, žiadna trápnosť či nelogická tu nemala miesto. Hrali tu podstate len dve herečky, ktoré to zvládli parádne. Vo finále prišlo i niekoľko zaujímavých zvratov, ktoré ma udržovali v neistote, ako to celé dopadne. Super, nič lepšie v tejto téme hádam ani natočene nebolo. Len horor je tam napísaný celkom zbytočne. Silné 4*. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Stačí keď Sarah Paulsson nehrá pod taktovkou Ryana murphyho a hneď je z nej sympatickejšia žena. Aj keď práve v tomto príbehu by sa o tom dalo polemizovať, ale svoju dominanciu tu zvláda veľmi dobre a rovnako dobrý je aj herecký výkon Chloe. Predsa len chýba tomu trošku viac napätia, v každom prípade ide o jeden z tých lepších filmov natočených v poslednom čase. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako pár kolegov predo mnou som si hneď na začiatku všimol, že pôjde zrejme o plagiát témy z Odhalenia (The Act). A bál som sa, že to filmu oberie body, ale našťastie je tu len inšpirácia námetom o Gypsy Rose Blanchardovej. Čo ma najviac na filme bavilo je to, že mu vôbec nechýba napätie. Ide hneď k veci a ponúka mnoho intenzívnejších situácií. Obe hlavné herečky podali nadpriemerné výkony, hoci ak porovnám Sarah Paulson a Patriciu Arquette, ktorá hrala podobne šialenú matku v spomínanom The Act, tak Patricia bola lepšia. Celkové hodnotenie filmu je u mňa dobré a dosť ma potešil záver. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

I když v thrillerovým žánru na psychologii postav a věrohodnost zápletky většinou dlabu, tohle bylo i na mě příliš: Dcera na prahu dospělosti začne zčistajasna o svojí matce vážně pochybovat, nedůvěřovat jí a prověřovat ji, ačkoliv s ní dosud měla blízký, důvěrný, takřka incestní vztah a jinýho člověka do tý doby téměř nepoznala, tak to je teda fakt realistický... Že se z matky záhy na to vyklube psychopatická a totálně jebnutá krejzy bič je věc druhá a za tuhle rovinu pár bodů přidávám. Stejně jako za představitelku matky, kterou jsem během filmu začal opravdu upřímně nenávidět. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kde si Chloe (Kiera Allen) na YouTube přehrává video o univerzitě, na kterou se hlásí, je detailní záběr na jiné video s názvem „University of Washington Move-In Tips“. Na thumbnailu tohoto videa je vidět žena s krabicí v ruce. Je to herečka Erica Jenkins, která se objevila i v předešlém filmu režiséra V Zajetí, a to ve snímku Pátrání (2018). Tam ztvárnila reklamní modelku Hannah, která propůjčuje svou tvář propagaci nejrůznějších produktů. A stejnou roli (cameo) má i v tomto snímku. (Damarus)

Reklama

Reklama