Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Evžen se sice narodil a vyrostl ve Švýcarsku, ale protože byl vždy tak trochu bohém, rozhodl se opustit tamější buržoazní svět, kam příliš nezapadal. Po třicítce se přestěhoval do Prahy, odkud jeho otec naopak v roce 1968 emigroval a už se tam pak nikdy nevrátil. Evžen se i přes dospělý věk stále není zcela schopen postavit svému dominantnímu otci. Pro něj je Česko a Praha dávno zapomenutá minulost a jediné, na čem mu záleží, je dobrá pověst a slušně vydělávající soukromá zubařská praxe ve švýcarském Bernu. Evžen naopak v Praze provozuje vysněný hudební klub, zažívá tu osudovou lásku, ale i osudové neštěstí, a nakonec to vypadá, že se bude muset do Švýcarska přece jen na chvíli vrátit... (Cinémotif Films)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Marze 

všechny recenze uživatele

Poctivě natočený film, v němž je slabá pointa a vyprávění je nevýrazné, ale má pár silných okamžiku. Tématem je sobecka nezávislá nezodpovednost, která je jen klam. Přitom snímek nikoho neodsuzuje. Pár se k sobě hodí. Nejvýraznější postavou je hrdinů otec Ivan Pokorný. Preziraveho hrdinů si moc neoblibite. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Úplne o hovne. Režíruje Fiona a nie je to Čaputová. Ten Dominik Ján, ten by mohol hrať akurát v dokumentoch o Dachau, keby ho tam dokreslili, nikto by si nič nevšimol. A Vagnerovej tie bradavice stále vidno. Film jedine pre tých, ktorí milujú nemčinu a ešte viac pre tých, ktorí ju milujú len počúvať, no nerozumejú jej, lebo titulky si treba dokúpiť. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Švýcarská absolventka FAMU Fiona Ziegler natočila česko-švýcarský film, který je víc švýcarským filmem, ale nějak to bylo jako filmový zážitek na úrovni bakalářské práce, těch pár prvků, které z toho dělají nějakou trochu zapamatovatelnou věc ( Hanka Vagnerová, Vratislav Brabenec z The plastic people of the univers !!! nebo ten Knight rider ), ale to není nic nad jednu hvězdu. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Tak takovou kokotinu bych snad natočil taky. Tohle podporuje Státní fond kinematografie?!? Jedna ušmudlaná * za H. Vágnerovou. A jinak se budu na tuhle vyjebávku na diváka snažit rychle zapomenout. Jako já něco německy umím, asi bych se v tom dokázal zorientovat, to by tomu ale muselo být kurva do hajzlu rozumět. Jedna z mála vět, které jsem rozuměl celé, bylo "Ich brauche Geld". Jinak je to vesměs tak zkurvená hatmatilka, že tomu není rozumět většinou ani hovno. Nevím, snad švýcarská němčina?? S tou moc zkušeností nemám. A pokud pominu tuto skutečnost, čili že to tomu tvůrci jaksi zapomněli udělat českou zvukovou stopu, protože Evžen toho česky oc nemaluví, jeho tatík česky jen nadává a zbytek Švýcarů je úplně v hajzlu, tak dějově to taky nemá hlavu ani patu, je to slepenec nějakých prostřihů ve stylu hned tu, hned tam. A Knight Rider?? No tak to snad ani nebudu komentovat vůbec... ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento snímok nebol až takou prázdnotou a katastrofou, ako som si pôvodne myslel. Každopádne ale platí, že pointa samotného filmu mi trošku ušla alebo bola tak zanedbateľná, že v závere ma to až tak nezaujalo a skôr som len zotrvačne sledoval, čo sa bude diať. Veľa sa toho neudialo, malo to taký skôr televízny look, ale aby som z toho robil odpad, to asi nie. Už som videl aj horšie české filmy. 50 % ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • V ČR byl film podpořen Státním fondem kinematografie, Prague Film Fund a jedná se také o koprodukci s FAMU. Jde o celovečerní, částečně autobiografický debut režisérky Fiony Ziegler, který vychází z jejích vlastních zkušeností se životem „mezi dvěma světy“. (Zdroj: Cinémotif Films)
  • Postavu Evženova otce Václava, který od roku 1968 žije ve Švýcarsku, ztvárnil režisér a herec Ivan Pokorný. Ten sám prožil část života v emigraci v Rakousku a Německu – na rozdíl od své filmové role se ale Ivan Pokorný po revoluci do Česka vrátil zpět. (Zdroj: Cinémotif Films)
  • Natáčelo se v Praze a ve švýcarském Bernu. (Zlatohlávek)

Reklama

Reklama